PDA

View Full Version : Tamburaška glazba i mediji

Pages : [1] 2

rodjo
22-03-2006, 13:53
Mislite li da su u našim medijima tambure,tamburaši i tamburaška glazba premalo zastupljeni? Moje mišljenje je da se previse govori o narodnjacima i ostalom smeću od kojeg se vise jednostavno ne može ni pobjeći;kao da je "tuđe uvijek bolje"!? Najgore je to što sami ne cijenimo dovoljno ono s čime se malo koji narod može pohvaliti,a to je ono što mi imamo.Bogatu kulturu čiji je neizostavan dio upravo tambura!

Jasna
24-03-2006, 09:17
Potpuno se slazem oko (ne)zastupljenosti tambura u medijima. Ali, nije mi to krivo. Mi koji to volimo uvijek nadjemo nacina. Bitno je da nas ima. :)
A sto se tice narodnjaka... Najveca stvar koja me u svezi njih zivcira je to sto oni koji ih preziru, a ne poznaju (ni narodnjake ni tambure) u isti kos svrstavaju i tambure. To me istovremeno i ljuti i zalosti jer TO NIJE ISTO, ma ni slicno. Nisam protiv narodnjaka, mora se priznati da i u toj sumi ima nekoliko kvalitetnih drvaca, ja ih samo ne volim. Svakom njegovo :rolleyes:

danicam
24-03-2006, 17:22
Da li je tamburaška glazba zastupljena u medijima? :( Ja mislim da nije, a ako se ponekad nešto spominje, onda informacije nisu dovoljne. Naravno da je kod mene sve puno kompliciranije, barem što se pratnje hrvatskih medija tiče, ukoliko živim u Bratislavi. Prije godinu dana, dok je na HRT-u postojala emisija Domovnica, gledala sam je svaki put. Na početku svaki tjedan, kasnije svaki drugi... Prije pola godine su je prestali emitirati :mad: ... A na kraju su nama u Slovačkoj isključili HRT :(. Mislim da se u Hrvatskoj gubi interes za narodnom baštinom, posebno za tamburaškom glazbom, što mi je JAKO žao a mislim da bi se čim prije trebalo naći nekakvo uspješno rješenje!!:rolleyes:

cicak
14-07-2006, 00:07
.... Prije godinu dana, dok je na HRT-u postojala emisija Domovnica, gledala sam je svaki put. Na početku svaki tjedan, kasnije svaki drugi... Prije pola godine su je prestali emitirati....

-prvo se zvala "lijepom nasom","domovnica","hit do hita"....sve isto samo drugi naziv...ko je kod uletio pare ili imao štele uletio je,i svakakvih je sviralo+smeće od pjesama....normalno da je doslo do zasicenja glupostima koje vec godinama traje....zato je i nema vise....

Hrvoje
07-02-2007, 18:37
Jel' se još snima / prikazuje "Narodno veselje (dajte grah i zelje :bonk: )" na Z1 i "Svirci moji" na HTV-u? Z1 nemam, a HTV (i TV) ne gledam pa me interesira... To su zapravo jedine TV emisije di su se mogli čuti i vidjeti tamburaši uživo na ovom ZG području...

EDIT: Pošto su neki vidli neku nedjelju tamburaše na "Veselju", valjda se još prikazuje, al' dal' se i snimaju nove emisije...? Ili se samo repriziraju?

georges
07-02-2007, 19:01
Same reprize, ja sam onu Julisku vidio tri puta, steta za mlade decke... poslije te Juliske su svirali s Kud-om, isti sviraci...

@ Tamish : kad imam sansu vidjeti tamburase na RTS-u ?

@ Cicak : a na BHTV-u ( za onu nedjeljom navecer znam ) ?

matija_vg
07-02-2007, 22:39
nisam bas previse pratio tak da neznam jel repriziraju ali Narodno vesejle se od nedavno snima u drušvenom domu u Jakuševcu od kad je obnovljen......

_maestro_
07-02-2007, 23:25
Same reprize, ja sam onu Julisku vidio tri puta, steta za mlade decke... poslije te Juliske su svirali s Kud-om, isti sviraci...

s kudom im je i mjesto, do daljnjeg. da nisu svirali julišku, riječi ne bih protiv njih napisao.

Trabi
08-02-2007, 02:57
nisam bas previse pratio tak da neznam jel repriziraju ali Narodno vesejle se od nedavno snima u drušvenom domu u Jakuševcu od kad je obnovljen......

Jes, u utorak je snimljena prva emisija nove sezone a mislim da će biti emitirana na Valentinovo, samo ne znam dal bude u nedjelju prije ili na samo Valentinovo.

Na threadu "Bas" ima par zanimljivih slikica sa tog snimanja...:bonk: :bonk: :bonk:

nokia
08-02-2007, 03:41
Nitko nam ne brani da se javimo svojoj lokalnoj radio postaji i predlozimo da cemo besplatno voditi jednu tamburasku emisiju. Ionako njima nedostaje programa i uvijek ce prihvatiti takvo nesto,ako emisija i voditelj imaju smisla za to. Jel se nekome da to raditi....to je vec druga stvar,ili treca,ili...

hedonist
08-02-2007, 15:56
Nitko nam ne brani da se javimo svojoj lokalnoj radio postaji i predlozimo da cemo besplatno voditi jednu tamburasku emisiju...

Dobro si to prispomenuo.
U zivotu su najbolje stvari one koje su nam tu na dohvat ruke,jednostavne i cesto besplatne,najjeftinije...samo se treba sjetiti i treba htjeti.
Ali izgleda da smo mi svi tu uspjesniji u otkrivanju tople vode nego u organiziranju projekata tog tipa koji bi ionako s vremenom donijeli "korist" tom bandu ciji se covjek upustio u tako nesto...
Spominjem "korist" cisto da umirim one duse koje ce se odmah zakacit za taj moment...isplativosti.
Evo vam primjera...Jasa(Jasenko Ivanetic) koji vodi emisiju na radio Đakovu,decko koji je krenuo u to i dobro mu ide.A na sta smo se mi sveli tu u Zagrebu,na voditelje tipa Đurđe Habel,Rubale,Fiolica...i na hrpu takvih amatera koji gade eter sa smecem koji pustaju i koje pokusavaju uvalit narodu pod tamburasku glazbu...
Zalosno,ali istinito...
I onda smo mi nezadovoljni...:bonk:

kojot
25-02-2007, 01:37
televizija koja promiče hrvatsku glazbu i glazbene spotove je CMC! Dosta se može vidjeti i tamburaša, npr. nedjeljom ima emisija naziva "Ej, tamburo" u kojoj se 1 sat puštaju tamburaški spotovi. To ne znači da ostale dane nema tamburaša, u 24 sata na dan ima svega...

Danas je bila emisija CMC portret u 17,00 sati u kojoj je gost bio Stanko iz Dukata...inače kratak opis emisija:

CMC portret i Ćakula - dvije iste emisije drugog naziva. Uglavnom, voditeljica Anja Alavanja razgovara (intervjuira) sa jednim pjevačem ili frontmenom nekog benda kroz 1 sat.

5 u 5 - ovdje uglavnom gostuju glazbeni sastavi, emisija kao i ove dvije

Večer s... - u ovoj emisiji nekih pola sata se puštaju pjesme istog izvođača...

Tu su još i emisije Ej, tamburo (koju sam već opisao), Klapo moja (sat vremena spotova klapi), Top spot, CMC News...

Uglavnom, Zlatni dukati su zasada bili u baš svim emisija, dok su Gazde do sada bile u emisiji 5 u 5...nadam se da će još tamburaških sastava sudjelovati u tim emisijama, dok se spotovi vrte i od Lola, Ex Panonije, Estama, Škore...svih koji su snimili spotove...

kojot
19-03-2007, 20:06
a šteta što danas nisam pogledao na vrijeme, u emisiji "5 u 5" danas je gostovala Ex Panonia. :sad:

ocvirek
28-03-2007, 18:20
kada bi bili malo više zastupnjeniju na HRT-u, mislim da bi stekli opću popularnost
pa bi sve drugo bilo lakše.........ali HRT, a isto i Nov@ i RTL, preferiraju narodnjake jer je to sigurno u interesu "gazda" lokala po zagrebu i osijeku u kojima se pojavljuju cajke. a svi dobro znamo da vlasnici takvih lokala vozaju mercedese i pretežno su jako dobri sa kriminalnim miljeom......pa su vjerovatno dobri i sa nekim na tv-u tko ih stalno reklamira.......a mi tamburaši.........ko nas *ebe............

ocvirek
28-03-2007, 18:22
problem je što ljudi više ništa ne gledaju srcem, samo je lova u pitanju

hrvoje111
17-08-2007, 13:16
Bok!
CMC emitira nedjeljom jedan sat tamburase ali koje spotove?One od priej 20 i vise godina i jedne te isti svake nedjelje...Ne znam da li ti urdnici gledaju te svoje emisije?Vjerujem da ne gledaju nego ih snime na nosac ili racunalo i onda ih samo pustaju i misle da gledatelji nece primjetiti......Moda je problem u tome sto tamburaski bendovi nemaju snimaka...tko e ga znati?
U svakom slucaju na hrvtskim radio i tv postajam je opcenito malo hrvatske narodne glazbe...ali zato ima "cajki" koje su dosadile Bogu covjeku...Mozda sam ja iznimka ali nisu moj ukus niti moj nivo glazbene kulture!
Hrvoje111

cicak
24-08-2007, 02:17

@ Tamish : kad imam sansu vidjeti tamburase na RTS-u ?

@ Cicak : a na BHTV-u ( za onu nedjeljom navecer znam ) ?

-Imas i nedjeljom u jutro oko 9.30h ili 10h emisija "Svako dobro BIH" u kojoj nekad svira nas narodni orkestar a nekad i tamburaski....Ja kasnim tocno pola godine al opet nije kasno ;)

klas
24-08-2007, 10:48
petkom u 21:00h na Vinkovačkoj televiziji emisija Gori lampa
....zanemarite voditeljicu i dobijete čak i dobru emisiju

eXeR
24-08-2007, 10:51
petkom u 21:00h na Vinkovačkoj televiziji emisija Gori lampa
....zanemarite voditeljicu i dobijete čak i dobru emisiju

toooooooo brate. sta fali, mogo bi je ja, nebi joj ni kune uzo

tamish
24-08-2007, 11:02
Molim Bogics-a da dopuni...
...nisam siguran za termine emisije "Vojvođanske zlatne žice"...
...sredom uveče na RTNS1 ide "vodimo vas na Tamburijadu u Novome Sadu", što vodi Višeslav u MB Pivnici...ne znam kad je repriza...
...petkom uveče, Petkazanje, Bore Otića, sa reprizom u subotu u podne i još jedan "šugav" termin, tu se zalomi dosta često o tamburi i ima dosta svirke...
...u ranim jutarnjim satima na RTS2 puštaju snimke "iz naftalina", često bude tamburaša...

E, sad ne znam ima l' još štogođ...

Hrvoje
24-08-2007, 11:47
Baš sam si neki dan instalirao aplikaciju za mobitel preko koje mogu slušat radio stanice koje imaju streaming pa me malo zaintrigirao taj pojam i fenomen "web radio" ili "internet radio"...

Možda bi se u tom pogledu moglo nešto napraviti - tambura.com.hr internet radio - tamburaška glazba 24h! :ples: Pa da barem preko interneta ljudi mogu slušat tamburašku glazbu. Tu sad ima raznih problema, tehničkih, autorsko-pravnih itd. Gdje bi bilo hostano, tko bi bio spiker, al' definitivno kao ideja je zanimljivo, kaj mislite?

klas
24-08-2007, 15:12
Gdje bi bilo hostano, tko bi bio spiker, al' definitivno kao ideja je zanimljivo, kaj mislite?

mislim da bi ti sa svojim jezičnim laprdanjima bio najbolji za spikera...:top:
.................................................. .................................................. .
ali ideja je definitivno odlična,i još kad bi se puštale pjesme koje se baš i nemaju prilike često čuti,pa neka gostovanja različitih bendova....
.................................................. .........................
ali dug je put od ideje do realizacije

kojot
24-08-2007, 15:25
vrlo dobra ideja, i ja već duže razmišljam kako bi bilo zgodno da postoji jedna tamburaška radio stanica, ali teško je to realizirati...

profesor
24-08-2007, 22:25
vrlo dobra ideja, i ja već duže razmišljam kako bi bilo zgodno da postoji jedna tamburaška radio stanica, ali teško je to realizirati...

Više nas o tome razmišlja:top:

klas
24-08-2007, 22:46
očito je da želje ima....:top: :top: :top:
..mene zanima kako to uopće ide....kako se to ostvaruje da imamo svoju radio stanicu...kom se to treba javit...šta kako gdje kome....???????

bando
24-08-2007, 22:47
očito je da želje ima....:top: :top: :top:
..mene zanima kako to uopće ide....kako se to ostvaruje da imamo svoju radio stanicu...kom se to treba javit...šta kako gdje kome....???????

e sad bi eXeR znao da je tu... steta...

hrvoje111
25-08-2007, 23:36
Pa trebali bu tu na stranicu staviti svi ponesto.Evo na www.brodfest.com stranici imate toliko pjesma.Pa staviti pjesme sa festivala pa neka se svira nece ih nitko ukrasti...napraviti MP3 link i neka se slusa...pa i chat link da se moze popricati o tamburaskoj i klapskoj pjsemi ili opcenito u HR narodnoj lgazbi..ovako buljis u stranicu i nista drugo nego pisanja privatnih poruka....
Ne znam da li je to moguce?Ja nisam strucnjak za tako nesto napraviti?
A kako bi bilo da se stranice www.tambura.com.hr i tamburica.net udruze pa da imam jednu stvarno zanimljivu stranicu,i ako su meni obe dobre...
Hrvoje 111

MaRu
26-08-2007, 12:43
vrlo dobra ideja, i ja već duže razmišljam kako bi bilo zgodno da postoji jedna tamburaška radio stanica

Jej i za mene tko nema nista od dobre radie!!!

tamish
16-09-2007, 15:20
Evo, sad je bilo na HRTu, lep termin tambura kod vas na TVu ima...nedelja, popodne, negde posle ručka...ma super! Ono, ne kažem, ne treba se na tome zaustaviti, al ovo je meni skroz prijalo! TO HRT je izveo onaj čuveni Morikoneov instrumental, što je bio muz.najava za TV emisiju "Sedam TV dana" sa D.Češnjakom na cimbalu, i tek sad skontah da se to delo zove "Oproštaj Od Čejena" (...ili tako nešto...), a za kraj su Djimi & Barbara otpevali "Kukavicu"! To mi je omiljena pesma kad u društvu neko navali sa "..'ajd nešto od Cece...'ajd "kukavicu"... i naravno krenem sa "..moja je ženica ptičica selica, stalno menja dooom...":krez:

Od mene - čista DESETKA za "Svirce moje"!

circa_flex
16-09-2007, 15:25
Baš sam si neki dan instalirao aplikaciju za mobitel preko koje mogu slušat radio stanice koje imaju streaming pa me malo zaintrigirao taj pojam i fenomen "web radio" ili "internet radio"...

