PDA

View Full Version : Prvi album (Ž)TS "Koke"

Trisha
13-03-2007, 00:24
Eto, potaknuta ovim vašim prijedlozima za ime našeg prvog albuma te razgovorom sa jednim članom (neću imenovat, ne znam dal smijem?), odlučila sam otvoriti ovu temu. Dakle, o čemu se radi? Zanima nas kakve ideje,osim za ime albuma :D, (ako ih imate) imate za nas? Imate li možda već koju pjesmu koja bi mogla biti "ženska" pjesma? Jeste li spremni proslijediti nam je? Šta predlažete kakve bi pjesme trebale biti? Već imamo vrlo dobru ponudu za pomoć i suradnju (hvala,hvala), ali, zanima nas i vaše mišljenje, ideje, ponude, dakle ...

Hrvoje
13-03-2007, 00:32
Pošto je jutro pametnije od večeri ja sad idem spat pa možda sutra bude neke ideje, ali ja definitivno mislim da biste kao Podravke (više-manje, jel' ;) ) trebale imati koju podravsku pjesmu s kojom biste otišle na Pitomaču, a poslije je i stavite na album... Tu je problem napraviti dobru pjesmu, jer tu su uvijek klišeji - "Podravino, ja sam tvoj sin (kći :D ), volim te ja, Drava teče, muti se i slično", al' mislim da se da napravit dobra podravska pjesma... A rek'o sam da ne bum niš predlagal... Uf, kaj se more...

Trisha
13-03-2007, 00:35
Pa slažem se da bi trebale imati neku pjesmu s Podravinom kao temom pošto smo iz srca Podravine, ali možda ne nužno za Pitomaču, ne znam, tamo su mi sve pjesme na isti kalup nekako jer imaju slične teme .. prošle godine su mi prve večeri čak i melodije bile slične nekako, sve neki valceri .. al dobro... nećemo sad biti prekritične i izbirljive! :) ja osobno bi voljela neku malo bržu pjesmicu, ne prebrzu, ali onako, veselu, pjevnu ... i ne pretešku za odsvirat naravano :D

Sabina
13-03-2007, 09:48
Pa slažem se da bi trebale imati neku pjesmu s Podravinom kao temom pošto smo iz srca Podravine, ali možda ne nužno za Pitomaču, ne znam, tamo su mi sve pjesme na isti kalup nekako jer imaju slične teme .. prošle godine su mi prve večeri čak i melodije bile slične nekako, sve neki valceri .. al dobro... nećemo sad biti prekritične i izbirljive! :) ja osobno bi voljela neku malo bržu pjesmicu, ne prebrzu, ali onako, veselu, pjevnu ... i ne pretešku za odsvirat naravano :D

Daj zamislite,Koke da snime album ;);) ...Pa nebi nam bilo ravnih!!!!No,šala mala!!!Pa možda nam naš novi kolega nešto napiše...Ako nikaj drugo,bar o tome kak su Podravci škrti ;) ...I to nek bude jako brz tempo...Ha,kaj veliš ;) ?!?!

Basistakc
13-03-2007, 09:50
Imam ti ja jedan broj od jedne pjesnikinje (ili kak se to već piše) koja je nama nudila riječi pa ti mogu dati ako očeš, a dobre podravske pjesme piše Mladen Medak Gaga dok smo bili kod njega imal je 5 komada i sve su dobre.

ocvirek
24-03-2007, 20:00

ne razumijem kako misliš "preteške"?

