PDA

View Full Version : Shore na gažama

Gigi
02-06-2007, 12:17
Evo ja malo pak na faksu, pa nemam kaj deleti, pa da nekaj i napišem :top:

Jel ste kad i kak doživjeli da ste bježali s gaže? Možda se malo i potukli (ko ja :ples: ) i kakve su vam pijanci štete na tamburama napravili...

Meni su osobno spotrli šajbu na autu :rolleyes: pa sam se malo i tukel po cesti...
Jenput su nas na momačkoj zaključali 20 pijanih likova i nisu nas puštali doma...

A Jakša, jel bila dobra ona gaža u Šestinama di su pijane pi**ke porazbijale svo jeb**no staklovinje u kući!!

Basistakc
02-06-2007, 14:06
Ja nemam loših iskustava na gažama, samo dobra. Nas su na jednoj djevojačkoj cure skinule i košulje objesile na one životinjske glave koje lovci imaju ko trofeje.

_maestro_
02-06-2007, 14:24
na sreću, izgleda da nema puno takvih situacija... iako šanse za potući se uvijek ima.

klas
03-06-2007, 01:34
eto ak i ja smijem dodati par stvari....
svirali smo jednu momačku pa se dotična ekipa malo previše napila...
prostor u kome se svirala bilo je garaža i alatnica jednog seoskog majstora za sve...od cijele hrpa alata tu se našla i jedna motorna pila...
dečki su se sjetili da je jedan bend ( zadruga ) "odsvirao" pjesmu sa motorkom pa i oni odlučili pokušat....upalili oni nju i mlate okolo naokolo..mogu reći da je u jednom trenutku jedan jedini milimetar odlučivao da ostanem bez svoga instrumenta...
drugom prilikom smo svirali nekakvu pratnju gdje je otac udavao kćer jedinicu,pa to odlučio proslavit tako da razbije svaku čašu iz koje pije..i tako smo mi stajali pokraj nekakvog zida i otac odluči baš iznad nas razbit čašu...baci on nju ..ali prenisko...pogodi u glavu basa...čaša se razbije i po svima ono staklo...neki su čak i porezani..al najveća šteta je bila na basu...komad odlomljenog drveta na pužu basa...
.................................................. .................................................. ....
možda nije prestrašno al nama se u tim trenutcima to činilo kao u nekakvom filmu ( strašnom )

bando
03-06-2007, 14:46
eto ak i ja smijem dodati par stvari....
svirali smo jednu momačku pa se dotična ekipa malo previše napila...
prostor u kome se svirala bilo je garaža i alatnica jednog seoskog majstora za sve...od cijele hrpa alata tu se našla i jedna motorna pila...
dečki su se sjetili da je jedan bend ( zadruga ) "odsvirao" pjesmu sa motorkom pa i oni odlučili pokušat....upalili oni nju i mlate okolo naokolo..mogu reći da je u jednom trenutku jedan jedini milimetar odlučivao da ostanem bez svoga instrumenta...
drugom prilikom smo svirali nekakvu pratnju gdje je otac udavao kćer jedinicu,pa to odlučio proslavit tako da razbije svaku čašu iz koje pije..i tako smo mi stajali pokraj nekakvog zida i otac odluči baš iznad nas razbit čašu...baci on nju ..ali prenisko...pogodi u glavu basa...čaša se razbije i po svima ono staklo...neki su čak i porezani..al najveća šteta je bila na basu...komad odlomljenog drveta na pužu basa...
.................................................. .................................................. ....
možda nije prestrašno al nama se u tim trenutcima to činilo kao u nekakvom filmu ( strašnom )

daj ispricaj ljudima svoja junacenja na svirkama... :bonk: :krez: :top: :top:

_maestro_
03-06-2007, 15:17
evo jednog opisa potencijalno ružne situacije, koja je ipak dobro završila. na momente se činilo da će biti sranja, pogotovo kad je jedan član benda, pod djelovanjem etanola krenuo u bahato prepucavanje s ekipom za koju smo svirali. tekst prenosim s drugog foruma, s dozvolom autora, tj. mene. :krez:
svirali smo jednom pripadniku elitne policijske postrojbe. povod - rođenje njegovog prvog djeteta. žemsko, štaš kad je tak ispalo. s njim su naravno slavili njegovi kolege iz voda. prvo smo se postrojili pod bolničke prozore u petrovoj i zaarlauknuli jooj ano, joooj anice... dijete se zove ana... i još par prigodnih. bilo me je sram, ali samo radim posao za koji sam plaćen. valjda me niko neće prepoznati.
usput mi se razjasnilo zašto samo u balkanskim državama otac ne smije ulaziti u prostorije rodilišta, nema posjeta djetetu i prvi puta ga smije dotaknuti četvrti dan, kada je otpušteno iz bolnice, ako je sve u redu...pa da, ko zna koliko bi gažera dnevno prodefiliralo bolničkim hodnicima da nije tako.
fešta je okončana u nekom pajzlu u dubravi. nismo točno znali gdje je to pa smo slijedili auto sretnog tate. tada sam prvi puta po maksimirskoj vozio 150 na sat. da nam ne odmakne. iako sam istom tom maksimirskom prije toga nekoliko puta vozio svoju ženu u rodilište i bilo je gusto, ipak nisam vozio preko stotke. pred jutro je u pajzlu budući djetetov kum, tatin kolega s posla golim ručetinama od dragosti iščupao radijator s tiplama iz zida i psovao da mu se ova harmonika nešto teško razvlači... još smo neko vrijeme svirali šljapkajući cipelama po vodi te bili otpravljeni riječima: ajd brišite sad, dobro ste još i prošli.

edit: sitni sati su u guštima svirali sličnoj ekipi prije par godina, samo taj put stvar nije završila bezazleno. duka je završio u bolnici... o tome se dosta pričalo svojevremeno među tamburašima u zagrebu, pa ako netko zna detaljnije, neka izvoli.