Možda bi se u tom pogledu moglo nešto napraviti - tambura.com.hr internet radio - tamburaška glazba 24h! :ples: Pa da barem preko interneta ljudi mogu slušat tamburašku glazbu. Tu sad ima raznih problema, tehničkih, autorsko-pravnih itd. Gdje bi bilo hostano, tko bi bio spiker, al' definitivno kao ideja je zanimljivo, kaj mislite?Awesome:top: :top:

Evil Dick
16-09-2007, 15:29
Evo, sad je bilo na HRTu, lep termin tambura kod vas na TVu ima...nedelja, popodne, negde posle ručka...ma super! Ono, ne kažem, ne treba se na tome zaustaviti, al ovo je meni skroz prijalo! TO HRT je izveo onaj čuveni Morikoneov instrumental, što je bio muz.najava za TV emisiju "Sedam TV dana" sa D.Češnjakom na cimbalu, i tek sad skontah da se to delo zove "Oproštaj Od Čejena" (...ili tako nešto...), a za kraj su Djimi & Barbara otpevali "Kukavicu"! To mi je omiljena pesma kad u društvu neko navali sa "..'ajd nešto od Cece...'ajd "kukavicu"... i naravno krenem sa "..moja je ženica ptičica selica, stalno menja dooom...":krez:

Od mene - čista DESETKA za "Svirce moje"!

Upravo na HRT+ => Šokačka se grana vije - Zagreb, dvorana lisinski, tamburasa kolko volis :)

tamish
16-09-2007, 15:34
Jebeš ga, samo 1 i 2...:bonk:

Evil Dick
16-09-2007, 15:42
Jebeš ga, samo 1 i 2...:bonk:

Steta.. 90 godina sokadije u zg, jest da je je to snimka koncerta stara nekoliko godina al sta sad, hehe..

tamish
29-10-2007, 06:17
Evo linka za praćenje I programa RTV(radiotelevizije Vojvodine) gde ima dosta tambure i tamburaške muzike!

http://www.rtv.co.yu/video/uzivo/rtv1.asx

petkom ide Petkazanje...sredom -vojv.zlatne žice ....pa "ožeži"!

Još samo da uklavirim kako to što strimujem - da "spakujem":bonk:

tamish
07-11-2007, 21:52
...upravo ide snimak sa RTNS, svira AD LIBITUM, i mnogo je dobro...ko mož da vata stream , uživajte!!!:top:

Sale
07-11-2007, 22:13
gledam i uzivam :ples: :ples: :ples: :bonk:

Hrvoje
07-11-2007, 22:25
Cool! Evo i ja gledam...

A jel' što sad pjeva kad zasvira to čelo? Ili ne može pjevat i svirat istovremeno?

Super sviraju i pjevaju, super koncepcija... Laganini, sjedećki sviraju svi (osim primaša, valjda mu je lakše stojećki), note (tekst) kome treba na stalku, odlično ozvučeni... Uglavnom super!

Hrvoje
07-11-2007, 22:45
Kaže voditeljica - "prijatno i laku noć"... Laganini Pjesma rastanka i to je to... Jel' gleda još netko osim tamisha, Saleta i mene? Jel' to ide uživo ili?

tamish
07-11-2007, 22:47
snimano u ponedeljak...prekjuče! pa emituju sredom...ustaljen termin, nema greške...svake nedelje! pa gledaj...:krez: ja i snimam ponešto!:krez::krez:

Hrvoje
07-11-2007, 22:49
snimano u ponedeljak...prekjuče! pa emituju sredom...ustaljen termin, nema greške...svake nedelje! pa gledaj...:krez: ja i snimam ponešto!:krez::krez:

Eh, sad (i ko zna kad) se potrefilo da sam doma pa da mogu gledati... Nešto mi nije jasno - veza između orkestra Vojvođanski tamburaši i sastava Ad libitum... Jel' Ad libitum de facto "mali sastav Vojvođanskih tamburaša" ili? Koji je bogics? Jel' na primu Šćitaroci? Ja nikog od njih ne znam kako izgledaju pa sam zbunjen malo (dosta), a ne da mi se kopat po temama i molim te da pojasniš malo... Ova Marija Dračevski mi je zapravo poveznica jer čujem da je isti mix ovdje u emisiji izveden kao u Starčevu (Nane coha - Maljčik harašo)...

tamish
07-11-2007, 22:56
...pa da, ovaj...incestiraju oni između sebe....ej, znaš šta, to će bogics lepo da ti objasni!:krez:

matija_vg
07-11-2007, 23:05
ja isto gledo i rječi su suvišne:top: :top: :top:

tamish
23-11-2007, 16:13
VEČERAS NA HRT 1

00.15 -Sve Šimine tambure, dokumentarni film...

Jel to nešto za nas?:):)

Evil Dick
23-11-2007, 16:26
VEČERAS NA HRT 1

Sve Šimine tambure, dokumentarna emisija. U narodu se vjeruje kako je Bog svakom od nas podario sklonost ili smisao za određenu vrstu djelatnosti. Čika Šima Seletković iz Donjih Andrijevaca, prepoznao je svoju sklonost i ljubav prema glazbi u najranijem djetinjstvu kada su mu kao petogodišnjem dječaku u ruke stavili tamburicu. Počinje mukotrpno učenje sviranja po svatovima i vašarima, pa sve do glazbenog usavršavanja u etabliranim osječkim i zagrebačkim školama. Scenarist i redatelj je Krunoslav Tomašević.

bogics
23-11-2007, 16:48
Eh, sad (i ko zna kad) se potrefilo da sam doma pa da mogu gledati... Nešto mi nije jasno - veza između orkestra Vojvođanski tamburaši i sastava Ad libitum... Jel' Ad libitum de facto "mali sastav Vojvođanskih tamburaša" ili? Koji je bogics? Jel' na primu Šćitaroci? Ja nikog od njih ne znam kako izgledaju pa sam zbunjen malo (dosta), a ne da mi se kopat po temama i molim te da pojasniš malo... Ova Marija Dračevski mi je zapravo poveznica jer čujem da je isti mix ovdje u emisiji izveden kao u Starčevu (Nane coha - Maljčik harašo)...

Tek sam sada video ovaj post.. pa da pojasnim

Tamburasi iz Ad Libituma su i članovi tamb. orkestra RTVNS. A jedina veza između Vojođanskih tamburaša i Ad Libituma je jedan mladi basprimaš koji se mnogo dobro pokazao i napredovao u Vojvođanskim tamburašima, pa su ga pozvali da svira u Ad Libitumu koji je profesionalni sastav.
Vojvođanski tamburaši su do pre godinu dana bili tamb. orkestar KUD "Svetozar Marković" i iz nekih razloga su izašli iz njega, i pošto je bilo hitno potrebno neko ime, neko se setio Vojvođanski tamburaši. Ima nas 20-tak, a na prethodna dva festivala je svirao manji sastav od 8.
A taj mix pesama ca Marijom Dračanski smo "pozajmili" od Ad Libituma, koji je prvobitno izveden ma koncertu "Leti pesmo" povodom festivala bisernica Janike Balaža...
Primaš Ad Libituma je Saša Šćitaroci, njegov brat blizanac Siniša svira kontru, a u radiju e-basprim, basista je Cicko...

tamish
23-11-2007, 17:35
...će da snimimo....:)

http://www.hrt.hr/streams/htv1.ram

šteta što ne strimuju i novu...:bonk:

kojot
24-11-2007, 00:23
VEČERAS NA HRT 1

Pogledao sam dokumentarac, bio je odličan.

Samo, to je snimljeno 2004. godine, tako da je do sada vjerojatno prikazivan.

Dakle, kao što znate, govorilo se o Šimi Seletkoviću i njegovom doprinosu tamburaškoj glazbi. Osim njega, gostovali su i svi njegovi tamburaši, Dike, Šima Jovanovac... Za kraj su mu Dukati otpjevali njegovu najdražu pjesmu (Vranac). Uglavnom, bilo bi super da su češće takve emisije...:top:

Btw. ova emisija me podsjetila, planira li se nešto takvo snimiti i o Hrvoju Majiću?

matija_vg
24-11-2007, 00:39
Evo i ja sam upravo puno dojmova o čika Šimi sjeo za komp i šta reć...nemože se ta veličina opisat u jednom postu, pa ni cjeloj temi a trebalo bi naspisat poveću knjigu o njemu, čika šima iza sebe ima 3000 raznoraznih glazbenika koji su upravo kod njega počeli ili došli i svirali kod njega najviše je tamburaša prošlo u gimnaziji u Županji među kojima su bili i Šima Dominković, Šima Jovanovac........sve u svemu jedan jako lijep dokumentarac. O njemu su govorili Šima Jovanovac, Šima Dominković, puno drugih tamburaša koje je opismenio a i dan danas ima par orkestara tj. imao je 2004 neznam kakva je sad situacija...........kad se sjetim još nečeg napisat ću a ko nije obavezno pogledat, jer to spada pod obaveznu tamburašku lektiru........:top::top:

Evil Dick
27-11-2007, 14:51
Bacite pogled na ratkajeve danas u pola sedam na hrt1, mozda bude kaki poznatih likova, hehe...

circa_flex
27-11-2007, 17:32
jeli netko zna kad ce opet bit ili jeli neko snimijo...zato sto mi nije radilo kad sam stream...ponekad radi:(

rodjo
27-11-2007, 18:18
Bacite pogled na ratkajeve danas u pola sedam na hrt1, mozda bude kaki poznatih likova, hehe...

Zli k__če,pa kud su te zgurali...? Ma...glavna uloga.... Trebo si ti ljubit Begovićku:krez: Kratko ,ali slatko,momci.

matija_vg
27-11-2007, 18:24
Zli k__če,pa kud su te zgurali...? Ma...glavna uloga.... Trebo si ti ljubit Begovićku:krez: Kratko ,ali slatko,momci.

Ma on je bio baš u zlatnoj sredini...samo kaj je prije par dana nosil onu plavu HDZovu jaknu a ovdje svira za HSS:krez::krez: Pa daj se odluči:D

Evil Dick
27-11-2007, 18:30

Izrezali su nas maksimalno ebate, od cijele koracnice vise nisu mogli :krez:

dobra je rodjo doooobra :)

tamish
30-11-2007, 23:28
Večeras je bila sjajna priča o tamburama snimljena u Rumi! Daklem, sremački!!!

Noćas ponovo ide u sitnim satima, ima na netu program, a sutra u 12:05 repriza na RTV 1

video stream... (http://www.rtv.co.yu/video/uzivo/rtv1.asx)

...videćete barem 30 (trideset!) tambura raaaaznih:ples:

...ovo je druga priča po redu, odmah posle vinara fruškogorskih (bermetaša), a i ta priča o bermetu je zanimljiva....ama, sve priče u toj , meni kultnoj emisiji, su prva liga!!!:top:

tamish
01-12-2007, 20:51
...evo malo "uhvaćenih" tambura iz Borine reportaže...lepota...
758759
760761

tamish
01-12-2007, 20:56
ok, još malo tambura...
763764
765766

tamish
01-12-2007, 21:00
...iz Rume naravno, ma ne znam 'di je ta Ruma odavde...:)
767768
769770

tamish
01-12-2007, 21:03
...ovaaaaj, hoće l' neko da skoknemo do Rume ovih dana?

treba samo par "fantomki"...imam zdravo brrrrza kola!:krez:

rodjo
01-12-2007, 21:06
MOže!:ples:

tamish
01-12-2007, 21:09
MOže!:ples:

....pišonja & žuga, boni & klajd, telma & luiz, rock&roll, boško&sirogojno, boro&ramiz, momo & uzeir:krez: ...

_maestro_
01-12-2007, 21:20
....pišonja & žuga, boni & klajd, telma & luiz, rock&roll, boško&sirogojno, boro&ramiz, momo & uzeir:krez: ...
mujo & haso :cool:

tamish
01-12-2007, 21:30
Ej tamish. Jer se tamo spominjao i jedan Bosko Bogicevic?

nije...samo boško buha...

tamish
01-12-2007, 21:42
...ma će da nađemo tog Boška...i mi smo fanatici! :krez:

Ta reportaža je pravljena u kudu, možda Bole nije iz te priče...

rodjo
01-12-2007, 21:46
kizo & komina, tom & jerry, pop ćira & pop spira, tina i nikša....:bonk: :krez: :krez:

sviraczs
01-12-2007, 21:55
Škoro&Thompson&Bulić,Stanio&Olio,ivcic&grdovic:krez: :krez:

tamish
01-12-2007, 21:58
...Gabi&Arsen, leb&sol, Ibrica&Đelo, Tarzan&Džejn, Zagor&Čiko, frit&frut...:krez: Ringe&Raja

Benito
30-12-2007, 16:39
E, jel gleda tko sad Z1 i Noćnu Moru? Tko su ovi tamburaši koji sad idu, jel zna ko? Meni se čine čisto pristojni, pravi kafanski! :top:

_maestro_
30-12-2007, 16:47
E, jel gleda tko sad Z1 i Noćnu Moru? Tko su ovi tamburaši koji sad idu, jel zna ko? Meni se čine čisto pristojni, pravi kafanski! :top:
Lira, Osijek

Benito
30-12-2007, 16:48
Lira iz Osijeka.