Trisha
25-03-2007, 03:15
[/B][/COLOR][/FONT]

ne razumijem kako misliš "preteške"?

mislim da nema puno "štrikanja2, ja ne volem i ne znam štrikat :D

Svitac
25-03-2007, 11:22
mislim da nema puno "štrikanja", ja ne volem i ne znam štrikat :D
E, ako je tako, bojim se da ćeš se teško udati.
Jel znaš bar peći kolače? :krez:

Trisha
25-03-2007, 12:28

Itekako!morat ćeš probat :) i kuhat i sve ostalo! čak i travu kosim, sama maljam sobu ... sastavljam namještaj ... šta je štrikanje naspram toga?!?! :D osim toga, jeftinije mi je otić u dućan pa kupit gotovu robu ;)

_maestro_
25-03-2007, 12:37
... i travu kosim, sama maljam sobu ... sastavljam namještaj ... šta je štrikanje naspram toga?!?! :D.
:D kad je tako, onda mužu možeš prepustiti štrikanje, goblene...

Trisha
25-03-2007, 12:39
:D kad je tako, onda mužu možeš prepustiti štrikanje, goblene...

Nije to ni loša ideja ;) šta ćeš, ja sam tati sin kojeg nikad nije i neće imat', radim sve tzv. muške (ali i žemske) poslove :) nije mi strano ni bit do lakta od ulja nakon popravaka kosilice :D :ples:
a goblene znam radit ipak, al štrikanje i heklanje mi nikad nije bilo jasno ..:rolleyes:

ocvirek
25-03-2007, 16:09
mislim da nema puno "štrikanja2, ja ne volem i ne znam štrikat :D

pa ako je riječ o albumu, mora bit kvalitetna pjesma, jer pjesme tipa sve je ona meni više ne prolaze (barem kod nas tamburaša). moraš štrikat jer sama akordacija svake današnje pjesme zvuči isto, nemaš više šta novo za izmislit, tako da jedina opcija koja ostaje za pravit novu pjesmu je melodijska improvizacija, ali naravno, kvalitetna........mislim da se i drugi slažu oko toga

sviraczs
25-03-2007, 16:41
pa ako je riječ o albumu, mora bit kvalitetna pjesma, jer pjesme tipa sve je ona meni više ne prolaze (barem kod nas tamburaša). moraš štrikat jer sama akordacija svake današnje pjesme zvuči isto, nemaš više šta novo za izmislit, tako da jedina opcija koja ostaje za pravit novu pjesmu je melodijska improvizacija, ali naravno, kvalitetna........mislim da se i drugi slažu oko toga

ja nijednu pjesmu nisam cuo da se strika!Kako bi to pjevao???Druga stvar je arr,al' to nek Koke same sebi prilagode!!

Trisha
25-03-2007, 18:33
pa dobro, treba malo "štrikat" ALI brate, ne treba pretjerivat! čemu sad komplicirat kad može bit jednostavno :D

_maestro_
25-03-2007, 20:20
pa dobro, treba malo "štrikat" ALI brate, ne treba pretjerivat! čemu sad komplicirat kad može bit jednostavno :D
pravo pitanje je čemu jednostavno, ako može i komplicirano... :krez:

Trisha
25-03-2007, 21:42
pravo pitanje je čemu jednostavno, ako može i komplicirano... :krez:

može se na to i tako gledati...ali ja volim jednostavnost :D

Trisha
25-03-2007, 21:43

zaboravih nadodati, ne vole svi muškići kolače! ja poznajem više ovih koji ne vole ... ima nade za mene kako god okreneš :D

Mery
26-03-2007, 05:55
može se na to i tako gledati...ali ja volim jednostavnost :D

Neko jednom reče :"Jednostavno, a savršeno..":pljesak: ...i lijepo se mi povedosmo za tim:D

Sabina
26-03-2007, 12:42
Ma to se Trisha samo izvalči da ne zna ˝štrikat˝ :D ...Jednostavno ili malo kompliciranije,možemo mi sve :krez: ....A kaj da ja onda velim šogy,ha???Dok nam Kapelnik da onu novu skladbu,ajaj...Morat ću se napucati kofeina i to opasno :bonk: ...