Mislav
03-06-2007, 18:16
Steta sto nitko od Gazda nije na ovom forumu, mislim da bi oni imali stosta za napisati u ovoj temi sa njihove dobro nam znane gaze u Macoli prije par godina kad su jedva izvukli zive glave, ali nazalost ne bas cijele! Cak gosti nisu ni Drelea postedjeli, koliko sam cuo i on je dobio par vritanjaka, sve u svemu :down:

A bend u kojemu sam poceo svirati je sa djelovanjem poceo 1992 godine u jeku rata, tako da je bilo situacija kad smo svirali sa pistoljima uperenim u glavu itd.
A najzanimljivija situacija je bila kad smo trebali otici sa gaze a tip je uzeo rucnu bombu u ruku izvadio osigurac i rekao da kad prestanemo svirati on ce je pustiti:bonk:
Mozete misliti koliko je bio dug taj set:angry:

patos
03-06-2007, 22:44
ja sam čuo da je kod nas u Sikirevcima (ako se ne varam) bio neki ludi dida koji je poslije svatova znao doći u salu s puškom i opljačkati svirače...

nisam siguran ali možda zaim zna o čemu je riječ?

chico
04-06-2007, 12:23
A bend u kojemu sam poceo svirati je sa djelovanjem poceo 1992 godine u jeku rata, tako da je bilo situacija kad smo svirali sa pistoljima uperenim u glavu itd.
A najzanimljivija situacija je bila kad smo trebali otici sa gaze a tip je uzeo rucnu bombu u ruku izvadio osigurac i rekao da kad prestanemo svirati on ce je pustiti:bonk:
Mozete misliti koliko je bio dug taj set:angry:

otrov za takve "heroje" bio je pokojni Andrija Čabaj.taj na gažu nije išao bez utoke a nije se sramio i upotrjebiti istu...jednom je nekog "šefa sale"izvokao kroz kuhinjski prozorčić za izdavanje hrane zbog ne isplačene gaže :top: :top:

Gigi
04-06-2007, 14:11
Meni je bilo grdo dok sam počel svirati bajs mi je sviral veksons fajvs (jedan izuzetno pristojan i miran dečec)... i tak mi sviramo na detetovom prvom rođendanu kad kum onak iz zabave počne nabijati po bajsu. Veks kak je bil miran samo je uzdisal i nije štel niš reći. Onda kad je kum polil bajs s gemištom, veks stane i veli mi: "ovak se ne da svirati!" Onda smo se rješili kuma i pobegli dok se nije vratil s povračanja :krez:

Ista stvar je bila i s mikijem, samo kaj miki nije miran neg je lika čapil za vrat i htel ga spotrgati :ples:

Gigi
04-06-2007, 14:15

Mislim da dečki iz čučerja imaju slični situaciju, kad su pred jutro svirali čoveku u garaži pa su pijani gosti upalili motorku, flaksericu i motokultivator u garaži!! Zamislite kak je to lepo bilo :)

zaim
04-06-2007, 21:43
ja sam čuo da je kod nas u Sikirevcima (ako se ne varam) bio neki ludi dida koji je poslije svatova znao doći u salu s puškom i opljačkati svirače...

nisam siguran ali možda zaim zna o čemu je riječ?

Nisam zaista čuo za njega:sad:

grizzly
05-06-2007, 08:15
otrov za takve "heroje" bio je pokojni Andrija Čabaj.taj na gažu nije išao bez utoke a nije se sramio i upotrjebiti istu...jednom je nekog "šefa sale"izvokao kroz kuhinjski prozorčić za izdavanje hrane zbog ne isplačene gaže :top: :top:

To je bilo u restoranu Mlinarica ili kako smo to popularno zvali 'kod Nadinića'. Lijevom rukom ga je povukao za košulju kroz prozorčić a desnom uperio pištolj u facu.

Ima još toga. Na jednoj svirci neki tip izvuče pištolj i stavi ga na stol. Andrija kaže 'samo trenutak', ode do auta, vrati se sa svojim pištoljem zataknutim za tkanicu i kaže: 'Sad se možemo razgovarati.'

_maestro_
05-06-2007, 11:16
Ima još toga. Na jednoj svirci neki tip izvuče pištolj i stavi ga na stol. Andrija kaže 'samo trenutak', ode do auta, vrati se sa svojim pištoljem zataknutim za tkanicu i kaže: 'Sad se možemo razgovarati.'
hihi, ovaj detaljčić sam ja spominjao prije nekoliko mjeseci na nekoj drugoj temi...

chico
05-06-2007, 15:10
malo je off...ali:jednom mi je skoro ubio starog!uglavnom,digao je kredu i odlučio kupiti novog golfa.uzeo je torbu s lovom i pozvao starog da ga odfura po novi auto...prije toga su navratili u jeđut i tamo sreli još neke tamburaše i svi skupa u čardu a tamo đeno i ekipa:bonk: runda po runda i krene andrija u torbu po lovu.stari je vidio da vrag nosi šalu i probao mu maznot torbu da garavi ne otmu baš sve ali andrija ga skužio i repetirao utoku,potjerao sve od stola na drugi kraj sale,torbu s lovom i pištolj na stol a cigani oko njega...
ujutro je kupio moskviča..........:o