Puno hvala, dečki stvarno dobro sviraju! :top:

sviraczs
31-12-2007, 12:06
Lira, Osijek

Lyra:krez:

Benito
16-01-2008, 20:35
Dakle, upravo na Z1 Zagrebačkoj televiziji upravo ide emisija "Uz Tambure", svira Tambura Band (ako se ne varam), a i Šima Jovanovac je tu. Mislim da emisija sad ide i na Vinkovačkoj televiziji, pa tko je u mogućnosti neka pogleda. Lijepo dečki sviraju....:top:

dejan385
16-01-2008, 20:54
Dobri su decki nema ta...

primas1
16-01-2008, 21:02
dobra ekipa..., bas sam htio to negdje napisati, al su me neki predohitrili:krez:

po ovome kaj sam danas vidio, ako se tako nastavi, jako dobra emisija...

:top:

tamish
25-01-2008, 23:29
...možete pogledati u odloženom emitovanju na adresi

http://www.rtv.co.yu/sr/program/odlozeno_gledanje/

naravno ima i drugih emisija, preporučujem one muzičke...:top:

Hrvoje
28-01-2008, 22:33
Jedan vrlo zanimljiv intervju jednog eminentnog tamburaša i forumaša (koji je u tekstu čak i indirektno spomenuo ovaj forum u ovoj rečenici - Često sa prijateljima diskutujem putem Interneta na temu kako tamburu uvesti na svjetsku muzičku scenu. ).

Evo i cijelog intervjua (definitivno vrijedi pročitati):
http://www.barikada.com/interviews/2007-09-01_vedran_cicak.php

tamish
30-01-2008, 22:49
upravo ide snimak bisernice Janike Balaža...

http://www.rtv.co.yu/video/uzivo/rtv2.asx

jaksa
30-01-2008, 23:26
zašto je meni u kurcu taj Windows media player to čudo kao sve čita a svaki durgi filmić mi se otvara i vrti u nekim Kričavo zelenim tonovima, kao neki negativ, čujem ton i vidim micanje slika al ne razlučujem...zna netko pomoć od vas hakera? :D Molio bih

tamish
30-01-2008, 23:33
Jakša, sredi to do sutra...repriza je na istom kanalu u 11:50.

jaksa
30-01-2008, 23:37
ma sredio bih ja, Al ako mi neko pomogne, kakkoooo???

dakle, slika u Media Playeru mi je u kurcu, neke zelene boje, ko neki negativ, a updatean je u redno i sve...pomoć!

tamish
30-01-2008, 23:40
a da ti nisu kodeci bajati?

saky
31-01-2008, 10:51
Jakša, sredi to do sutra...repriza je na istom kanalu u 11:50.

bratko kad je to sutra? danas ili bas sutra, petak? :) jer ja gledam sad i tamo mi neka Extra Nene pjeva evergreene :)

tamish
31-01-2008, 11:31
...da nisu promenili nešto u šemi...

saky
31-01-2008, 11:46
evo upravo gledam..valjda su pomaknuli..samo neznam kad je pocelo..bili su Jaramazovici, sad je neki orkestar iz Panceva..

Evil Dick
31-01-2008, 11:55
Sunce im njihovo, pao server, osla moja snimka u q..... :angry:

saky
31-01-2008, 11:56
a ja se pitam sto je prekinulo..

tamish
31-01-2008, 11:58
...propustio si Terzijan i Čička:bonk: ...

Evil Dick
31-01-2008, 11:59
...propustio si Terzijan i Čička:bonk: ...

Čičak je bio :)

saky
31-01-2008, 12:02
o jebote..Dick jel imas to snimljeno?

Evil Dick
31-01-2008, 12:04
o jebote..Dick jel imas to snimljeno?

O da... :ples: (šifra: devize unapred)

Sve se snimilo do trenutka kad nije pao server, ostalo je jos da ovi odsviraju koji su bili i triola iz osijeka, to se sjecam od jucer, steta sto i to nisam snimio pa da imam sve u komadu, jebiga... ali triolu sam snimio sinoc pa imam sve samo odvojeno...

saky
31-01-2008, 12:06
daj pukni cicka i ove njegove negdje na net..a mozes i Jaramazovica..placam pusom kad se vidimo :krez:

Evil Dick
31-01-2008, 12:11
daj pukni cicka i ove njegove negdje na net..a mozes i Jaramazovica..placam pusom kad se vidimo :krez:

Stavit cu na JuBito kad narežem...

:love:

jaksa
31-01-2008, 12:14
Ajde Evile nareži to što prije :) JA sa ovim negativ filmov nista ne vidim, al cujem da je jebeno

Evil Dick
31-01-2008, 12:39
Samo ne kuzim taj fazon terzijana sviranja ispod rupe, nek me neko prosvijetli... e sad jel zvuci, meni ne zvuci

tamish
31-01-2008, 12:44
Dičino, 100 ljudi - 100 ćudi, ...ti dopuni...:krez:

Meni je interesantno, i ajd da kažemo, drugačije! Tambura je svemoguća, batice!:top:

georges
31-01-2008, 12:45
cicak je genijalac, koja svirka ! koji aranzmani ! druga galaxija, pao sam na guzicu... sad razumijem zasto mu je potreban cutaway basprim... veliko hvala cicku i njegovim sviracima. proslo je 5 godina, nadam se da ce jos biti toga.

Hrvoje
31-01-2008, 13:33
Ajd super, vjerujem da će i sam Čičak biti zadovoljan što se konačno pojavila snimka tog nastupa jer se u navedenom intervjuu požalio da ga mnogi traže snimku tog nastupa na "Bisernici J.B", a on je nije imao.

Super kako se na ovoj temi spojio taj njegov intervju (koji očito nije svima bio zanimljiv kao meni) i ove video snimke.

Georges, "Terzijan" se rasformirao...

matija_vg
31-01-2008, 13:57
Gledo i ja jučer :top: Jarmazovici su mrak....a ovaj cicak ima na basprimu oktava ko na klaviru pa ima grifplatu do rupe:top: a za svirku mislim da netrebe ništa komentirat

zOnZi
31-01-2008, 14:01
cicak je genijalac, koja svirka ! koji aranzmani ! druga galaxija, pao sam na guzicu... sad razumijem zasto mu je potreban cutaway basprim... veliko hvala cicku i njegovim sviracima. proslo je 5 godina, nadam se da ce jos biti toga.

Jedva čekam da to čujem...Pogledao sam onaj intervju o kojem Hrvoje priča. Dobro mu stoji ona obleka:D Ma CICAK je legenda...Prošle godine kad smo bili kod majstora Andrije Franića je uzeo malo basprim pa počeo svirat...izvadio mu je dušu...:top: :top:

cicak
31-01-2008, 23:24
Samo ne kuzim taj fazon terzijana sviranja ispod rupe, nek me neko prosvijetli... e sad jel zvuci, meni ne zvuci

-nismo mi ni mislili ici na taj festival....prije njega na 2 mjeseca sam rekao organizatoru da bi volili doci pa smo se nesto porijeckali u bendu pa nismo ni svirali mjesec dana...prije festivala na 4 dana basist me nazvao i rekao da su ga primili na fax u Becu i da mora doci gore vec iduci tjedan,pa smo se okupili pa sam ih priupitao "dal hocete da odemo na fest posto nam je to zadnja svirka "...ocigledno.....na tren smo zaboravili na prijasnji jaz,i bilo je ono "ajde jebiga....svejedno nam je zadnja svirka>"......tako smo mi zadnja 3 dana udarali probe po 8h dnevno + vjezba kod kuce da se to moze odsvirati sto mi je padalo na pamet na probi tako da su na probi i nastali aranzmani.....tako da smo mi dosli u Novi Sad da popijemo,dobro zajebavamo ,pa i da odsviramo....

-A zasto je svirka kod kobilice.....mislim da nije samo bilo kod kobilice ako su sve pjesme bile na RTNS...koliko se sjecam znali smo po taktu mjenjati poziciju desne ruke....Mislim da smo zadovoljili neke opce kriterije...od dinamike,tempa,soliranja gdje se naprimjer u Hora Martishore bas i kontra u nekim harmonijama odsolirali preko nas....tako isto u zadnjoj kompoziciji sto sam na jednu rumunsku temu napravio instrumental i dao mu neko logicno ime "rumunska svita"......koliko se sjecam i u njoj basist(kojeg je kontras pratio u harmama cijelo vrijeme) nije istu frazu odsvirao na tu jednu laganu temicu....za 3 dana "napornog" posla(koji je nam opet bio uzivanje) mislim da je dosta uradnjeno....meni ta svirka nesto nije ni bila bas ok....a nije nam ni bilo bitno....dobro smo popili prije toga,svirali s rajom,tako da nam nije ni bitan toliko koncert....meni je bar ostao dojam da nije to TO kako je bilo na probi ....a jos jedan razlog sviranja kod kobilice je bio pomalo prinudan...izgubio sam svoj rog taj dan,pa sam imao jedan od prima koji je 2centimentra dug i na kraju se suzavao pa mi je trzalica ispadala iz ruke pa sam blize rupi svirao.....al jebat ga....Nama je s drugima lijepo bilo a milislim da je i njima s nama...
-Evil diche pogledaj sliku i vidi da nije sve kod kobilice

p.s...kako mi ovo godi admine "mladji diskutant"...vratio me u doba moje mladosti ;=)

zOnZi
05-02-2008, 13:54
Upravo preslušah snimku sa Bisernice Janike Balaža...KAPA DO PODA još jednom. Tambura iz koje izvire glazba. Zvuk, tehnika, inovacije...Nije ni čudo što se i komisija zbunila kad je ovako nešto čula. Definitivno zvuk kakvog se ne bi postidjeli ni najveći svjetski glazbenici...ORIGINALNO...SVAKA ČAST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

bogics
13-02-2008, 17:15
Večeras u studiju M u Novom Sadu, početak u 20:00h.

U 22:30 je snimak na prvom programu
http://www.rtv.co.yu/video/uzivo/rtv1.asx

A za noćne ptice repriza je u 03:45h na drugom programu
http://www.rtv.co.yu/video/uzivo/rtv2.asx

saky
13-02-2008, 17:18
Tamish, snimaj bratko.. :)

tamburix
13-02-2008, 19:04
Upravo preslušah snimku sa Bisernice Janike Balaža....Može li i ostala raja to negdje pogledati??

cicak
13-02-2008, 22:03
Može li i ostala raja to negdje pogledati??

http://rapidshare.com/files/91596956/terzijan.wmv.html

tamburix
13-02-2008, 23:57
Hvala, pajdaš. Živio :top:

Edit: Definitivno drukčije od svega. Čisti džez! Pozdrav tebi i ekipi.

cicak
14-02-2008, 00:35
Hvala, pajdaš. Živio :top:

Edit: Definitivno drukčije od svega. Čisti džez! Pozdrav tebi i ekipi.

-samo trenutna vizija....malo je samo drugacije....daleko od jazza;)

Hrvoje
16-02-2008, 22:40
Već sam negdje spominjao ovaj clip ( http://www.youtube.com/watch?v=iY0VGZXsXlw ) kojeg je vidjelo više od 45,000 ljudi iz cijelog svijeta. Riječ je o pjesmi Dosed od Red Hot Chilli Peppersa. Svidjelo se to nama ili ne, tako su vrlo vjerojatno napravili najveću promociju tambure izvan granica Hrvatske otkad je interneta... Naravno, ljudi su tražili original pjesmu ili neku obradu i najvjerojatnije nevoljko išli poslušati kakav sad to čudan orkestar "gitarica" svira RHCP, ali po komentarima izgleda da im se svidjelo.

Zanimljiv fenomen...

Htio sam samo prenijeti dvije vijesti s http://faturopolje.hr

Prva:

RHCP - Dosed u obradi orkestra prešao 40000 pogleda
Administrator
Monday, 04 February 2008

Kao što već većina vas zna, orkestar je pretprošle godine napravio samostalni koncert. Snimke sa tog koncerta su dostupne i na ovoj stranici u video galeriji ali su isto tako stavljene i na youtube.com (video web servis), naša obrada pjesme od Red Hot Chili Peppersa - Dosed je postala veliki hit te je čak neko vrijeme držala vodstvo na pretragama ispred Slavonskih Lola, Zlatnih Dukata itd. Trenutno je ispred nas Zvonko Bogdan ali nadamo se da ćemo uskoro i to promijeniti sa našim novim koncertom 23.02.

Kao što i sami vidite, prešli smo brojku od 40000 pogleda što je za jedan amaterski orkestar kao što smo mi stvarno veliko dostignuće i zahvaljujemo se svima na podršci koju su nam do sada dali.

Hvala vam.

Druga:

Svima koji ne mogu fizički doći na koncert priuštili smo internet poslasticu.

23.02. u 19.00 prenosit ćemo koncert uživo na glavnoj stranici* (ovoj stranici), preko streaminga. Pozivamo vas da postavite bilo kakva pitanja i ostavite komentare prije i poslje koncerta unutar foruma.

Streaming će sa tehničke strane omogućiti VGWireless udruga i ovim putem im se zahvaljujemo.