Trisha
26-03-2007, 12:45
Ma to se Trisha samo izvalči da ne zna ˝štrikat˝ :D ...Jednostavno ili malo kompliciranije,možemo mi sve :krez: ....A kaj da ja onda velim šogy,ha???Dok nam Kapelnik da onu novu skladbu,ajaj...Morat ću se napucati kofeina i to opasno :bonk: ...

Niš' se ja ne izvlačim, sjeti se (V)Aralice .... ;)
Ti se niš' ne brini za ovu novu stvar, riješenje su 2 nessice od vanilije, i otprilike toliko coca-cola i da vidiš! šteta šta na mene ne djeluje to tak, inače bi i ja štrikala ... :D

ocvirek
27-03-2007, 14:24
ja nijednu pjesmu nisam cuo da se strika!Kako bi to pjevao??

kako nisi čuo ni jednu pjesmu da se štrika? možda ti pratiš samo jednu melodijsku liniju pri slušanju i to samo glavnu. današnja glazba je većinom polifona i homofona, što znači da se iza glavne melodije krije još niz drugih tonova,samostalnih melodijski linija, koje nerijetko u tamburaškoj glazbi budu štrikanje, ako ne drugih instrumenata onda makar čela.

Trisha
27-03-2007, 15:10
kako nisi čuo ni jednu pjesmu da se štrika? možda ti pratiš samo jednu melodijsku liniju pri slušanju i to samo glavnu. današnja glazba je većinom polifona i homofona, što znači da se iza glavne melodije krije još niz drugih tonova,samostalnih melodijski linija, koje nerijetko u tamburaškoj glazbi budu štrikanje, ako ne drugih instrumenata onda makar čela.

...a možda je on mislio doslovce na štrikanje s iglama klupkom vune i ostalim priborom (ako postoji uopće išta drugo ...:rolleyes: ) :D :krez: :rolleyes:

_maestro_
27-03-2007, 16:12
...a možda je on mislio doslovce na štrikanje s iglama klupkom vune i ostalim priborom (ako postoji uopće išta drugo ...:rolleyes: ) :D :krez: :rolleyes:
postoji, kako ne. stroj za štrikanje.

sviraczs
27-03-2007, 16:53

al to je aranzman,a ne melodija!!!!to ovisi o njima kako ce postavit arr pjesme!

ocvirek
27-03-2007, 22:08
e sad već ulazimo u teoriju glazbe, a to nije ovdje tema, a i ne da mi se o tom raspravljat............tak da .......................sve u svemu žao mi je što nismo na istoj valnoj duljini................al ok

longee
27-03-2007, 22:30
e sad već ulazimo u teoriju glazbe, a to nije ovdje tema, a i ne da mi se o tom raspravljat............tak da .......................sve u svemu žao mi je što nismo na istoj valnoj duljini................al ok

A što si ti zapeo za štrikanje? Ako će cure štrikati, neka štrikaju, a ako neće, ne moraju. Nije vrag da njihov prvi album treba biti tebi po volji? :rolleyes::bonk:

Uostalom, što ti je to štrikanje? To je ona radnja u kojoj se od vune dobije odjevni predmet, ne? :krez:

BTW, sviraczs kao i obično ima pravo. To što ti nazivaš štrikanjem, je čisto stvar aranžmana. Sviraczs je, usput rečeno, moj vožd, guru i duhovni vođa, tako da... Back off, kid :D

_maestro_
27-03-2007, 22:41
moj stric je radio u tvornici tekstilnih strojeva. TTS-u takozvanom, pa ako nekome treba detaljnije o štrikanju, nek se javi. :krez:

rodjo
27-03-2007, 22:42
kako nisi čuo ni jednu pjesmu da se štrika?.....današnja glazba je većinom polifona i homofona, što znači da se iza glavne melodije krije još niz drugih tonova,samostalnih melodijski linija, koje nerijetko u tamburaškoj glazbi budu štrikanje, ako ne drugih instrumenata onda makar čela.