_maestro_
05-06-2007, 17:48
gledajte ljudi, jedna molba s moje strane.
razlog za tu molbu je u mojim osobnim skrupulama koje imam prema preminulim kolegama. andrija čabaj je jedan od njih.

slažem se da je bio vrlo živopisan lik, oštar, beskompromisan u mnogim stvarima.... o njemu znam mali milijun anegdota, pričica, doživljaja koji će na žalost i ovog foruma ostati neispričane zbog tih mojih skrupula.

ako mislite da nisam u pravu, nastavite o andriji. to su ionako samo moje skrupule i ne morate se obazirati.

matija_vg
05-06-2007, 21:03
ej evo i mene nakon kratke pauze al ovaj put s dslom:ples: :ples:

neznam jel i ima koga iz te ekipe na forumu znam da vida zna proćitat koji post nisam sto posto siguran u detalje pa neću prićat al ako ko zna molio bi ga uglavnom svirka u marijinom zvonu prije......... znam da je bio vida (dan danas ima vrat od tambure s te svirke) branko pavić basprim je svirao davor * koji je nakon toga objesio tamburu o klin...... ako ko zna priču al kak se desila nek ispriča ja neću karikirat?????

Trabi
06-06-2007, 02:00
gledajte ljudi, jedna molba s moje strane.
razlog za tu molbu je u mojim osobnim skrupulama koje imam prema preminulim kolegama. andrija čabaj je jedan od njih.

slažem se da je bio vrlo živopisan lik, oštar, beskompromisan u mnogim stvarima.... o njemu znam mali milijun anegdota, pričica, doživljaja koji će na žalost i ovog foruma ostati neispričane zbog tih mojih skrupula.

ako mislite da nisam u pravu, nastavite o andriji. to su ionako samo moje skrupule i ne morate se obazirati.

Inače bi se složio s tobom, o preminulima sve najbolje, ali s obzirom da se u ovom slučaju nikog ne ogovara već samo prepričava što je već 1000 puta prepričano i što je bilo prepričavano i pred njima dok su bili s nama, ne vidim razloga zašto sad ne bi trebali pričati o tim ljudima.
Iza svih tih ljudi je ostao neki trag, oni su dio naše povijesti i ne treba ih potiskivati u sjećanje.

Trabi
06-06-2007, 02:18
ej evo i mene nakon kratke pauze al ovaj put s dslom:ples: :ples:

neznam jel i ima koga iz te ekipe na forumu znam da vida zna proćitat koji post nisam sto posto siguran u detalje pa neću prićat al ako ko zna molio bi ga uglavnom svirka u marijinom zvonu prije......... znam da je bio vida (dan danas ima vrat od tambure s te svirke) branko pavić basprim je svirao davor * koji je nakon toga objesio tamburu o klin...... ako ko zna priču al kak se desila nek ispriča ja neću karikirat?????

Nisam bio u toj ekipi, ali sam nedugo nakon toga događaja došao u bend.

Koliko sam ja upućen (iz prve ruke), hrpi pijanih Hercegovaca se nije dopalo što su dečki za vrijeme pauze, po nalogu Marije, odsvirali rođendansku nekom sastrane. Odmah za vrijeme trajanja te prve pjesme ovi navalili na njih.
O kakvoj ekipi je riječ, možda najbolje govori činjenica da nisu birali koga tuku a u bendu je bila i cura. Nisam siguran ali mislim da je Nikolinu tip pogodio sa stolcem. Nakon toga je, čini mi se, Davor xxx otrčao u auto po pištolj (plinski) pa zapucao po terasi. Mislim da je samo bas spašen a kolko sam čuo nastradale su dosta dobre tambure.

Priča iz prve i pol ruke.

stucz
06-06-2007, 15:34
ej, nasilnika li... :mad: :mad:

bando
06-06-2007, 23:14
ja moram prepricati jedan događaj jer se "glavni glumac srami" pa se njemu ispricavam ako prica nije 100% istinita/tocna(proslo je neko vrijeme kad sam je zadnji put cuo)

i tako bila jedna svirka u nekoj birtiji i sad naravno opce veselje, gazda gizdav i sve 5... ljudi se malo razisli, a tom bendu koji je svirao proslo dogovoreno vrijeme sviranja i oni se spremaju i dođe vrijeme da gazda da pare, kad ono gazda se napravop lud i reko kao: dobri ste decki, ali od love veceras nista! I sad se tu uplice "glavi glumac" (clan benda koji svirao) koji nakon mirnijih pokusaja dogovora dodje do gazde i uzme jednu casu, razbije ju i kaze mu "ovo je 1kn. ocemo dalje??". Gazda nista. i tako "glavni glumac" poceo razbijat jednu po jednu i reko "ocemo tako do 2000kn (za kolko su svirali)?" gazda suti dok ovaj njemu razbija polako case i na kraju sve zavrsi tako da gazdina zena uplasena doleti u napola razbijeni lokal i donese kuvertu s vec ranije pripremljenim novcem i da bendu...:ples:

jos jedom isprike "glavnom glumcu", ali ja sam osjetio potrebu da ovo ispricam...:bonk:

zOnZi
06-06-2007, 23:18
ja moram prepricati jedan događaj jer se "glavni glumac srami" pa se njemu ispricavam ako prica nije 100% istinita/tocna(proslo je neko vrijeme kad sam je zadnji put cuo)

i tako bila jedna svirka u nekoj birtiji i sad naravno opce veselje, gazda gizdav i sve 5... ljudi se malo razisli, a tom bendu koji je svirao proslo dogovoreno vrijeme sviranja i oni se spremaju i dođe vrijeme da gazda da pare, kad ono gazda se napravop lud i reko kao: dobri ste decki, ali od love veceras nista! I sad se tu uplice "glavi glumac" (clan benda koji svirao) koji nakon mirnijih pokusaja dogovora dodje do gazde i uzme jednu casu, razbije ju i kaze mu "ovo je 1kn. ocemo dalje??". Gazda nista. i tako "glavni glumac" poceo razbijat jednu po jednu i reko "ocemo tako do 2000kn (za kolko su svirali)?" gazda suti dok ovaj njemu razbija polako case i na kraju sve zavrsi tako da gazdina zena uplasena doleti u napola razbijeni lokal i donese kuvertu s vec ranije pripremljenim novcem i da bendu...:ples:

jos jedom isprike "glavnom glumcu", ali ja sam osjetio potrebu da ovo ispricam...:bonk:

Uuuuu dobaaar...Al žena zna kad treba uletjet...:krez:

_maestro_
06-06-2007, 23:42
sve su ovo do sada relativno blage stvari prema ićinom obračunu s gazdom...
on je uspio ući u crnu kroniku...

zaim
07-06-2007, 10:26
sve su ovo do sada relativno blage stvari prema ićinom obračunu s gazdom...
on je uspio ući u crnu kroniku...

mjesto radnje: Restoran ''Barba'' - Čajkovci(kod Vrpolja)

klas
07-06-2007, 13:22

i

taj "glavni glumac" se nema čega sramit, jel je mišljenja da je svoj dio posla pošteno odradio.....i zaradio
............tu je bila na djelu ona stara narodna...ako nećeš milom,onda hoćeš silom.....

bando
07-06-2007, 13:30
taj "glavni glumac" se nema čega sramit, jel je mišljenja da je svoj dio posla pošteno odradio.....i zaradio
............tu je bila na djelu ona stara narodna...ako nećeš milom,onda hoćeš silom.....

isprike naglasavam na ono "isprike, ako prica nije 100% istinita, tj. original", ali tu nema sramote za "glavnog glumca" nikako, bas naprotiv...

klas
07-06-2007, 13:36
isprike naglasavam na ono "isprike, ako prica nije 100% istinita, tj. original", ali tu nema sramote za "glavnog glumca" nikako, bas naprotiv...

sve je otprilike tako, samo što nije bio baš pun lokal stakla,al bilo je dovoljno da se shvati da glumac ozbiljno misli

patos
07-06-2007, 16:28
mi smo sinoć imali pizdarije... Naime, poslije utakmice, imali smo gažu u restoranu Domagoj koji se nalazi baš na južnom ulazu u stadion... i angažirala nas je jedna ekipa a restoran pun ko čep... ne moš stati i svi bi pjesmu a mi moramo za ovu ekipu radit... pustila nas je ta ekipa da odradimo "krug" po restoranu i onda opet kod ovih... a svi oko nas i samo pitaju kad ćemo za njihov stol a nemoš nikome objasnit da smo naručeni samo za jedan stol... svirali smo 3 i pol sata bez pauze, ja sam mislio da će mi noge otpast...

kad smo s tim jedva završili onda nas je dočepala druga ekipa... a sve neki ustaše, generali, HOS - ovci i pitaj Boga kaki sve nacionalisti... no ajde uspjeli smo dogovoriti pauzu... na pauzi sam stigao popušiti jednu i pol cigaretu i popiti pola piva... bio sam totalno :angry: i onda još pola sata kod ovih... stalno je bilo napeto, kao da će se svi međusobno pobiti zbog svirača, a vjerojatno bi mi najebali u cijeloj priči...

a najgore tek slijedi... dok smo mi radili onaj dugački set navalio na nas jedan stari kolega za kojeg sviramo i kaže da su kod njega Kranjčar, Da Silva i ne znam više tko... i da dodjemo na piće i odsvirat koju... međutim dok smo mi došli, ekipa taman na odlasku... i ajd mi u kombi, kad ono na kombiju imaš šta vidit... probušena prednja guma... pa jel može gore...

i tako smo još jedno pola sata mijenjali gumu na kombiju, a najgore je što dečki idu, odnosno već su ošli svirat svatove u Vukovar, ja sam zbog ispita opet u nemogućnosti.. :angry: ... a Tijelovo je i vulkanizeri ne rade...:angry:

no na kraju ipak smo sretni što je to sve prošlo bez tuče i pucnjave i što smo izvukli živu glavu... :bonk:

davorsp
11-07-2007, 09:31
Nisam bio u toj ekipi, ali sam nedugo nakon toga događaja došao u bend.

Koliko sam ja upućen (iz prve ruke), hrpi pijanih Hercegovaca se nije dopalo što su dečki za vrijeme pauze, po nalogu Marije, odsvirali rođendansku nekom sastrane. Odmah za vrijeme trajanja te prve pjesme ovi navalili na njih.
O kakvoj ekipi je riječ, možda najbolje govori činjenica da nisu birali koga tuku a u bendu je bila i cura. Nisam siguran ali mislim da je Nikolinu tip pogodio sa stolcem. Nakon toga je, čini mi se, Davor xxx otrčao u auto po pištolj (plinski) pa zapucao po terasi. Mislim da je samo bas spašen a kolko sam čuo nastradale su dosta dobre tambure.