Nadam se da će show biti posjećen i da ćete biti zadovoljni našom izvedbom.

Hvala.

*http://faturopolje.hr

NAPOMENA: Ovaj post nije sponzoriran ili potaknut od strane FA Turopolje.

primač19
08-03-2008, 20:44
hehe na vinkovačkoj, a da ti to nemaš jel? da se preseliš kod nas mogao bi svakoga petka gledati emisiju "gori lampa", tamburaška emisija.. hehe
pozz iz vukovara..
sojdo

Jura
09-03-2008, 15:38
Može li i ostala raja to negdje pogledati??

Imaš i na Youtubeu. Samo sam Horu uspel uploadati, bum jedanput i ostale stvari

http://www.youtube.com/watch?v=h_-exprssk0

Evil Dick
02-04-2008, 14:48
Na hrt+ traje, Gazde i gosti, koncert Nek tambura svira.. snimljeno prije 100godina :D

EDIT: Evo gosti dukati jos sa hrvojem, live 5-6 pjesama...

saky
02-04-2008, 15:08
repriza po tko zna koji put vec :)

Evil Dick
02-04-2008, 15:12
repriza po tko zna koji put vec :)

Naravno :)

Hrvoje
09-05-2008, 10:51
Zanimljiva top lista Narodnog radija... Ima dosta stvari koje su nekako povezana s tamburom i tamburašima....

C/P s www.narodni.hr

Zabavna

1 Dok Miljacka protiče
Crvena jabuka i Hari Mata Hari

2 Čardak
Halid Bešlić

3 Naša ljubav od svega je jača
Leo i Trenk

4 Nije čaša kriva što je čaša
Mate Bulić

5 Vila
Prva liga

Pop/Rock

1 Još i danas zamiriši trešnja
Toše Proeski

2 U mislima
Luka Nižetić

3 Na zapadu
Jinx

4 Nisam kriva
Marija Husar

5 Da se opet tebi vratim
Nina Badrić

VoxBox
10-05-2008, 21:24
Zanimljiva top lista Narodnog radija... Ima dosta stvari koje su nekako povezana s tamburom i tamburašima....

2 Čardak
Halid Bešlić

3 Naša ljubav od svega je jača
Leo i Trenk

Vicko će se obogatiti od silnih tantijema :krez:

Hrvoje
10-05-2008, 21:32
Malo offtopic, al' s obzirom na stanje na top listi, očito je da se ljudima sviđa pjesma pa me baš zanima - jel' ima netko da je svira (jesu nekog tražili na nekoj svirci da im to svira)? Čisto da znam, dal' da učim tekst ili ne još... :krez: :bonk:

klas
10-05-2008, 22:36
Malo offtopic, al' s obzirom na stanje na top listi, očito je da se ljudima sviđa pjesma pa me baš zanima - jel' ima netko da je svira (jesu nekog tražili na nekoj svirci da im to svira)? Čisto da znam, dal' da učim tekst ili ne još... :krez: :bonk:

još nitko ni jednu pjesmu sa zadnje Požege....

matija_vg
11-05-2008, 01:31
Vicko će se obogatiti od silnih tantijema :krez:

Ma nije stvar u tom nego je oćito da ako neki pop pjevać hoće napravit hit pjesmu sa tamburama u njoj nek se čovjek obrati Vicku i uspjeh mu je zagarantiran, provjereno:top:

Hrvoje
12-05-2008, 12:38
Jel' mi se čini ili tambura doživljava opet neki svoj "boom", možda ne tako jak kao 90-ih, ali evo, ima sve više TV emisija di sviraju tamburaši ("Svirci moji", "Lijepom našom", "Narodno veselje", "Rubala Show", "Pjesme koje srce diraju (ili tak nekaj, ono na OTV-u)), zabavni (narodni) pjevači snimaju pjesme s tamburama (Leo, Halid, Jole...). Dosta lokalnih radio stanica ima specijalizirane tamburaške emisije... Postoji i internetski forum di tamburaši i ljubitelji tamburaške glazbe pišu o svemu i svačemu. :bonk:

_maestro_
12-05-2008, 12:40
Jel' mi se čini ili tambura doživljava opet neki svoj "boom", možda ne tako jak kao 90-ih....
samo da se ne ponove loše strane buma devedesetih. za sada, osim šokačke rapsodije ne vidim neku značajniju razliku. lijepom našom je ista ko i prije, rubala show, narodno veselje i ono na otv-u donesu više štete nego koristi po mom mišljenju.

Postoji i internetski forum di tamburaši i ljubitelji tamburaške glazbe pišu o svemu i svačemu
forum je ok... dobra stvar. :)

Vedran
12-05-2008, 15:45
samo da se ne ponove loše strane buma devedesetih.

Evo malo mog lupetanja. 90-te su donijele strašnu inflaciju u tamburaškom stvaralaštvu, ako se to što se tamburi događalo 90-tih uopće može nazvati stvaralaštvom. Razlog za to djelomično vidim i u tome što je tambura bila "naš" instrument i na neki način je bila izričaj hrvatskog prkosa ili ne znam ja već čega.

Nakon što je došlo do smjene vlasti, struje koje su stvorile i podržavale taj modus mišljenja je zamijenila struja koja je po svojoj lijevoj definiciji netradicionalna i ne drži do tradicionalnih vrijednosti. Donedavno, jedina državna televizija je bila HRT, a kako je HRT podložan stranačkim promjena, tako je bila očita i promjena vlasti. Dakle imali smo period u kojemu je tambura medijski bila forsirana do totalne bljutavosti, i nakon toga period u kojem tambure u medijima praktično nije bilo.

Ta tamburaška oseka je trajala nekoliko godina i nakon nje ostali su samo oni najbolji i oni koji sviraju tamburu samo iz ljubavi. Nikad više nije snimljena pjesma koja bi bila ispod visokih standarda nove tamburaške elite.

...

Naravno, to nema veze sa stvarnošću. U tom mračnom razdoblju za tamburu, iole ambiciozni tamburaši su bili prisiljeni na kvalitetniji rad. Međutim, opći trendovi u popularnoj glazbi su manje više debilizirajući, pa su i tamburaši prisiljeni ići tim putem. Zato danas imamo hrpu kvalitetnih tamburaša i bendova koji nažalost sviraju u sumnjivim uvjetima glazbu neupitno niskih ciljeva.

Nove emisije svode tamburu, ali i svoj program na živi prijenos momačke zabave ili svinjokolje (kolinja), a bendovi u takvim emisijama vide priliku za promociju. Naravno, dostojanstvo benda i pojedinaca uopće nije bitno. Bitno je biti viđen. Time se širu publiku samo privikava na glazbenu odurnost i time ta ista odurnost postaje standard. Upravo ta standardizacija odurne glazbe postaje temelj za disocijaciju dobrih od manje dobrih.

I ova šrotizacija tambure je u samoj svojoj biti zapravo zdrav proces, jer ljudi koji vole slušati tambure, ali ne vole slušati drek će jednostavno prerasti u publiku koja prati samo najbolje. I tu će se vidjeti prava razlika između najboljih i svih ostalih.

Eto, tako nekako...

_maestro_
12-05-2008, 16:59
o
Naravno, dostojanstvo benda i pojedinaca uopće nije bitno. Bitno je biti viđen.

e tu je bitno mjesto. ko se uopće može brinuti o dostojanstvu bendova i pojedinca, ako ne sami bendovi i pojedinci?
pa neće valjda fio ili rubala o tome razmišljati. njima baš paše što veći cirkus...

još nisam čuo da se neki bend ili pojedinac odbio poziv u fiovu ili rubalinu emisiju, uz prigodno obrazloženje u kojem se spominje i dignitet tambure.
uvijek prevagne taj "bitno je biti viđen" argument, "bolje i loša reklama nego nikakva" i slično... sami smo krivi tom imidžu koji prati tamburaše, imidžu pripitih i priučenih pučkih muzikanata. fio i rubala su te činjenice samo iskoristili za posao kojim se bave.

Vedran
13-05-2008, 11:16
sami smo krivi tom imidžu koji prati tamburaše, imidžu pripitih i priučenih pučkih muzikanata.

Mislim da je upravo taj imidž podstrek mnogima da se trude još više i da bude još bolji. Ne može se svaki tamburaš pomiriti s takvom uopćenom slikom u koju se uklapa jednostavno zbog instrumenta koji svira. I tu ostaje samo jedna mogućnost: kvalitetom se razlikovati od ostatka ponude toliko da je to jednostavno nemoguće ne primijetiti. Meni su za to najbolji primjer Berde Band.

Hrvoje
13-05-2008, 12:10
Dečki, imal' s vaše strane Dunava toga? Znači, redovito neka emisija u nekom terminu di je "live" svirka tamburaških sastava... Znam da je Tamish nešto spominj'o...

Svitac
28-05-2008, 12:46
Ako netko nije znao što je tambura tj. tamburica :mad: može to pročitati ovdje, na novootvorenom sajtu za glazbenike.
http://www.glazbena-garaza.com/zanimljivost.php?zid=38

Evo samo jedan kratki citat:
"Tamburica je narodni instrument s dvije žice, unisono (jednoglasno) ugođene. Dugačak je oko 70 cm. Pravi se od javora, klena ili šestila. Drvo se mora susiti nekoliko godina, a kad je potpuno suho, raspili se na četiri dijela, a potom izradivač tamburice odabere najbolji komad od kojega ce napraviti instrument." :sad: :bonk:

Hrvoje
28-05-2008, 12:57
Svita, na ovo gore ne znam dal' da se smijem ili plačem.... :bonk: :krez: :( :sad: :) :angry: :mad:

Vedran
28-05-2008, 13:01
Poslao sam im poruku sa zahtjevom da isprave taj tekst. I ponudio sam im, ukoliko žele, da im mi s foruma pošaljemo neki prihvatljiv tekst.

Svitac
28-05-2008, 13:02
Svita, na ovo gore ne znam dal' da se smijem ili plačem.... :bonk: :krez: :( :sad: :) :angry: :mad:

Lik je očito puno toga pomiješao, a baš mu i slika ne odgovara onom što je napisao.
A tekst je jednostavno preuzeo vjerojatno odavde: http://www.istrianet.org/istria/music/instruments/tamburica1.htm

Vedran
28-05-2008, 13:34
Ajmo mi napisati da se sopile prave od šmrka i da se mora udarati šmrkom po glavi kivikavca sve dok šmrk ne dobije teksturu drva, i zatim izbušiti rupe hipofizom mladog od afričke dvodihalice! :bonk:

Svitac
28-05-2008, 13:41
Ajmo mi napisati da se sopile prave od šmrka i da se mora udarati šmrkom po glavi kivikavca sve dok šmrk ne dobije teksturu drva, i zatim izbušiti rupe hipofizom mladog od afričke dvodihalice! :bonk:

... a majstor koji radi sopile iliti "sopilice" :krez: mora uloviti četiri mladunčeta afričke dvodihalice i onda odabire sa čijom će hipofizom napraviti rupe. :bonk:

Vedran
28-05-2008, 13:50
Sve bi to bilo OK, da nije na slici prim i da je napomenuto da se radi o cindri. Ali nije... :down:

buky1
19-08-2008, 13:04
Neznam di bi stavio, znam da je bila neka tema o pjevačima ali ne mogu naći...

A i Index je valjda nekakav medij :D

Uglavnom, pogledajte (poslušajte) sami http://www.index.hr/xmag/clanak/samo-za-izdrzljive-poslusajte-kako-mijauce-i-zavija-britney-spears/398801.aspx

Hrvoje
19-08-2008, 16:30
Neznam di bi stavio...

Pa ćeš, logično, staviti u temu TAMBURAŠKA glazba i mediji... :rolleyes: Al' dobro, kad si već tu stavio, moram reć da je ovo prema onoj snimci Enriketa Iglesijasa mila majka, a na Indexu, po običaju, seru... Kažu da snimka pokazuje da Britnica nema uopće sluha, a nije baš tako... Mislim da bi joj na sluhu i držanju intonacije mogle pozavidjeti i neke zvijezde s hrvatskog estradnog neba... :krez::bonk:

saky
19-08-2008, 23:39
pa to se iz aviona vidi, a i lijepo su ljudi tamo napisali da je fake..kao vjerojatno i Iglesias..

Miha
23-08-2008, 11:37
Na HR1 traje emisija o povijesti Zlatnih dukata.

Trisha
26-08-2008, 21:19
upravo na OTV-u Garavuše

mix
26-08-2008, 21:49
upravo na OTV-u Garavuše

Baš gledam...baš su zakon!!! :top::top:

buky1
01-09-2008, 07:35
Protiv svećenika zborom i tamburom (http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3155822/index.do;jsessionid=F5929775A9121B62622AC4EA61538A 5A.1) :D:D:D

Hrvoje
01-09-2008, 08:41
Koji su tamburaši bili jučer na OTV-u (Pjesme koje srce diraju)? Nisam ih prepoznao...

Vedran
01-09-2008, 09:01
Koji su tamburaši bili jučer na OTV-u (Pjesme koje srce diraju)? Nisam ih prepoznao...

Vjerojatno ni nećeš. To je bio sklepana "Slavonska duša". Bend je u fazi prestrojavanja snaga, pa su bili sinoć u nešto drugačijem sastavu.

_maestro_
01-09-2008, 09:20
nije mi jasno, pa nek mi netko odgovori...
radi se o emisiji "večer pjesme i vina" (večer u sklopu požeškog festivala) emitiranoj na htv-u prošle subote navečer.
je li to bila prošlogodišnja snimka ili prijenos?

inače, lagano sam razočaran organizatorskim rezultatima (zbunjena voditeljica-amaterka, čudni prateći orkestar, gafovi i problemi s razglasom i slično...)

sve skupa mi je djelovalo vrlo amaterski, u negativnom smislu (za mene inače inače pozitivne) riječi...

saky
01-09-2008, 09:31
nisam gledao, ali sam siguran da nije bio prijenos, jer je Pozega ovaj vikend..