Onda je i moja baka vrhunski glazbenik,jer štrika odlično!:krez:

.......znači, osim Bachove "Mise u h-molu", postoje i druge polifone,malo štrikanije skladbe poput "Ledine", "Juliške", "Kad procvatu jabuke"..... nisam to znao:pljesak:

_maestro_
27-03-2007, 22:43
:hik: :hik: a moj susjed štrika ujutro, dok ne trgne koju.

profesor
27-03-2007, 23:10
Šta ste toliko zapeli za štrikanje, ni mi jasno, a šlinganje, necanje, heklanje - nemojte biti ograničeni na jedan dio (a tek gobleni)

Mery
28-03-2007, 06:13
Šta ste toliko zapeli za štrikanje, ni mi jasno, a šlinganje, necanje, heklanje - nemojte biti ograničeni na jedan dio (a tek gobleni)

Hi, hi, hi...Cure o tamburama, a muški o štrikanju i goblenima!!!

_maestro_
28-03-2007, 11:51
Hi, hi, hi...Cure o tamburama, a muški o štrikanju i goblenima!!!
:top: bravo, odlično zapažanje. :D

ocvirek
28-03-2007, 18:10

...he..he...nekima ne vrijedi ni govorit o štrikanju kada ne znaju ni konac udit u iglu.......

sviraczs
28-03-2007, 20:18
...he..he...nekima ne vrijedi ni govorit o štrikanju kada ne znaju ni konac udit u iglu.......

jel se to odnosi na mene?

longee
28-03-2007, 21:06

Oprosti im, Oče, ne znaju što čine... :sad:

:krez:

Trisha
28-03-2007, 21:33
A jeste vi stvarno zapeli za to štrikanje ... sad mi sve žao šta sam ga pominjala ... dobro kaže moja Mery :D
Onda, dečki, koji će me učit štrikat (s iglama i vunom), vidim da se kužite u to :D :krez:

_maestro_
28-03-2007, 22:34
jelda ovaj ocvirek malo "vuče" na exera po nekim forama. :D

saky
28-03-2007, 22:37
meni se cini da je on i malo "prosvjetljeniji" od exera :)

Trisha
28-03-2007, 22:39
...a meni se da smo mi malo "odštrikali" s teme :D

sviraczs
29-03-2007, 00:28
jelda ovaj ocvirek malo "vuče" na exera po nekim forama. :D

ma,taj je jos gori!Znao sam vidjat neke njegove postove na tamburica net,sve ispljuva!:krez:

Trisha
29-03-2007, 00:32
hm, kad već tolko zna, onda nek da neke konkretne ideje, a ne sad tu neke nauke i naklapanja o tom famoznom štrikanju! još će počet i o tonu rasprave ... :bonk: :bonk:

_maestro_
29-03-2007, 00:36
ti trisha samo čekaj, doći ćeš i ti na red. :krez:

sviraczs
29-03-2007, 00:39
hm, kad već tolko zna, onda nek da neke konkretne ideje, a ne sad tu neke nauke i naklapanja o tom famoznom štrikanju! još će počet i o tonu rasprave ... :bonk: :bonk:

Ocvirčetu nije jasno,kad se kupi pjesma,u vecini slucajeva je ona poluproizvod!E onda ti radi od nje sto hoces,ako si tehnicki savrsen,kao Ocvirek,onda mozes i strikat!Tako sam ja shvatio taj vas prvi album!napise vam netko pjesmu,odnosno melodiju,tekst i harmoniju,a vi nju same prilagodite svojim svirackim mogucnostima!

Trisha
29-03-2007, 00:46
ti trisha samo čekaj, doći ćeš i ti na red. :krez:

aha, nisam ja još na redu? ups, sorry :D
Rekla bi sad naša managerica, "Smo na redu??!?!" :D, al sto puta u par minuta ...
@sviraczs: pa to je ok! opet se vraćamo na onu temu vlastitog pečata svemu pa mislim da bi i tu trebao biti neki naš vlastiti doprinos i pečat ... a možda bi bilo zgodno da neki tekst i same napišemo ...