Priča iz prve i pol ruke.
Prvo pozdravljam sve tamburaše,
a zatim nešto na temu koju ste načeli:
Trabi, to ti nije informacija iz prve ruke. točno je djelomično, bile su krstitke, nekih 80 ljudi. Točno si rekao da smo odsvirali po nalogu Marije rođendansku sastrane (za stolom 4 ljudi), te se taj stol nalazio vani na terasi a ne u zatvorenom dijelu restorana, gdje su bile te krstitke. Nakon odsvirane dvije pjesme za tim stolom, sjeli smo za svoj stol koji je bio također na terasi, te su bez ikakvog drugog povoda krenuli na nas 6(Nikolina, Gugi, Branko, Vida, Zoki i ja). Zoki se tu najbolje snašao te je bacio bas preko ograde u grmlje, te ga tako spasio, ostale tambure su otišle u PM. Nikolinu je tip gađao stolicom, ali je uspjela pobjeći u kuhinju, gdje su se zaključali. Zoki je uspio otrčati do murijaka koji je čuvao ulaz u zgradu HRT-a gdje su pozvali muriju iz trnja. Gugi je završio neznam di. Branko i Vida su uspjeli pobjeći u neku uličicu preko puta Zvona, (i tu ti je prava istina ko je pucao iz pištolja, ali ne plinskog več pravog) izbjegavajući metke. ..biga ja sam jedini ostao na terasi, gdje su me dograbili njih 5-6( a to je vidjela Nikolina kroz prozor kuhinje) te me cipelarili dok sam se micao, a nakon toga je glavni akter otišao do stola gdje su bile tambure, te ih jednu po jednu razbio o stol. I tu je proradio pištolj. Na to pucanje je do mene došla žena iz tog društva, pomogla mi da odem do auta, i rekla da bježim jer su oni u stanju roknut čovjeka. Autom sam se nekako odvezao do PS trnje, gdje su napravili zapisnik o događaju. Potom su me odpeljali u traumu u Draškovićevu, jel su mi s.ebali nogu. U taumu su po mene došli Nikolina i Gugi. Nakon par dana Gugi je išao u Zvono, gdje je pokupio ostatke tambura, ali nije dobio od Marije nikakvu ispriku. A ako nekog zanima kako izgleda moja možemo se dogovoriti da se nađemo u jeđutu. Točno je i to da sam tamburu nakon toga objesio o klin. I još jedan detalj kakva je to ekipa hercegovaca bila, nakon par dana sam išao u muriju po zapisnik o događaju, koji je (ma zamisli nestao), a ja nisam nikada bio u toj stanici (ajde), dakle ništa se nije ni desilo. Eto toliko o tome. Ako još nekog nešto zanima, vidimo se u jeđutu.

Pozdrav, Davor

Miha
11-07-2007, 10:40
I još jedan detalj kakva je to ekipa hercegovaca bila, nakon par dana sam išao u muriju po zapisnik o događaju, koji je (ma zamisli nestao), a ja nisam nikada bio u toj stanici (ajde), dakle ništa se nije ni desilo.
Živila nam naša Rvatska!

_maestro_
11-07-2007, 10:48
po svemu sudeći, još ste dobro i prošli. mogli su te i roknut, pa bi to murija proglasila samoubojstvom. i nebi to bio prvi takav slučaj. :mad:

Svitac
11-07-2007, 11:01
Nakon odsvirane dvije pjesme za tim stolom, sjeli smo za svoj stol koji je bio također na terasi, te su bez ikakvog drugog povoda krenuli na nas 6...
...biga ja sam jedini ostao na terasi, gdje su me dograbili njih 5-6( a to je vidjela Nikolina kroz prozor kuhinje) te me cipelarili dok sam se micao, a nakon toga je glavni akter otišao do stola gdje su bile tambure, te ih jednu po jednu razbio o stol.
Ovo je stvarno strašna priča, nevjerojatno nešto.
Sav sam se naježio. :mad:

saky
11-07-2007, 11:10
a jel znas otprilike tko su ti likovi? imena ili nesto?

matija_vg
11-07-2007, 11:56
kaj saky očeš saznat imena pa da ih idemo razbit??:ples: :ples:

zagorec 007
11-07-2007, 12:24
Ajmo ih razbit, ajmo ih razbit,... Svaki uzme po jedan bas u ruke, i s njim ih "mažemo" po glavi!!
:box: :violent: :vio2:

saky
11-07-2007, 12:40
kaj saky očeš saznat imena pa da ih idemo razbit??:ples: :ples:

ma ne..ali da se meni desi slicna stvar jebomepas ako nebi sazno imena i onda ih jednog po jednog ko zeceve tamanio..

zagorec 007
11-07-2007, 13:14
ma ne..ali da se meni desi slicna stvar jebomepas ako nebi sazno imena i onda ih jednog po jednog ko zeceve tamanio..