_maestro_
01-09-2008, 09:49
da, to je i mene zbunilo. ali nisam bio siguran da nisu tu večer pjesama i vina prebacili jednu subotu prije tamburaške večeri ili tako nešto.

primas1
01-09-2008, 14:14
nije mi jasno, pa nek mi netko odgovori...
radi se o emisiji "večer pjesme i vina" (večer u sklopu požeškog festivala) emitiranoj na htv-u prošle subote navečer.
je li to bila prošlogodišnja snimka ili prijenos?

To je bila snimka prošlogodišnje emisiji "Večer pjesma i vina"

Blank...
01-09-2008, 14:26
zbunjena voditeljica-amaterka

Ali je zato u živo jedno četiri puta zgodnija, pa joj je sve oprošteno :krez:

ficekica
01-09-2008, 18:29
Ali je zato u živo jedno četiri puta zgodnija, pa joj je sve oprošteno :krez:

pa to je tako... dovoljno da je zgodna, a to kaj nema pojma o vodenju festivala nije ni vazno... sramota :mad:

Petar
01-09-2008, 18:34
Kad gledam vremensku prognozu koju vodi Mirna Maras, nikad ne znam kakvo će biti vrijeme. Žalosno, ali istinito.

Blank...
01-09-2008, 19:08
pa to je tako... dovoljno da je zgodna, a to kaj nema pojma o vodenju festivala nije ni vazno... sramota :mad:

Istina je da je zgodna, ali to sam rekao više u šali. Dotična je voditeljica na HTV-u, znači, amaterka nije. E sad, kako je odvodila festival i kako je to izgledalo, u to ne bih ulazio.
I najveći profesionalac može podbaciti.

ficekica
01-09-2008, 20:50
Istina je da je zgodna, ali to sam rekao više u šali. Dotična je voditeljica na HTV-u, znači, amaterka nije. E sad, kako je odvodila festival i kako je to izgledalo, u to ne bih ulazio.

u to necu ulaziti, jer nisam gledala pa ne znam

ja sam ono komentirala opcenito... vecinom za voditeljicu izaberu neku zgodnu... jer je njima vecinom izgled vazan...a to kaj ona ne zna prozboriti dvije suvisle recenice to nije vazno :mad:

Vedran
01-09-2008, 22:50

Ako pod riječi "profesionalc" smatraš nekog tko obavlja posao na zavidnoj razini, ne postoji ni jedan ozbiljan pokazatelj zbog kojeg bi angažman od strane HTV-a implicitno značio "profesionalno" obavljanje posla.

Mislav
01-09-2008, 22:59
Ako pod riječi "profesionalc" smatraš nekog tko obavlja posao na zavidnoj razini, ne postoji ni jedan ozbiljan pokazatelj zbog kojeg bi angažman od strane HTV-a implicitno značio "profesionalno" obavljanje posla.

Profesionalac bi bila osoba koja radi iskljucivo jedan posao, odnosno zaraduje za zivot baveci se tim poslom, ako bi preslikali to na nogometase onda bi profesionalac bila osoba koja iskljucivo zaraduje novac igrajuci nogomet, odnosno ne ide poslije utakmice na svoj "pravi" posao. Odnosno ne bavi se nogometom amaterski. Sto se tice pojma profesionalno obavljanje posla to je sasvim jedan drugi par carapa, jer mnogi profesionalci ne odarduju svoj posao profesionalno, dapace odraduju ga ispod svake razine.
I tu stoji ovo sto si gore rekao da angazman od strane htv-a ne mora znaciti niti angaziranje profesionalca, a kamoli da garantira profesionalno odraden posao.

!martina.
02-09-2008, 13:51
Kod nas nije bilo nekih vecih problema sto se tice tih voditeljica...sem ovog zadnjeg koncerta koji su odrzali ucesnici kampa...Kad nes je prozivala zena je pomjesala ko je iz kojeg grada...i jednog tipa nije ni prozvala...:bonk:
Ali da konstantno ima problema...nema bar ja mislim...

A sto se tice zastupljenosti tambure u medijim kod nas...Pa kod nas tambura UOPSTE nije dovoljno zastupljena(grad ima jedan samostalni orkestar,i jedan u sastavu KUD-a)...nazalost...

Ali svako dogadjenje mediji pomno prate(vjerovatno jer ih ima jako malo),pa se ne mozemo bas ni zaliti na njih...

Mislim da je kod vas pak obrnuta situacija...Pa sad vi vidite sta je prioritet...Da tambura zivi i da se cuje,ili da gledate njene slike u novinama,i ponekad je cujete na tv-u...:cool:

vlado-kontra
04-09-2008, 15:53
Kod nas nije bilo nekih vecih problema sto se tice tih voditeljica...sem ovog zadnjeg koncerta koji su odrzali ucesnici kampa...Kad nes je prozivala zena je pomjesala ko je iz kojeg grada...i jednog tipa nije ni prozvala...:bonk:
Ali da konstantno ima problema...nema bar ja mislim...

A sto se tice zastupljenosti tambure u medijim kod nas...Pa kod nas tambura UOPSTE nije dovoljno zastupljena(grad ima jedan samostalni orkestar,i jedan u sastavu KUD-a)...nazalost...

Ali svako dogadjenje mediji pomno prate(vjerovatno jer ih ima jako malo),pa se ne mozemo bas ni zaliti na njih...

Mislim da je kod vas pak obrnuta situacija...Pa sad vi vidite sta je prioritet...Da tambura zivi i da se cuje,ili da gledate njene slike u novinama,i ponekad je cujete na tv-u...:cool:

KO LI JE TAJ NESRECNIK?:bonk::bonk::bonk:

Da bi stvar bila jos i gora, kod nas nema niti jednog ozbiljnog STUDIJA gdje bi se moglo ista snimiti...A profesionalnih majstora tona i NEMA...jedne prilike smo morali dovoditi covjeka iz Vojvodine kako bi snimak nanesto i licio...

primas1
08-09-2008, 20:29
evo...ovako bi se mogla tamburaška glazba više slušati:krez:

http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/clanak/art-2008,9,8,,132602.jl

Blank...
08-09-2008, 21:32
Nekako mi se čini da je ovo točnija varijanta događaja :bonk: :krez:

http://www.sbiportal.hr/news/125/ARTICLE/1228/2008-09-08.html

_maestro_
09-09-2008, 01:25
nešto su se uzjogunili ovi sa štilovkama :sad:

Zlajo
10-09-2008, 13:26
evo...ovako bi se mogla tamburaška glazba više slušati:krez:

http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/clanak/art-2008,9,8,,132602.jl

Možda je čovjek revoltirani nezaposleni glazbeni kritičar...:top:

!martina.
10-09-2008, 16:38
KO LI JE TAJ NESRECNIK?:bonk::bonk::bonk:

Da bi stvar bila jos i gora, kod nas nema niti jednog ozbiljnog STUDIJA gdje bi se moglo ista snimiti...A profesionalnih majstora tona i NEMA...jedne prilike smo morali dovoditi covjeka iz Vojvodine kako bi snimak nanesto i licio...

a pa jbg...mene su prozvali pa se svejedno nisam vidjela od svih onih grdosija sto sjede u prvom i drugom redu...otprilike ti dodje na isto...:bonk::bonk::bonk:

matija_vg
10-09-2008, 16:46
a pa jbg...mene su prozvali pa se svejedno nisam vidjela od svih onih grdosija sto sjede u prvom i drugom redu...otprilike ti dodje na isto...:bonk::bonk::bonk:

molim ljepo ja sam sjedio u drugom redu malo mi je falilo da sam i u prvom ubiti samo su mi falile crne hlaće:krez: al uglavnom kak ti možeš tak za mene i kolege basprimaše ispred tebe da smo grdosije:sad:

!martina.
10-09-2008, 16:53
molim ljepo ja sam sjedio u drugom redu malo mi je falilo da sam i u prvom ubiti samo su mi falile crne hlaće:krez: al uglavnom kak ti možeš tak za mene i kolege basprimaše ispred tebe da smo grdosije:sad:

pa dobro...niste svi...nije Ivan:krez:

matija_vg
14-09-2008, 19:11
Neznam jel ima kakve veze s Tamburašima al upravi na HRT 1 serija "Tamburaši":top:

_maestro_
14-09-2008, 19:28
Neznam jel ima kakve veze s Tamburašima al upravi na HRT 1 serija "Tamburaši":top:
ne znam ni ja... ali vidim da stipa babur (rade šerbedžija) svira h dur na kontri palcem. :krez:

matija_vg
14-09-2008, 19:31
ne znam ni ja... ali vidim da stipa babur (rade šerbedžija) svira h dur na kontri palcem. :krez:

da da i u bećarcu u prvom ponavljanju svira a pa samo e , kad drugi put ponavlja onda odsvira a , e ,h:D

_maestro_
14-09-2008, 20:29
da da i u bećarcu u prvom ponavljanju svira a pa samo e , kad drugi put ponavlja onda odsvira a , e ,h:D
:top:

Trisha
14-09-2008, 22:09
A "Dudek" je imo "moj" prim :D samo mu fale šibice unutra :krez:

Trisha
07-10-2008, 00:38
gledam Život na sjeveru i lik je upravo pjevo Oči čarnije :) al sad je gotovo ...

lazarusledd
12-10-2008, 22:09
Ne znam da li je to bilo već spominjano ali moram istaknuti i emisiju "Gori lampa" na Vinkovačkoj televiziji koju sam pratio na SBTV. Ta emisija je napravljena s ciljem propagiranja kulture našeg kraja. Ima snaša koje govore o vezovima, dida koji govore o konjima a na to sve lijepo legne pokoji glazbeni intermezzo u kojem su gostovali Đentlmeni, Prijatelji, Estam, Šima Jovanovac, Kićo itd.

Emisija je za svaku pohvalu i nadam se da će napraviti još takvih stvari.

Miha
14-10-2008, 21:59
HR1
Upravo traje snimka 2. večeri zagorskog glazbenog festivala "Krijesnica 2008."

VeljoSB
14-10-2008, 23:19
Oči čarnije

Jel to ona Ruska pjesma? "Oči čarnije, oči krasnije...":)

Hrvoje
14-10-2008, 23:27
Mislim da bi aproksimacija tog ruskog samoglasnika u hrvatskom više zvučala, a i često sam vidio da se tako zapisuje - "oči čOrnije"... I da to je ta ruska pjesma, bio je negdje i link na clip Blanke Došen kako to pjeva uz tamburaše...

Trisha
14-10-2008, 23:30
Jel to ona Ruska pjesma? "Oči čarnije, oči krasnije...":)

baš ta :)
a Hrvač, nemoj zamjerit, ne znam ti ja ruski :D znam samo kak tje bja zavut i kak tvaja familija :D i za to ne znam kak se piše :bonk:

Hrvoje
14-10-2008, 23:38
baš ta :)
a Hrvač, nemoj zamjerit, ne znam ti ja ruski :D znam samo kak tje bja zavut i kak tvaja familija :D i za to ne znam kak se piše :bonk:

Hehe, ne znam ni ja ruski, al' je u Češkoj od frendice cimerica bila Ukrajinka (tj. ukrajinska Ruskinja, uglavnom nije ni bitno) pa me učila izgovor te pjesme i stalno se ljutila kad sam pjeva "oči KRASNIJE" jer to znači "CRVENE oči", zapravo mislim da ide - "Oči čornije, oči strasnije, oči žgučije i prikrasnije, kak ljublju ja vas, kak baju sja vas, znat uvidjel vas ja v nedobrij čas"... Isto ova transliteracija na latinicu je kriminal i ispričavam se poznavaocima ruskog... :o

_maestro_
14-10-2008, 23:40
men je bolja ona druga:
crne oči dobro vide...

a za život na sjeveru :top:

jedna od meni najdražih serija. nema nasilja, sexa i nepobjedivih jubaka. samo život.

VeljoSB
14-10-2008, 23:49
Pitam jel ta pjesma, jer imam neke ruse na disku, pretežno ruske narodne pjesme a ima i ta pjesma...
neki ruski trio uz gitare i balalajke!:D

buky1
26-10-2008, 16:23
eno Veljo i Šokački Cvit na Brodskoj Televiziji

http://www.sbtv.hr/EXLE/PIRAMIDE2/sbtv__pressing__video_stream2.htm (link, ali meni stream ne radi)

VeljoSB
26-10-2008, 19:17
eno Veljo i Šokački Cvit na Brodskoj Televiziji

http://www.sbtv.hr/EXLE/PIRAMIDE2/sbtv__pressing__video_stream2.htm (link, ali meni stream ne radi)

:D:D:D
Ja isto nisam mogao gledati, samo na studijskom TV-u.
Ima sutra repriza u pola 12 navečer!:krez:

Miha
31-10-2008, 12:22
Upravo na HRT1:
Slavonski dukati

bogics
08-12-2008, 03:30
http://www.youtube.com/watch?v=YvwbX88UrUE

Jel gledao neko ovo?
Ja nisam.. :angry::zid::angry::zid:

tamish
08-12-2008, 06:26
:zid:

Hrvoje
08-12-2008, 16:47
http://www.youtube.com/watch?v=YvwbX88UrUE

Jel gledao neko ovo?
Ja nisam.. :angry::zid::angry::zid:

Ovo treba nabavit i stavit na Google Video (ili neki drugi vremenski neograničeni upload video servis da svi tamburaši svijeta mogu na miru vidjet!)...

To je baš ono o čemu sam snio, tamburaški dokumentarac... Iz najave mi se čini da je dobar...