_maestro_
29-03-2007, 11:52
ma,taj je jos gori!Znao sam vidjat neke njegove postove na tamburica net,sve ispljuva!:krez:

haha pogledao sam malo prije... :krez:
kudovski sviraczsi :ples:

sviraczs
29-03-2007, 13:01
haha pogledao sam malo prije... :krez:
kudovski sviraczsi :ples:

aha,jesil vidio!!!A,sa mnom bi htio stupiti u kontakt!:bonk: :bonk: :krez:

Sabina
29-03-2007, 16:35
aha, nisam ja još na redu? ups, sorry :D
Rekla bi sad naša managerica, "Smo na redu??!?!" :D, al sto puta u par minuta ...
@sviraczs: pa to je ok! opet se vraćamo na onu temu vlastitog pečata svemu pa mislim da bi i tu trebao biti neki naš vlastiti doprinos i pečat ... a možda bi bilo zgodno da neki tekst i same napišemo ...

A meni se motaju neke riječi po mojoj ludoj glavi :bonk: ...Glavoooooooooooooooo luda,sve se mijenja...Tko zna,možda bude nečeg ;) ...

Trisha
29-03-2007, 16:40
A meni se motaju neke riječi po mojoj ludoj glavi :bonk: ...Glavoooooooooooooooo luda,sve se mijenja...Tko zna,možda bude nečeg ;) ...

Pa ustvari i jesam ciljala na tebe kod spominjanja pisana tekstova ;) sreća da ti nisi Plave pa si odma skontala :D
p.s. daj se više vrni iz te metropole, nije vrag da ti je tam ljepše?!?!
p.p.s. jučer smo svirali s pevaljkom na ork.! baš je simpa i supač pjeva ;) a štrikamo tj. štrikate u petak! :D (here we go again ... )

ocvirek
29-03-2007, 16:54

ne,ne naravno da se to ne odnosi na tebe...........mislio sam onak općenito.................

a kad smo već kod "štrikanja", taj pojam je bio u raspravi prije nego što sam se ja uključito, tak da ne znam šta ste se svi okomili name

ocvirek
29-03-2007, 17:03
Ocvirčetu nije jasno,kad se kupi pjesma,u vecini slucajeva je ona poluproizvod!E onda ti radi od nje sto hoces,ako si tehnicki savrsen,kao Ocvirek,onda mozes i strikat!Tako sam ja shvatio taj vas prvi album!napise vam netko pjesmu,odnosno melodiju,tekst i harmoniju,a vi nju same prilagodite svojim svirackim mogucnostima!

meni je jasno kako pjesma nastaje, ali u početku rasprave nekima nisu bile jasne stvari poput "težine",ljepše rečeno zahtjevnosti, pjesme, pa smo malo skrenuli sa teme......i usput: ja nisam tehnički savršen, tj. ni blizu nisam mnogima koji se ovdje javljaju, ali svojim radom i trudom nastojim biti što kvalitetniji, a tehnika dolazi s vremenom...........i to mislim da svi već znate tako da mislim da nemamo više šta raspravljat pa ja sa ovom porukom završavam svoju diskusiju na ovoj temi...........

longee
29-03-2007, 17:23
meni je jasno kako pjesma nastaje, ali u početku rasprave nekima nisu bile jasne stvari poput "težine",ljepše rečeno zahtjevnosti, pjesme, pa smo malo skrenuli sa teme......i usput: ja nisam tehnički savršen, tj. ni blizu nisam mnogima koji se ovdje javljaju, ali svojim radom i trudom nastojim biti što kvalitetniji, a tehnika dolazi s vremenom...........i to mislim da svi već znate tako da mislim da nemamo više šta raspravljat pa ja sa ovom porukom završavam svoju diskusiju na ovoj temi...........

