PDA

View Full Version : midi file


sviraczs
22-01-2007, 23:15
ako netko ima zanimljivih midia(instrumentala)nek stavlja na gmail,mislim da bi to bilo interesantno!!

Hrvoje
22-01-2007, 23:21
Ja imam hrpu... Nisu "vlastite proizvodnje", maestro, nema straha... Imam dobrih ciganskih i srpskih kolca i još 16000 gluposti... Sad je teško nać kaj je dobro, a kaj nije, al' probat ću složit neku dobru kompilaciju, zazipat i uploadat... S time da baš nisu tamburaški midi file-ovi, al' nadam se da nitko neće previše ljutiti zbog toga. Mogu i staviti neke tamburaške koje imam (Tena i ne znam kaj) pa da vidite da je onaj moj "mila majka", hehehe... :krez:

_maestro_
23-01-2007, 00:05
ima i web stranica s hrpama midi fajlova...
nisam ih dugo posjećivao, ali nađe se dobrih stvari.
ja osobno nemam kolekciju, nego uglavnom ono što sam sam radio, a to sve je bilo namjenski, kao aranžmani koji su bili naručeni, nešto sam glazbe radio za predstave u vrtićima, školama i tako. uglavnom neinteresantno širem auditoriju. ili nekog možda zanima pjesma zadrugara, kad se male ruke slože... dobro jutro cvjetni maju, dobro jutro zavičaju...
najviše naravno imam folklornih stvari :krez:

kojot
23-01-2007, 00:10
ja osobno imam veliku kolekciju midi fajlova, koliko sam sada pogledao 608 MB, ili preko 15.000 pjesama domaćih i stranih... ima i tamburaša...

Hrvoje
23-01-2007, 00:13
@kojot - Ideš! Još jedan midi freak i kolekcionar! :top: Moramo dogovorit neku razmjenu... Iako brijem da imamo dosta toga što se poklapa... Ja imam tipa 16000 fajlova od toga valjda "samo" 10000 različitih... :rolleyes: Dosta toga se ponavlja...

kojot
23-01-2007, 00:18
Nažalost, imaš pravo... dosta toga se poklapa ili znaju biti drugi nazivi pjesama, ili neki slični, npr. u mapi Zlatnih dukata imam čak 17 pjesama, a sada pazi sve naslove: "Dukati", "Dukati 2", "dukati mix", "govori se da me varas", "iznad polja makova", "ne dirajte mi ravnicu", "Nedira", "od dvora do dvora", "oddvor", "sve birtije obis'o sam", "Svebir", "Tena", "Tena-zlatni dukati", "Vranac", "vranac-zlatni dukati", "vukova", "vukovar-zlatni dukati" :krez: :bonk:

Dakle, i sam kontaš koliko od tih 17 pjesama je njih zapravo, 8, a ove prve su neki miksevi istih... :bonk:

to je primjer samo za njih ima još kod drugih izvođača, ali svejedno ima i dosta različitih... :D

nokia
23-01-2007, 00:26
Napisite koji vas instrumentali zanimaju pa cu pokusati naci ili napisati. Ionako se time bavim u slobodno vrijeme

primas1
23-01-2007, 14:47
može li meni tko poslati koje svoje tamburaške midi filove na mail; marko.dinjar@gmail.com

imam i ja nekih midi filova, tj. i u .sib formatu, kaj sam ja napisal cijele partiture pomoću kojih sviramo u mojemu sastavu, pa ako tko hoće to nek mi se javi:top: :cool: :krez:

_maestro_
23-01-2007, 16:45
evo primas1, bez e-maila, u prilogu jedan fajl s mojim tamburaskim aranzmanom pjesme koju je ponekad znao izvoditi i bogdan. dosao sam s rosnih polja se zove.
stvar je trebao snimiti njen autor, nikola katicic, ali na zalost nikad nije doslo do realizacije.
ovo na pocetku i na kraju bi trebao biti topot kopita, jer je on dosao s rosnih polja fijakerom... :D

morao sam spakirati u zip format, jer mi ne prihvaca mid attachment :mad:

saky
23-01-2007, 16:58
gde ste noci, gde ste daaniiiiiii... :)

sviraczs
23-01-2007, 17:52
bogdan je i snimio!al on pjeva Dosao sam s cvetnih polja...

_maestro_
23-01-2007, 18:11
ovaj tekst kojeg imam od tog nikole katičića (kaže da je on napisao tu pjesmu) je malo drugačiji od bogdanovog. kad sam ga dobio od nikole, odmah sam mu rekao da treba mijenjati neke stvari u tekstu jer su jednostavno nespretne. nikola već dugo živi u makedoniji, pa ga i jezik pomalo muči.

kasnije sam čuo bogdanovu verziju. on je naravno izbacio te neke nespretno složene stihove i ta verzija je bolja definitivno.

inače, nikola katičić je jedan od rijetkih pravih, kvalitetnih pjevača koji pjevaju ovu glazbu koju mi sviramo. u mladosti je živio u subotici i radio s tamburašima po koncertima, gažama i snimanjima...
nezgodno kod njega je jedino što je tenor, pa sve uobičajene tonalitete na koje su tamburaši navikli njemu treba dignuti za tercu. sve što bogdan pjeva u e-duru, ovaj to pjeva u g-duru.

da živi u hrvatskoj sigurno bi se za njega čulo. ovako smo pokušali, ustvari pripremili smo cijeli album, ali je ponestalo novaca za realizaciju. šteta.

Hrvoje
23-01-2007, 22:59
Evo uploadao sam par zip kompilacija midi fileova na gmail... Rekao bih "uživajte", al' nema se baš u čemu uživati... Osim tu i tam u kojem ciganskom kolu... Imam i dobrih midi file-ova, ali većinom nemaju veze s tamburom (ima dobro napravljenih stranih stvari pa i nekih naših zabavnjaka i srpskih narodnjaka)...