Ajme, divljaka!!!:bonk: :ples:

matija_vg
11-07-2007, 13:21
ma meni je u cjeloj priči najteže bilo pročitat kak je frajer tambure razbijo, koji majmun moraš bit:sad: :sad:, a za curu da i be govorim koma:mad:

davorsp
11-07-2007, 13:23
molim administratora, ili moderatora da obriše moje prezime iz Trabijevog posta, iz više razloga:
1) pošto je uz njega netočan navod(kada sam otišao van iz tog lokala, nisam se više vračao unutra s nikakvim pištoljem, a nisam ga imao ni tada, to mogu potvrditi ostalih pet ljudi s kojima sam svirao)
2) oni ljudi koji me poznaju znaju i moje prezime, nemora to biti za široke mase
3) tamo je stavljeno moje puno ime i prezime bez mog znanja i odobrenja.
hvala!

Svitac
11-07-2007, 13:28
molim administratora, ili moderatora da obriše moje prezime iz Trabijevog posta, iz više razloga:
1) pošto je uz njega netočan navod(kada sam otišao van iz tog lokala, nisam se više vračao unutra s nikakvim pištoljem, a nisam ga imao ni tada, to mogu potvrditi ostalih pet ljudi s kojima sam svirao)
2) oni ljudi koji me poznaju znaju i moje prezime, nemora to biti za široke mase
hvala!
OK! Trabijev post je editiran.

davorsp
11-07-2007, 13:29
zahvaljujem

saky
11-07-2007, 13:38
hehe svitac, ostalo ti je jos u quote-u Trabijevog posta :)

Svitac
11-07-2007, 14:02
hehe svitac, ostalo ti je jos u quote-u Trabijevog posta :)
Promaklo mi je. :bonk:
Evo, ispravljeno. Hvala Mirko! :krez:

Šeba04
11-07-2007, 14:41
ja sam čuo dosta priča od ne temburaških bendova o feštama na kojima su bili policajci ili specijalci isl. Kažu da su najgori oni iz lučkog. Ja ne mislim ić svirat na takve fešte.
Sad malo šire ali jel postoji mogučnost osiguravanja tambura ako znaš da ideš na gažu "visokog rizika"?

zaim
11-07-2007, 15:35
Ma šta ti vrijedi osiguravat tamburu i dobiti neke novčiće(ako dobiješ,pitanje?) a ako pri tom imaš kvalitetan instrument. To ne mogu nadoknaditi nikakvi novci, zar ne?:angry: :vio2:

Šeba04
11-07-2007, 19:12
A istina, ali uz pare je lakše prebolit.
Trebalo bi nabaivit neke lošije instrumente za takve gaže. Onda nije tako velika šteta ako ti ga razbiju a i možeš radit gluposti s takvim instrumentom (svirat po podu isl).

bando
11-07-2007, 19:46
Trebalo bi nabaivit neke lošije instrumente za takve gaže. Onda nije tako velika šteta ako ti ga razbiju a i možeš radit gluposti s takvim instrumentom (svirat po podu isl).

Ali treba izdrzati svirati one maratonske svirke na losem instumentu...

DUGI
11-07-2007, 20:06
Istina ali mislim di je takva atmsfera da trebaju losi instrumenti da tu nije ni bitno kak se svira i cime sviras!

bando
11-07-2007, 21:05
Istina ali mislim di je takva atmsfera da trebaju losi instrumenti da tu nije ni bitno kak se svira i cime sviras!

Ma najbolje poneses i dobar i los instrument: ak je mirno sviras na dobrom, ak se pocne pucat zamijenis tamburu i nek se razbijac zadovolji kak treba!:krez: :bonk: :bonk:

matija_vg
11-07-2007, 22:39
po meni bi svi trebali imat dvije tambure minimum, jednu za ozbiljne fine svirke a drugu neku kanticu za pratnje momačke kod koje je bitno samo da se kolko tolko čuje:top:

a gle kaj se tiče da nosiš dvije na svirku ti ne drži vodu jel ak je dobra svirka dobra je a ak je neka zajebana ekipa ti ne stigneš otić do auta po drugu il si mislil zamolit ih da malo pričekaju da uzmeš lošiju tamburu pa da ondak nastave:D :krez:

klas
11-07-2007, 22:41
Ma najbolje poneses i dobar i los instrument: ak je mirno sviras na dobrom, ak se pocne pucat zamijenis tamburu i nek se razbijac zadovolji kak treba!:krez: :bonk: :bonk:

pa ti lijepo onda reci boži nek si nabavi 2 basa pa nek mijenja...
.....................................
i kako znati koja je svirka "visokog rizika"...???
.................................................. ...............

Ivso
11-07-2007, 22:43
Pazi na kaj smo spali . Trebali bi imat po dvije tambure da naša "draga" klijentela ima kaj razbijat. :mad: :mad: To više i nema veze s muzikom

klas
11-07-2007, 22:48
sad kad razmišljam prije bi dao da mene netko malkice polomi neg da mi tamburu razbije.....kad se samo sjetim koliko mi je trebalo da si nađem tamburu po mjeri....
..................................
al to ja sad samo razmišljanje,ko zna kako bi reagirao u sličnoj situaciji, ako bi uopće reagiro------najbolje da nikada ne saznam

bando
11-07-2007, 23:03
Pazi na kaj smo spali . Trebali bi imat po dvije tambure da naša "draga" klijentela ima kaj razbijat. :mad: :mad: To više i nema veze s muzikom

Ili da naucimo kickboxing ili kung fu ipa da i mi nest razbijemo... :D ...kad je bal, nek je bal...:krez:

I kako je _maestro_ rekao, gaze opcenito i nemaju veze s muzikom!!