Samo nekoliko ispravaka...

Tehnika ne dolazi vremenom. Tehnika se postiže vježbom.
Vremenom kroz iskustvo dolazi do glazbenoga sazrijevanja, što je vrlo teško navježbati. Vjerujem kako je puno glazbenika, pa tako i na ovom Forumu, "sazrijelo" vremenom. Dočim im je tehnika mogla biti i bolja (ali i lošija) dok su bili manje "zreli" glazbeno.:)

Inače, nitko nije tehnički savršen. Osim MIDI fajla :bonk::krez:

patos
29-03-2007, 17:29

Vremenom kroz iskustvo dolazi do glazbenoga sazrijevanja, što je vrlo teško navježbati. Vjerujem kako je puno glazbenika, pa tako i na ovom Forumu, "sazrijelo" vremenom. Dočim im je tehnika mogla biti i bolja (ali i lošija) dok su bili manje "zreli" glazbeno.:)

Inače, nitko nije tehnički savršen. Osim MIDI fajla :bonk::krez:

a ima i onih koji su tehnički savršeni, a muzički nikad nisu sazreli...

ocvirek
29-03-2007, 18:14

pa naravno......to sam i mislio reć, samo sam se malo krivo izrazio.........rad,rad i rad..ništa drugu, a to što sam mislio o vremenu, htio sam reći što se više radi veći je rezultat..

Trisha
29-03-2007, 19:29
Ok, dječaci, ajmo se mi vratit na prvobitnu temu, jel valja?!? :)
p.s. ja sam odustala od štrikanja i bacila se na pečenje kolačića :D

Sabina
29-03-2007, 20:57
Pa ustvari i jesam ciljala na tebe kod spominjanja pisana tekstova ;) sreća da ti nisi Plave pa si odma skontala :D
p.s. daj se više vrni iz te metropole, nije vrag da ti je tam ljepše?!?!
p.p.s. jučer smo svirali s pevaljkom na ork.! baš je simpa i supač pjeva ;) a štrikamo tj. štrikate u petak! :D (here we go again ... )

Sva sreća pa nisam Plave ko ti,pa sam odmah skužila o čemu ti tipkaš :bonk:...Štrikamo u petak???Sva sreća pa me nebude,imam ispit u subotu...A štrikala budem u nedjelju...Sva sreća pa prije orkestra pemo na kofeinsku terapiju :D .... Pa dobro kaj ti misliš o meni,misliš da mi je tu super(pa i je ;) )?!?!Vjeruj mi,doma je najljepše zato jedva čekam subotu :ples: !!!Pa budem nekaj sklepala,mota mi se dosta toga po glavi(kak sam već i rekla,odnosno natipkala)...

Trisha
29-03-2007, 21:09
E pa bar ti sad imaš materijala za neku srcedrapaljsku romantičnu ljubavnu pesem :D moja bi sad bila pretužna stoga, ima da primiš olovku i papir u ruke i radi! al, prvo ti položi taj ispit pa ćemo u subotu proslavit odma ;)
Ti ćeš u nedjelju morat popit duplu dozu kofeina skupa s managericom tako da možete heklati :D

Šeba04
29-03-2007, 22:11
Ok, dječaci, ajmo se mi vratit na prvobitnu temu, jel valja?!? :)
p.s. ja sam odustala od štrikanja i bacila se na pečenje kolačića :D

stalo pišeš ajmo se vratit na temu a onda ti skrečeš sa teme:bonk:

Trisha
29-03-2007, 22:13
stalo pišeš ajmo se vratit na temu a onda ti skrečeš sa teme:bonk:

ovo na kraju sam namjerno napisala jer mi je bilo postavljeno pitanje znam li ispeći kolače ... al neeeeeeema veze .... :bonk:
hvala što si mi skrenuo pažnju na to ;)