Miha
07-01-2009, 21:31
Upravo na HRTplus:
Kvartet Gubec i gosti

Romansa
14-01-2009, 10:16
uopće nema tamburaša u medijima...ono malo u kojekakvim emisijama je ništa...fale spotovi, nema top liste, nema festivala..na vktv ima emisija GORI LAMPA i odlična je, snima se najčešće na PIKOVOM stanu i u svakoj emisije gustuje nekoliko tamburaških sastava...ali, HRT je totalno zakazao...

Petar
14-01-2009, 19:01
Kako zakazao? Zar ne postoji Lijepom našom ili Svirci moji? A novogodišnji koncert TO HRT-a?

klas
14-01-2009, 21:44
prija nekih 10-tak godina je bila ona glazbena emisija koja je išla svaki dan od 19:00-19:30..mislim da se zvala HGP..i sjećam se da je srijdom na repertoaru bila tamburaška glazba....bilo bi lijepo da opet ima nešto slično

Romansa
14-01-2009, 22:37
Kako zakazao? Zar ne postoji Lijepom našom ili Svirci moji? A novogodišnji koncert TO HRT-a?

izbrojiš na godinu sve takve emisije i zaključiš da drugih gluposti ima puuno više...ja nisam svirac pa mi fali tambure na tv...a ti pretpostavljam, jesi...ćudi me što ti je to dovoljno

Petar
14-01-2009, 23:02
vjeruj mi, i previše.

Romansa
14-01-2009, 23:32
vjeruj mi, i previše.

zašto tako misliš

Petar
14-01-2009, 23:41
Zato što na TV-u danas može biti svatko. To je generalni problem, ne samo u tamburaškoj muzici nego općenito. Ne kažem da treba biti kao u sportu da se čuje samo za najbolje sportaše, ali zadržati neki nivo kvalitete ne bi škodilo. Ima još puno toga, ali to nije za forum.

georges
17-01-2009, 12:33
danas su vam "zagrebacki tamburasi" u emisiji svirci moji u 17H00

Romansa
18-01-2009, 12:18
ne znam da l ovo pripada ovdje,,ali mislim da nije za novu temu...nočas je umro Darko Paorić, dugogodišnji voditelj i urednik RITMA ŠOKADIJE radio Osijeka, čovjek koji je volio tamburu i pratio sva događanja, smotre, festivale, memorijale i sl,...."..ja ne tugujem, tamo gdje si znam da dobro je.."

profesor
18-01-2009, 15:21
ne znam da l ovo pripada ovdje,,ali mislim da nije za novu temu...nočas je umro Darko Paorić, dugogodišnji voditelj i urednik RITMA ŠOKADIJE radio Osijeka, čovjek koji je volio tamburu i pratio sva događanja, smotre, festivale, memorijale i sl,...."..ja ne tugujem, tamo gdje si znam da dobro je.."

Počivao u miru. Mislim da će svima ostati u sjećanju (ako nisu znali lik, barem glas).

Sjećam ga se kada se jednom pred jutro gotovo rasplakao na stihove pjesme čija se kitica nalazi u mom potpisu, pa neka ovaj puta bude njemu posvećena:

Slavonijo, Šokadijo čežnjo srca moga
jednom ćemo svi otići iz naručja tvoga,
al ostat će pjesma naša što na srca sjeda
da te nikad Slavonijo zaboravu neda.

tamish
24-01-2009, 23:05
upravo na rtv2

http://www.rtv.rs/video/uzivo/rtv2.asx

Log Out
24-01-2009, 23:48
upravo na rtv2

http://www.rtv.rs/video/uzivo/rtv2.asx

gledam i uzivam :)

ej00jesence
25-01-2009, 00:59
Sutra Banda odabrana u Lijepom nasom!

Romansa
25-01-2009, 16:46

bravo za Bandu odabranu, bravo za mladog Šarića...bit ćeš bolji od tate

Vedran
25-01-2009, 17:30

Bravo dečki! Ovo liči pomalo na staru Bandu, barem po broju članova. Vidim da se Josa odlično uklopio. Samo tako, samo tako... :top:

Pitanje: svirate ovu pjesmu od Kočiša Perkiju i Žugiju? :D

matija_vg
25-01-2009, 18:12

Ivane svaka čast odlično odpjevano naravno i odsvirano također ostalim "banditima" palac gore:top:

Log Out
25-01-2009, 18:37
Ivane svaka čast odlično odpjevano naravno i odsvirano također ostalim "banditima" palac gore:top:

ja nisam uspio pogledat al gledao je stari i rekao je da dečki dobro peru :top: , pogotovo je naglasio pjevača :top:

_maestro_
25-01-2009, 23:25
Ivane svaka čast odlično odpjevano

e meni se pjevanje i nije baš dopalo. previše plivanja oko intonacije.

nije ovo zlonamjerno, nego je savjet i preporuka da ej0jesence poradi na tim stvarima...
čini mi se da većina nas tamburaša misli kako je važno naučiti svirati, što je točno, dok se prema pjevanju odnose "lako ćemo", što nije točno.
i pjevanju se treba posvetiti kao i instrumentu ako imamo ambiciju biti pjevači.

Vedran
25-01-2009, 23:37

nije ovo zlonamjerno, nego je savjet i preporuka da ej0jesence poradi na tim stvarima...
čini mi se da većina nas tamburaša misli kako je važno naučiti svirati, što je točno, dok se prema pjevanju odnose "lako ćemo", što nije točno.
i pjevanju se treba posvetiti kao i instrumentu ako imamo ambiciju biti pjevači.

Jedno i drugo ne idu zajedno. Dobra vokalna interpretacija ne trpi nikakve bravure na instrumentu. Rijetki su koji to mogu, a kod nas je premalo bendova koji vode računa o tome. Iako takav nastup izgleda neobično (iako sve manje), radije bih gledao puno više bendova kod koji pjevač ne svira.

matija_vg
25-01-2009, 23:45

ma jasno, al ja sam tu kao glavnu i presudnu činjenicu uzeo to da Ivan ima 15 godina!!!

a ovo da se pjevanju treba posvetit ako neko ima ambicije bit pjevač slažem se a i žalosna istina je da kod malih tamburaških sastava ima više glavnih vokala koji nemaju ni glas, ni tehniku, ni interpretaciju nego onih koji imaju barem jedno od navedenog:down:

Romansa
26-01-2009, 01:56
ma jasno, al ja sam tu kao glavnu i presudnu činjenicu uzeo to da Ivan ima 15 godina!!!

a ovo da se pjevanju treba posvetit ako neko ima ambicije bit pjevač slažem se a i žalosna istina je da kod malih tamburaških sastava ima više glavnih vokala koji nemaju ni glas, ni tehniku, ni interpretaciju nego onih koji imaju barem jedno od navedenog:down:

u pravu ste i ti i maestro...dečko je odličan...ima puno iskusnijih i starijih pjevača koji znaju itekako uprskati..Ivan ima dobar glas a s vremenom će ga naućiti kontrolirati...a ćini mi se da uči od najboljih

_maestro_
26-01-2009, 10:24
Ivan ima dobar glas a s vremenom će ga naućiti kontrolirati...a ćini mi se da uči od najboljih
ma da, to je otprilike to.
obzirom da ima 15 godina, i njegov glas će se još mijenjati i sazrijevati.
jednostavno, tek je krenuo, ima još puno toga pred njim, pa nek pazi šta radi i bit će sve 5. :D

Jedno i drugo ne idu zajedno. Dobra vokalna interpretacija ne trpi nikakve bravure na instrumentu.

e pa da. od interpretacije se očekuje da bude u najmanju ruku dobra.
a moguće je dobro svirati instrument i dobro pjevati. i ako je to netko odlučio raditi, mora od sebe očekivati da će biti dobar i u jednom i u drugom.
nitko ne govori o 100 postotnom usmjerenju i angažmanu svih resursa samo na jedno, kad jedno počne ometati drugo. nije ovdje riječ o pogoreliću koji vježba svoj instrument niti o pavarotiju koji je sve svoje usmjerio na pjevanje.

Rijetki su koji to mogu
velika većina tamburaša i pjeva i svira. neki to rade jako dobro.
spomenut ću samo dvojicu, inače vrlo bliskih i tamburaša od bitnog utjecaja na ovog momka o kojemu je riječ: stanko šarić i kruno golubičić. i pjevaju i sviraju, ne dobro, nego puno više od toga.
s tim da kruno izvodi i bravure na instrumentu i ima kvalitetnu vokalnu interpretaciju.

Vedran
26-01-2009, 11:20
e pa da. od interpretacije se očekuje da bude u najmanju ruku dobra.
a moguće je dobro svirati instrument i dobro pjevati. i ako je to netko odlučio raditi, mora od sebe očekivati da će biti dobar i u jednom i u drugom.
nitko ne govori o 100 postotnom usmjerenju i angažmanu svih resursa samo na jedno, kad jedno počne ometati drugo. nije ovdje riječ o pogoreliću koji vježba svoj instrument niti o pavarotiju koji je sve svoje usmjerio na pjevanje.

velika većina tamburaša i pjeva i svira. neki to rade jako dobro.
spomenut ću samo dvojicu, inače vrlo bliskih i tamburaša od bitnog utjecaja na ovog momka o kojemu je riječ: stanko šarić i kruno golubičić. i pjevaju i sviraju, ne dobro, nego puno više od toga.
s tim da kruno izvodi i bravure na instrumentu i ima kvalitetnu vokalnu interpretaciju.

Ja govorim o 100 postotnom usmjerenju, i ne zanima me ovdje toliko prosjek, koliko vrh. Čačkanje po instrumentu nije ozbiljno shvaćanje instrumentalne interpretacija (npr. kada netko ne odsvira neki prijelaz). Analogno se može razmatrati i pjevanje. Ako netko ne ispjeva neki ton, ili kad otpjeva kao netko tko je ispao u prvom krugu Hrvatskog idola (zato što ga sputava instrument), to nije maksimum. To ne bi trebao biti ni minimum. Upravo to što takva izvedba prolazi je sama srž načela "lako ćemo". Iako takva izvedba može zadovoljiti 90% publike, takav pristup nastupu mi se čini kao najveći uzrok trenutnom stanju na tamburaškoj sceni. Možemo se izmotavati na tonce, na instrumente, na ovo ili ono, ali činjenica je da se ne možemo ni izbliza uspoređivati primjerice s bendovima kao što je onaj Tonija Centinskog. Zašto? Ljudi koji sviraju, sviraju jako dobro, ali samo pjevaju. Ljudi koji pjevaju, pjevaju jako dobro, ali opet samo pjevaju. A ispred njih je Tony. Jedina paralela koju trenutno uspijevam vidjeti je Zvonko Bogdan u Lisinskom. Eh, pa da. Skoro sam zaboravio Zagrebačke tamburaše.

Što se tiče Krune, on je stvarno rijedak primjer. Od prvog susreta s njegovim sviranjem i pjevanjem, najveći misterij mi je bio u tome kako uspijeva spojiti svirku i pjesmu, a da sve zvuči kompaktno, u njegovom posebnom stilu. Ali to je Kruno, i ne znam puno takvih (uopće, ne mislim samo na tamburaše). Što se tiče Stanka, onaj tko ga nije čuo kako pjeva u opuštenoj atmosferi, u krugu prijatelja, bez instrumenta, ne može znati razliku. Evo, ja sam bio nadahnut kada sam jedno prilikom svirao u takvom društvu. Vatrica tinja, ej00jesence svira...

Neki zaključak bi bio da je forma koju koristimo dovoljna za većinu tamburaša, ali da ima premalo ekskluzive.

Romansa
26-01-2009, 12:00
...opet se ubacujem...Kruna, Stanka definitivno i po meni...Dragan Dević

dkranjce
01-02-2009, 15:20
Ne mogu naći online verziju; u dodatku od subote ima i osvrt na koncert Zagrebačkih tamburaša u Lisinskom pa ako netko nađe online verziju neka stavi link, please:o

Ima u istom broju i intervju sa Edinom Karamazovo(i)m; meni je bitno jedno pitanje i odgovor (cijeli razgovor je odličan, da zabune ne bi bilo)
P: Točni tonovi nisu vam uvijek najbitniji? Svirate li tamburu?
O: Ne, premda u posljednje vrijeme sviram sve točnije. No, ovisi što se svira. Sviram mnogo žičanih instrumenata, ali tamburu ne. Imam jednu doma i moram je svirati. Nedavno su me pitali na Akademiji bih li predavao lutnju, a nikoga ne zanima tambura. A tambura je biser Hrvatske...

tamburix
01-02-2009, 22:01
Ne mogu naći online verziju; u dodatku od subote ima i osvrt na koncert Zagrebačkih tamburaša u Lisinskom pa ako netko nađe online verziju neka stavi link, please:oDa, odličan tekst! Čini se da ga nema na online večernjaku. Pokušat ću sutra staviti ili linkati na skenirani tekst, ako to nije problem zbog autorskih prava?
...ili staviti na gmail.

dkranjce
02-02-2009, 09:30
Da, odličan tekst! Čini se da ga nema na online večernjaku. Pokušat ću sutra staviti ili linkati na skenirani tekst, ako to nije problem zbog autorskih prava?