klas
11-07-2007, 23:06
Ili da naucimo kickboxing ili kung fu ipa da i mi nest razbijemo...

ko ti jel....

zaim
11-07-2007, 23:25

Pa to ti cigani često rade.Čim im neka svirka sumnjiva(da im ''smrdi'') oni se odma uvate druge postave tambura.Jebo ton:krez: A para ko peska, šta dete zna šta je pesto kila:bonk:

Basistakc
12-07-2007, 00:31
Po meni je onda bolje ne otiči na te sumljive gaže. Mi smo par puta odbili momačke kad smo saznali da je na nekim momačkim na kojima je bila ta ekipa bilo sranja, to je po meni najbolje, a ne da se cijelu noć treseš od straha. Mislim da u tim situacijama nije bitan novac pa da pod hitno moraš na svirku, jer i ako ti razbiju tu lošu tamburu ti češ ju morati odnjeti na popravak ili kupiti novu i odu svi ti novci koje si zaradio na toj gaži.

davorsp
12-07-2007, 07:15
evo kako izgleda moj matak nakon Zvona,
tambura je bila ozvučena, i to je ostalo tamo,
preživila je gurtna i trzalica
btw. matak je čvrst pa je ostao čitav i vrat, a ostala dva basprima i kontra su trešće

davorsp
12-07-2007, 07:16
još par slika

sviraczs
12-07-2007, 07:44
jesi li kad poslije susreo u gradu tu gamad?

zagorec 007
12-07-2007, 08:05
Kako kvalitetne fotke!!!:bonk:

davorsp
12-07-2007, 08:08
jesi li kad poslije susreo u gradu tu gamad?

nisam, ali si mislim i bolje

Trabi
12-07-2007, 08:45
hvala!

Davore, velika isprika za moj propust, trebao sam bolje razmisliti prije nego što sam napisao taj post.

Iako me to ne opravdava, naveo sam da je informacija iz prve i pol ruke a i mislio sam da za taj događaj ionako znaju svi u Zagrebu.
Al kao što već rekoh, to me ne opravdava pa te još jednom molim da mi oprostiš na polutočnim i netočnim informacijama te iznošenju tvog punog imena.

primas1
12-07-2007, 09:19
evo kako izgleda moj matak nakon Zvona,
tambura je bila ozvučena, i to je ostalo tamo,
preživila je gurtna i trzalica
btw. matak je čvrst pa je ostao čitav i vrat, a ostala dva basprima i kontra su trešće

...a ono na glasnjači, nekakvi potpisi ili kaj već, kaj je kemijskom napisano, to je poslije kad je razbijena ili prije napisano?

davorsp
12-07-2007, 09:41
2 Trabi, admin je to ispravio, i sve ok, nisam ništa zamjerio,
2 primas1, to nije pisano olovkom, več otisak žiga, gornju riječ nemrem pročitat, donja:"BAJMOK"- evo slike

rodjo
12-07-2007, 09:55
Treba nosit samo jednu dobru tamburu i jednog "mirotvorca" ( iliti bejzbol palicu).

_maestro_
12-07-2007, 10:35
2 primas1, to nije pisano olovkom, več otisak žiga, gornju riječ nemrem pročitat, donja:"BAJMOK"- evo slike

gornja riječ je MILJAČKI

majstor se zove Mirko Miljački - Matak i iz Bajmoka je.

davorsp
12-07-2007, 11:04
hvala, maestro

grizzly
12-07-2007, 12:56
...sjeli smo za svoj stol koji je bio također na terasi, te su bez ikakvog drugog povoda krenuli na nas 6...

Mi smo u više navrata imali sličnu početnu situaciju koja ima potencijala da se razvije u ovako nešto. Obično sviramo jednom društvu, pa se ukaže potreba da se odsvira par stvari i za neko drugo društvo. Naš primaš se tada obrati glavnoj faci iz prvog društva i uz "...oprostite mi bi trebali... znate takva je situacija... brzo smo mi natrag do vas..." uvijek dobije dopuštenje za kratak izlet. Jednom je ekipa od glavne face nešto počela pizdit čim smo počeli za drugim stolom jer nisu znali za dogovor, ali su se smirili kad je glavni rekao da je sve OK.

Mala digresija: Nakon jedne takve "kisele" situacije dok smo išli na pauzu velim primašu da imam osjećaj kao da mi je gruda leda u želucu. Nato će on:"Super! Fali ti samo Jack i cola." :bonk:

davorsp
12-07-2007, 13:59
stvar je u tome, kojem smo mi uopće društvu svirali, nije bitno. u Zvonu smo tada svirali REDOVNU gažu, a taj dan smo radi tog društva koje je imalo krstitke došli ranije, što uopće nije bilo dodatno plačeno, dakle plačala nas je Marija , a ne oni, stoga ako ona kaže da se odsvira i ako treba cijeli set nekom drugom društvu, nevidim razloga da bi se neko od nas iz benda trebao uvlačiti u :upak njima samo zato jel imaju love ili su face od kuda već jesu. Dakle na njen zahtjev nakon odsviranog seta tom društvu u zatvorenom dijelu lokala, ostavivši ih da večeraju otišli smo na terasu do njenog društva(2 para) i odsvirali dvije stvari....dalje znate