Nisam siguran, ali čini mi se da ne bi trebalo biti problema ako se navede izvor teksta i autor, ali ako je netko upućeniji molim da nas prosvijetli:krez:

tamburix
02-02-2009, 10:19
Tekst s naslovom "Zagrebački tamburaši bacili bijelu rukavicu" (http://www.paleo.com.hr/trenk/VL-Zg_tamburasi.jpg) napisao je Denis Derk, a preuzet iz 'Večernjeg lista' od subote, 31.1.2009. :top: :top:

dkranjce
02-02-2009, 10:37
Tekst s naslovom "Zagrebački tamburaši bacili bijelu rukavicu" (http://www.paleo.com.hr/trenk/VL-Zg_tamburasi.jpg) napisao je Denis Derk, a preuzet iz 'Večernjeg lista' od subote, 31.1.2009. :top: :top:

E to je to, sjedni, 5:top:

basprimaš
02-02-2009, 10:46
Članak je odličan pa se nadam da če i tamburaška glazba kao takva uz pomoč zg tamburaša biti ljudima interesantnija i medijski više eksponirana :top:

Hrvoje
08-02-2009, 09:46
Jučer sam sasvim slučajno uhvatio jednog poznatog tamburaša na HRT2. Šaltao sam programe i vidio Radu Šerbedžiju kako pjeva "Zajdi, zajdi" uz pratnju Miroslava Tadića u Lisinskom (kasnije sam na teletekstu vidio da je riječ o koncertu "Imam pjesmu za tebe" od 23.12.2008. - http://www.lisinski.hr/PokaziDatum.asp?datum=23.12.2008 http://vinovo.magnify.net/video/Rade-Serbedzija-Miroslav-Tadic ). Većinu pjesama je Šerbedžija pjevao samo uz Tadićevu pratnju kojem se nekad pridružila i neka mlada violončelistica, a na dvije pjesme im se pridružio Momo Nikolić na primu (Čororo i Pilem, pilem) koji je imao šešir "Tamburica festa Deronje", doduše samo s logom, bez natpisa.

Mandolinus
08-02-2009, 12:32
Jučer sam sasvim slučajno uhvatio jednog poznatog tamburaša na HRT2. Šaltao sam programe i vidio Radu Šerbedžiju kako pjeva "Zajdi, zajdi" uz pratnju Miroslava Tadića u Lisinskom (kasnije sam na teletekstu vidio da je riječ o koncertu "Imam pjesmu za tebe" od 23.12.2008. - http://www.lisinski.hr/PokaziDatum.asp?datum=23.12.2008 http://vinovo.magnify.net/video/Rade-Serbedzija-Miroslav-Tadic ). Većinu pjesama je Šerbedžija pjevao samo uz Tadićevu pratnju kojem se nekad pridružila i neka mlada violončelistica, a na dvije pjesme im se pridružio Momo Nikolić na primu (Čororo i Pilem, pilem) koji je imao šešir "Tamburica festa Deronje", doduše samo s logom, bez natpisa.

http://vinovo.magnify.net/video/Imam-pjesmu-za-tebe-Rade-Serbed
Spot pjesme "Imam pjesmu za tebe" by Rade & Tadic

Drugio dio koncerta u Lisinskom ce biti u iducu subotu na HTV-2, na repertoaru se nalaze i neke licke, slavonske, makedonske narodne pjesme...

_maestro_
08-02-2009, 12:59
dobra pjesma :top:

Hrvoje
14-03-2009, 22:58
Moram priznat da mi Đani Stipaničev nikad nije bio pretjerano simpatičan. Ne znam, možda me dojam, vara, ali stalno mi se činilo da je čovjek bahat i umišljen, ali danas mi je postao simpatičan. Zašto? Čitajte dalje, ako vas zanima, naravno.

Znači danas je bila prva emisija HTV-ova showa "Zvijezde pjevaju". Znate, ono di neka pjevačka zvijezda i neka druga "zvijezda" (tipa voditeljica Dnevnika, više-manje poznati glumac i sl.) u paru pjevaju poznate hitove, stručni žiri ih ocjenjuje, ljudi glasaju preko telefona i oni tako ispadaju (ovo je objašnjenje za one koji nisu iz Hrvatske, a ne znam kak se tipa u Srbiji zove taj show ako imate licencu, iako je to svjetski poznat show, a ja ni ne znam zašto sam se toliko raspiso, valjda nisam dugo pisao svoje kilometarske postove pa mi to fali). Nego, skrećem s teme... Aha, dakle Đani Stipaničev i Katja Kušec (žena koja vodi Dnevnik) su pjevali pjesmu "Ruža crvena". I svi iz žirija udri po tome "klapska pjesma ovo, klapska pjesma ono". A to NIJE klapska pjesma. Obradila ju je klapa HRM Sv. Juraj iz Splita, znam tu klapu i par puta smo s njima svirali, pjevali i družili se, odlična klapa, ok obrada i sve. Al' pjesma ne postaje klapska time da je klapa obradi (isto tako ne postaje ni tamburaška ako je tamburaši obrade). I sad tu nastupa Đani. Nakon što je došao kod Duška u "green room" je rekao da to NIJE klapska pjesma nego da su je snimili Agrameri i da je to tamburaška pjesma. Malo sam proguglao i vidio da je tekst i glazbu napisao tadašnji frontman Agramera Dubravko Šimek.

Baš popizdim na takve stvari. E, da, isto tako i "Jabuke" nisu slavonska pjesma. To je novokomponirana zagorska pjesma na standardnom hrvatskom jeziku koju je napisao Ivica Pepelko za violinski sastav Podvinčani, kasnije je snimio i svoj vokal uz njihovu pratnju, a tek poslije ju je dao Lolama da je snime i tako je postala svjetski hit.

zOnZi
14-03-2009, 23:04
Moram priznat da mi Đani Stipaničev nikad nije bio pretjerano simpatičan. Ne znam, možda me dojam, vara, ali stalno mi se činilo da je čovjek bahat i umišljen, ali danas mi je postao simpatičan. Zašto? Čitajte dalje, ako vas zanima, naravno.

Znači danas je bila prva emisija HTV-ova showa "Zvijezde pjevaju". Znate, ono di neka pjevačka zvijezda i neka druga "zvijezda" (tipa voditeljica Dnevnika, više-manje poznati glumac i sl.) u paru pjevaju poznate hitove, stručni žiri ih ocjenjuje, ljudi glasaju preko telefona i oni tako ispadaju (ovo je objašnjenje za one koji nisu iz Hrvatske, a ne znam kak se tipa u Srbiji zove taj show ako imate licencu, iako je to svjetski poznat show, a ja ni ne znam zašto sam se toliko raspiso, valjda nisam dugo pisao svoje kilometarske postove pa mi to fali). Nego, skrećem s teme... Aha, dakle Đani Stipaničev i Katja Kušec (žena koja vodi Dnevnik) su pjevali pjesmu "Ruža crvena". I svi iz žirija udri po tome "klapska pjesma ovo, klapska pjesma ono". A to NIJE klapska pjesma. Obradila ju je klapa HRM Sv. Juraj iz Splita, znam tu klapu i par puta smo s njima svirali, pjevali i družili se, odlična klapa, ok obrada i sve. Al' pjesma ne postaje klapska time da je klapa obradi (isto tako ne postaje ni tamburaška ako je tamburaši obrade). I sad tu nastupa Đani. Nakon što je došao kod Duška u "green room" je rekao da to NIJE klapska pjesma nego da su je snimili Agrameri i da je to tamburaška pjesma. Malo sam proguglao i vidio da je tekst i glazbu napisao tadašnji frontman Agramera Dubravko Šimek.

Baš popizdim na takve stvari. E, da, isto tako i "Jabuke" nisu slavonska pjesma. To je novokomponirana zagorska pjesma na standardnom hrvatskom jeziku koju je napisao Ivica Pepelko za violinski sastav Podvinčani, kasnije je snimio i svoj vokal uz njihovu pratnju, a tek poslije ju je dao Lolama da je snime i tako je postala svjetski hit.

Vidiš meni je Đani uvijek bio fora lik...šaljivdžija i odličan vokal...i baš mi je drago da im je malo podrezao krila posebno onoj kokici, zaboravih joj ime, koja bi najradije sama sa sobom intervju napravila da može...:krez:

andrej
14-03-2009, 23:08
Moram priznat...

slazem se, slicno i sam razmisljam :top::top:
a u podlozi ide, ona tamburaska... Uzalud vam trud sviraci :D

_maestro_
14-03-2009, 23:41
a šta komplicirati.
ako je pjesma ružo moja percipirana u javnosti kao klapska pjesma, jer ju je klapa bolje isfurala nego što su to napravili agrameri, big deal...
po čemu je to tamburaška pjesma, osim po tome što su je agrameri prvi izvodili?
da su je izvodili los caballeros, (vrlo lako je za predočiti takvu izvedbu) bi li to bila onda meksikanska pjesma? :confused:

andrej
14-03-2009, 23:57
a šta komplicirati.
ako je pjesma ružo moja percipirana u javnosti kao klapska pjesma, jer ju je klapa bolje isfurala nego što su to napravili agrameri, big deal...
po čemu je to tamburaška pjesma, osim po tome što su je agrameri prvi izvodili?
da su je izvodili los caballeros, (vrlo lako je za predočiti takvu izvedbu) bi li to bila onda meksikanska pjesma? :confused:

zato sto su tamburasi veci frajeri od klapasa :bonk:
ako mi ne vjerujes, pitaj ovaj zenski forumski puk:music::D

Romansa
15-03-2009, 00:20
:ples:zato sto su tamburasi veci frajeri od klapasa :bonk:
ako mi ne vjerujes, pitaj ovaj zenski forumski puk:music::D:ples::ples::ples::ples::ples::ples:

Trisha
15-03-2009, 02:21
zato sto su tamburasi veci frajeri od klapasa :bonk:
ako mi ne vjerujes, pitaj ovaj zenski forumski puk:music::D

nemojmo generalizirati :rolleyes:

a šta se Đanija tiče, on je meni super, em po meni ima super glas, ugodno mi ga vidit, iz Šibenika je, i simpa je :top:

_maestro_
15-03-2009, 09:34
nemojmo generalizirati :rolleyes:

a šta se Đanija tiče, on je meni super, em po meni ima super glas, ugodno mi ga vidit, iz Šibenika je, i simpa je :top:
meni je đani kako kad... nekad je super, a nekad mi ne paše njegova interpretacija.
točnije, uglavnom je sve ok, ali me neugodno iznenadila njegova interpretacija cesarice prije par mjeseci u onoj emisiji gdje on, žak, vana, maja blagdan i massimo pjevaju stare poznate pjesme.
jednostavno je nekad pretvrd u interpretaciji imam dojam da pokušava demonstrirati svoju pjevačku tehniku onda i kad to ne paše u kontekst.
ono, kao kad neki brzi i vješti primaš previše tehnicira i nadrobi previše tamo gdje to ne paše.

nido
15-03-2009, 11:22
točno. potpis
još da ga slučajno takneš iglicom, ekplozija garantirano.
nevjerojatno, kod velike večine (pogotovo mladih) tih i takvih zvjezdica, se kurčevitost smatra valjda nužnom i obveznom, najvjerojatnije od njihovih mentora. kod halida bešlića se to npr. ne primječuje jer je stara kuka i sam odmah prvo kaže da je glumac, a i boli ga k.., proda i kad pjeva pod tušem ako želi.

ovog spomenutog đanija iz tribunja sam zapamtio po izrazito paunovom držanju, iako su muzičari svirali sigurno za koplje jače od njega, sav se rastopio od sole mio (restoranska izvedba) da ne bismo mislili da on umjetnik tam nema kaj radit.

isti je ko mate bulić, besramo se uvali soler među ciljano društvo za stolom (od kojega ga djeli bar 7 nula) i "promovira se", počnu ubrzo one: dečki molim vas jedan G dur itd.. i tome slično. ma čisto đ... :mad:
nakom izvedbe obavezno pavarotti naklimavanje, skupljene ruke , uhh bljack

al ne, inače je i meni sladak. da, baš cakani

zOnZi
15-03-2009, 11:37
točno. potpis
još da ga slučajno takneš iglicom, ekplozija garantirano.
nevjerojatno, kod velike večine (pogotovo mladih) tih i takvih zvjezdica, se kurčevitost smatra valjda nužnom i obveznom, najvjerojatnije od njihovih mentora. kod halida bešlića se to npr. ne primječuje jer je stara kuka i sam odmah prvo kaže da je glumac, a i boli ga k.., proda i kad pjeva pod tušem ako želi.

ovog spomenutog đanija iz tribunja sam zapamtio po izrazito paunovom držanju, iako su muzičari svirali sigurno za koplje jače od njega, sav se rastopio od sole mio (restoranska izvedba) da ne bismo mislili da on umjetnik tam nema kaj radit.

isti je ko mate bulić, besramo se uvali soler među ciljano društvo za stolom (od kojega ga djeli bar 7 nula) i "promovira se", počnu ubrzo one: dečki molim vas jedan G dur itd.. i tome slično. ma čisto đ... :mad:
nakom izvedbe obavezno pavarotti naklimavanje, skupljene ruke , uhh bljack

al ne, inače je i meni sladak. da, baš cakani

Ne znam, osobno nisam stekao taj dojam o gospodinu Stipaničevu...S druge strane, treba znat da u svijetu u kojem on osobno egzistira, a to je dobrim dijelom ta estradna scena, jednostavno moraš bit takav...možda se čovjek previše uživio u tu ulogu pa je takav nastup i pristup prenio u svakodnevicu...

Uglavnom, sa maestrom bih se složio da povremeno pretjeruje i ne mari za stil koji pjeva. Ovo da je bahati paun, ne znam...moguće...

100 ljudi 100 ćudi, 100 žena 200 sisa :krez:

Hrvoje
15-03-2009, 11:42
Sudeći po ovoj Niđinoj anegodotici nije me moj dojam o Đaniju prevario... :bonk: I moja mama je komentirala kad ga je vidla na televiziji da je počel iz paštete iskakat...

_maestro_
15-03-2009, 12:02
ali i ova pjesma, ružo moja crvena je iskočila iz paštete 3-4 puta i to samo tokom jučerašnjeg dana, u različitim emisijama.
moram reći da joj klapska izbedba sasvim dobro pristaje, po mom ukusu.

dubravko šimek (garcia :D ) je napisao još nekoliko pjesama, ali imam dojam da je uvijek imao problema s prezentacijom tih pjesama, odnosno s njihovim plasmanom u javnosti. agrameri jednostavno nisu bili dovoljno snažna pojava na estradi da bi mogli isfurati te dubravkove pjesme.
i za ružu se više čuje odkad se izvodi u klapskoj obradi.

edit: evo jedne od tih njegovih pjesama. kako vrijeme odmiče, tambure se sve manje čuju... http://vinovo.magnify.net/video/Dubravko-Simek-i-Agrameri-Ako-I

Hrvoje
15-03-2009, 12:12
Ma sve 5, i meni se sviđa klapska izvedba, lijepo je to Roman Gross aranžirao, Leopoldovi dečki odsvirali i klapa HRM otpjevala, ali to je bila popularna i tražena pjesma i prije te obrade (doduše u ovim krajevima oko Zagreba, Slavonci mogu reći više ako su čuli prije tu pjesmu, a obradili su je i Tambećari iz Gradišća). Znači nije bila neka totalno nepoznata pjesma. Doduše sigurno svi u Dalmaciji sad misle da je to dalmatinska, klapska pjesma (da se ne ponavljam s "Jabukama")... Ma glavno nek se svira i pjeva ta pjesma jer je meni draga i lijepa (kako ono ide - "O, lijepa, o, draga, o, slatka slobodo...")... :D

Btw, kaj je s Dubravkom Šimekom? Se bavi uopće još muzikom? U svakom slučaju će mu dobro doć neki novci od ZAMP-a za "Ružu crvenu"... :D

_maestro_
15-03-2009, 12:26
Btw, kaj je s Dubravkom Šimekom? Se bavi uopće još muzikom? U svakom slučaju će mu dobro doć neki novci od ZAMP-a za "Ružu crvenu"... :D
koliko ja znam, nakon što je snimio naslovnu ulogu u filmu dejana šorka "garcia", više nije viđen u tamburaškim krugovima. a niti agrameri kao ekipa nisu registrirani. ekipa se btw. već ranije razišla na agramerse i agramere...

nido
15-03-2009, 16:11
..mm da.. previše liči na nekog drugog.. Možda Massimo?

inače, osobno ga nisam nikada baš puno volio ali mi se cijela priča sviđala u smislu traženju novih kanala za tamburašku muziku, na onom albumu s ružo crvena i ona pjesma od posljednje igre leptira , nemogu se sad sjetiti naziva. u svakom slućaju kreativnije nego požega, brodfest,pitomača, županja i neznam kojisvene još "festivali" zajedno.
Dalje je stvar pokušana komercijalizirati, jako, na silu po meni, a i on je bio poznat kao željezna ruka koja je vremenom odrhtavila, našo si poso u HT (navodno dobar), možda s kojim prekovremenim:D , prodo bas i zatvorio knjigu.
najpametnije možda, taj za mene i nije nikada bio pravi muzičar.
vid'te, nit spotovi, nit snimke nit niš podmilim bogom ga dakle nisu odredili ko muzičara našo se u drugoj struci :D:D

edit: ah, pardon zaboravih da se sad slučajno ne obogati od tantjema možda hehe

andrej
16-03-2009, 01:16
slazem se, slicno i sam razmisljam :top::top:
a u podlozi ide, ona tamburaska... Uzalud vam trud sviraci :D

e'o moram sam sebe kvotat :bonk:

slazem se sa dijelom posta koji govori o pjesmi "ruza crvena", u smislu jeli klapska, tamburaska, ili meksicka :D (gdje je djani, ako se dobro sjecam nastupio "pro-tamburaski" :ples:
inace djani je za mene muzicar, i to odlican (predobar vokal!), i nisam nista "lose" primjetio u njegovom nastupu, mada moram priznati da nisam gledao tu njegovu izvedbu "cesarice", niti sam imao prilike svirati kada je on bio prisutan.
sto se tice qurcenja, ima brate s'cim!
napali smo co'eka bezze, mada je niksa bratos taj, koji je izjavio da je to klapska pjesma :bonk:
a sto se tice "ruze crvene"...kao i uvijek u zivotu... "nije kome je namjenjeno, vec kome je sudjeno"

_maestro_
16-03-2009, 07:08
ako se dobro sjecam nastupio "pro-tamburaski"ja se ne sjećam da je nastupio protamburaški. jedino ako protamburaškom gestom ne smatraš spominjanje činjenice da je ruža pjesma koju su prvi izvodili agrameri, tamburaši.

mada je niksa bratos taj, koji je izjavio da je to klapska pjesma :bonk:
što se tiče tog žirija, iako ne mora svatko znati za svaku pjesmu od kud vuče porijeklo; pogotovo ne za ovako neprofiliranu pjesmu koja bi se mogla prodati i pod meksičku i pod klapsku novokomponiranu, uvjeren sam da žiri ne sjedi tamo zabadava, nego za honorar. e, ako je tako, ipak bi bio red da se onda malo i raspitaju oko pjesama čije izvođenje ocjenjuju i naplaćuju.

mene su više začudile izjave iz istog žirija kojima se izražava čuđenje kako se katja kušec usudila uzeti pjesmu gdje se, zamislite, cijelo vrijeme pjeva u tercama... jer kao pjevanje u tercama je jaaako zahtjevno i nije baš za svakoga :eek:
pa jebote... ako mi 2. glas pjeva đani, gdje je problem? onda znači da takvom pjevaču (katji) nije problem pjevanje u terci, nego držanje intonacije. a to nema veze s tercom i još jače bi bilo uočeno da je pjevala unisono sa đanijem ili sama... ili cijenjena članica žirija misli da je pjevanje u sekundama i kvintama lakše? ne vjerujem da je lakše, ali je zato sigurno ružnije za slušati.

edit: evo si nešto vrtim u glavi tu pjesmu, ružo moja crvena... paa dala bi se obraditi i kao country stvar. treba za 20% ubrzati tempo, prilagoditi ritmički obrazac i pokušati otpjevati kako bi to napravio johnny cash. :krez:

andrej
16-03-2009, 07:31
ja se ne sjećam da je nastupio protamburaški. jedino ako protamburaškom gestom ne smatraš spominjanje činjenice da je ruža pjesma koju su prvi izvodili agrameri, tamburaši.

da, upravo sam na tu gestu i mislio, zato sam i stavio navodnike na ono protamburaski, jer je to upravo, samo gesta.

Zlajo
16-03-2009, 07:35
edit: evo si nešto vrtim u glavi tu pjesmu, ružo moja crvena... paa dala bi se obraditi i kao country stvar. treba za 20% ubrzati tempo, prilagoditi ritmički obrazac i pokušati otpjevati kako bi to napravio johnny cash. :krez:

Po strukturi vuče na čisti gospel.... :top:

andrej
16-03-2009, 07:40
sto se tice ziria...
spomenuo sam i n. bratosa, mada ako ce mo biti korektni, i drzati se samo tog konkretnog primjera (emisije), cini mi se da je on bio nesto kao gost (mislim da sam tako nesto nacuo), tako da nemam nista ni protiv njega :krez::krez::krez:

a to "lupetanje" oko tercanja, i zahtjevnosti....hm...opet ako promatram izolirano, tj. drzim se konkretne situacije :krez:, ljudima je bilo naprosto neugodno, zbog katjinog nastupa, pa su izbjegavali prave odgovore.
sam je bratos rekao, nesto kao, "bolje ce mi biti kad budem u reziji, pa da mogu stvari nazvati pravim imenom"

_maestro_
16-03-2009, 07:55
nije ok da takvi pjevači kao katja kušec i još neki uopće sudjeluju u takvim emisijama. trebalo bi postaviti neki kriterij.
ako ljudi nisu pjevači - nisu... šta se tu može.

pogotovo kad se sjetim prethodnih sezona iste emisije u kojoj su nastupali robert zuber ili lamija alečković...
njih dvoje su pjevali bolje od pjevača s kojim su bili u duetu i stvarno imam dojam da su bolji pjevači nego tv urednici.
(lamija je pjevala u zvjezdicama kad je bila klinka... tako da i po tome spada među badrićke, vane, divasice)

bracek
16-03-2009, 07:57
netko je spomenuo da agrameri u to doba nisu bili dovoljno jaka estradna pojava. slažem se s tim. nikad nisu imali pravu logistiku iza sebe, managera koji bi to profurao. idaja i koncept su bili ok, meni osobno odlični. pjesma ružo moja crvena je snimljena i objavljena puno prije albuma o bože vrati je (ili kako se već zvao), stavljena je i na taj album upravo zato jer je bila tražena u to doba (i na gažama), vrtila se na radio postajama...dobra stvar:top:

agrameri kao tamburaši, odlični, pjevački super posloženi

andrej
16-03-2009, 08:05
nije ok da takvi pjevači kao katja kušec i još neki uopće sudjeluju u takvim emisijama. trebalo bi postaviti neki kriterij.
ako ljudi nisu pjevači - nisu... šta se tu može.

pogotovo kad se sjetim prethodnih sezona iste emisije u kojoj su nastupali robert zuber ili lamija alečković...
njih dvoje su pjevali bolje od pjevača s kojim su bili u duetu i stvarno imam dojam da su bolji pjevači nego tv urednici.
(lamija je pjevala u zvjezdicama kad je bila klinka... tako da i po tome spada među badrićke, vane, divasice)

ma apsulutno se slazem!
sto bi rekli...podapis :D

nego, generalno...
danas je vrijeme takvo kakvo je... i velika je poplava raznoraznih "pjevaca", "spisatelja", "glumaca", i sta ti ja znam cega vec ne... pa je meni razumljiva frustracija ljudi od struke kad nekada, mozda i pretjerano reagiraju.
jbg. mozda se ovdje koplje bas slomilo na katji, normalno nepravedno, obzirom na prirodu emisije.

katrin@
20-03-2009, 21:36
Mislite li da su u našim medijima tambure,tamburaši i tamburaška glazba premalo zastupljeni? Moje mišljenje je da se previse govori o narodnjacima i ostalom smeću od kojeg se vise jednostavno ne može ni pobjeći;kao da je "tuđe uvijek bolje"!? Najgore je to što sami ne cijenimo dovoljno ono s čime se malo koji narod može pohvaliti,a to je ono što mi imamo.Bogatu kulturu čiji je neizostavan dio upravo tambura!

Da,potpuno se slažem s tobom!Ponašamo se kao da nemamo svoje kvalitetne glazbe(mada ima i toga,realno gledajući!).Ispada da je sve bolje od našega...:(

ej00jesence
28-03-2009, 12:13
Evo jedan novi oblik televizije! http://www.mogulus.com/tv_nht - NHTV

Hrvoje
28-03-2009, 12:27
Meni ne radi - kaže "Connection error"... :(

_maestro_
28-03-2009, 12:31
Evo jedan novi oblik televizije! http://www.mogulus.com/tv_nht - NHTV
neki dan je i sviraczs stavio taj link na temi zlatni dukati...
zgodna stvar...

hrvoje, meni radi. upravo stanko objašnjava u nekom intervjuu spor oko imena ZD vs. NHT.

terca
28-03-2009, 12:36
upravo spominju početke i jezgru zlatnih dukata, tako i našeg maestra

Hrvoje
28-03-2009, 13:11
Evo, proradilo mi u Internet Exploreru, al' ne radi mi u Mozilli... :(

EDIT: Radi i u Mozilli... :D

tamish
05-04-2009, 21:23
...iliti šelak ploče na 78 obrtaja digitalizovane i postavljene na inter-net!!!:krez:

http://tamburitza78s.blogspot.com/

uživajte!:))

saky
05-04-2009, 23:44
ma bravo, ljubim te u uvo :D

sremac
06-04-2009, 14:48
...iliti šelak ploče na 78 obrtaja digitalizovane i postavljene na inter-net!!!:krez:

http://tamburitza78s.blogspot.com/

uživajte!:))

:top: :top: :top:

Hrvoje
12-04-2009, 15:07
Prebacio sam danas na Z1 i vidim Garavuše u Lisinskom, a poslije sam još vidio poznatih lica, Fio, Goga Ivanjek, Gazy i Evil Dick s grupom Juke box...

150. emisija "Narodnog veselja" - http://www.lisinski.hr/PokaziDatum.asp?datum=22.3.2009

Vidim da je prije (ili poslije) bila i Svita, ali nisam dugo gledao, još sam malo poslušao Lole, ali sound na snimci je bio dosta loš pa nisam to dugo mogao trpiti i promijenio sam program.

U svakom slučaju lijepo je bilo vidjeti poznata lica na malom ekranu. :top:

NJUNJO_HR
30-04-2009, 13:01
Jučer u emisiji Dan za danom(mislim da je ta), bio mladi dečko, oko 25g,
sa bisernicom uz pratnju klavira svirao neke meni nepoznate skladbe.
Nažalost nisam upalil TV na vrijeme da vidim od početka, ali bilo mi je lijepo
vidjeti lakoću kojom svira.

Meni još jedna zanimljiva stvar je da sam videl kak drži trzalicu. Lijepo se kamera
šetala i znala se par puta zaustaviti na šaci.

Ak neko zna ko je taj momak nek slobodno napiše.

kontra_K
30-04-2009, 18:47
da i ja sam to uhvatio na TVu, to je Marko Bertić iz Križevaca ako ne griješim, i ima valjda oko 16-17 godina a ne 25 :D

_maestro_
30-04-2009, 23:14
da i ja sam to uhvatio na TVu, to je Marko Bertić iz Križevaca ako ne griješim, i ima valjda oko 16-17 godina a ne 25 :D
marko je iz vinkovaca, a u križevcima ide u školu. glazbenu, jel'... što se godina tiče, mogao bi već biti pomalo i punoljetan.

uostalom, član je foruma, pa neka sam napiše ako ima šta za dodati ili ispraviti.

Hrvoje
27-05-2009, 23:31
http://www.index.hr/xmag/clanak/maja-suput-bacila-se-medju-tamburase-premijerno-poslusajte-pjesmu-neizljecivo/435619.aspx

Poznata lica na slici... :top:

EDIT: Vezano za ovo gore -> http://www.youtube.com/watch?v=FeeBhTpYpe4