Gigi
12-07-2007, 20:45
Evo ja s mojim dečkima (i veljom) imal prije nekoliko tjedana nastup u sesvetama (neki mirotvorni koncerat) prije miše kovač, poslje veli gospa koja nas je uzela da ak očemo, da sviramo pod šatorom bez forsiranja, onak po stolima za talo.
I tak mi ostali... Dok je mišo svoje odfalšal, mi smo se bogme lepo ponapijali (fićo bosanac među najjačima), i onda smo počeli česati pod šatorom.
Za prvim stolom moji bišvi profesori iz srednje (daj zanas onu, pa ovu ... nema beda, dali su love), za drugim neki ljudi, nije ni bitno... nego, nakon 3-4 stola ljudi su se već lagano zdrobili ko dreki, pa je postalo daj sad za nas, daj sad moju, sad za kuma, sad tam, sad sim, i tak. Fići su curile sline od para (sve 5 kaj se love tiče), al u silnoj toj gužvi velji na bajs čovek neki stavi 200 kn da dojdemo i njima kaj zasvirati, ali gazda (za kojeg smo u tom trenu svirali za šankom) zvadi van 500 kn i veli da sad tu sviramo, i mi ostasmo.
No onda, meni čovek dojde i stavi mi 200 kn u tamburu i veli:" Evo ti 200 kn al ne da mi odsviraš pjesmu, nego da se gubite što dalje od nas jer možete dobiti samo batina!"
E, kad je takva situacija postala, meni hvala dragom bogu pukne žica, i onda ona spika:"Ljudi samo 3 min da se nova žica stavi itd." I dobro ljudi popuše, mi tambure u auto i gas!

P.S. u svoj toj gužvi moj siroti primaš je otišel s nekom ženskom, a prim ostavil na šanku. Kak smo mi pobegli njegov primek (350€) se malo zgubil negde međ ljudima :bonk:
Nigdar ga više ne nađoše...

matija_vg
12-07-2007, 22:59
a poznata mi je ta priča od nekud, uglavnom u drugom od ta dva šatora smo svirali chico, dugi, ja, vida, njoki, i mario i nakon prvog seta je ne sječam se točno al mislim da je to bil mario htel je otić natuč nekog frajera i isto ta stvar 200ljudi a svima bi trebal svirat sviraš za tal on ti da 50 kuna i misli da te kupil pa bilo je tu i vrjeđanja za vrjeme naše svirke i to jako grdog od tih par frajera al onak indirektno!!:mad: :mad:

gigi a zato ste vi onak brzo za nama otišli u aute:krez: :krez:

ma to je zato jer nam je mišo bil predgrupa:ples: pa su došli njega natuč al je imal redare pa su se okomili na nas :D

grizzly
13-07-2007, 10:23
stvar je u tome, kojem smo mi uopće društvu svirali, nije bitno. u Zvonu smo tada svirali REDOVNU gažu, a taj dan smo radi tog društva koje je imalo krstitke došli ranije, što uopće nije bilo dodatno plačeno, dakle plačala nas je Marija , a ne oni, stoga ako ona kaže da se odsvira i ako treba cijeli set nekom drugom društvu, nevidim razloga da bi se neko od nas iz benda trebao uvlačiti u :upak njima samo zato jel imaju love ili su face od kuda već jesu. Dakle na njen zahtjev nakon odsviranog seta tom društvu u zatvorenom dijelu lokala, ostavivši ih da večeraju otišli smo na terasu do njenog društva(2 para) i odsvirali dvije stvari....dalje znate

Ja ne dovodim u pitanje ispravnost vašeg postupka. Svatko iole razuman bi rezonirao na isti način. Peh je u tome što ste naletjeli na arogantne divljake kod kojih nema razuma, srama, niti bilo čega što bi normalan čovjek mogao cijeniti.

A sad jedno čisto hipotetsko pitanje: Obogaćen ovim ružnim iskustvom, kada bi mogao vratiti vrijeme na trenutak u kojem vas gazdarica šalje drugom društvu, što bi tada učinio?

Slično pitanje za sve ostale: Kako rješavate situacije kad vam pijani i/ili našmrkani suludi agresivni tipovi zakrvavljenih očiju mašu pištoljima pred nosom, vrijeđaju vas, psuju i prijete, a vi znate da im niste ništa krivi?

Volio bih da vaših odgovora bude čim više, možda vaše iskustvo pomogne da netko drugi ne nastrada.

_maestro_
13-07-2007, 10:37
jebajiga, kad se već dogodi takva situacija, možeš se samo nadati da će izaći na dobro, jer šta god da napraviš ili kažeš, druga strana može reagirati na najgori način.
najbolje je pokušati skratiti takvu svirku na bilo koji dostupan način. ja sam bio u situaciji da namjerno kidam žice na tamburi kako bih imao izgovor da prekinem svirku.

tu pomaže jedino preventiva, znači izbjegavanje sviranja nepoznatoj ekipi koja te angažira. pomaže i odabir lokala gdje se svira. lakše je ako znaš da lokal pazi na svoju klijentelu i njihovo ponašanje. unatoč incidenta s dukom i nekoliko ranijih neugodnih situacija u kojima sam sam bio prisutan, gušti su recimo mjesto gdje možeš računati da neće biti većih ekscesa.

davorsp
13-07-2007, 10:54
A sad jedno čisto hipotetsko pitanje: Obogaćen ovim ružnim iskustvom, kada bi mogao vratiti vrijeme na trenutak u kojem vas gazdarica šalje drugom društvu, što bi tada učinio?

možda zvuči glupo, ali odsvirao bi tom drugom društvu, dakle nebi odbio zahtjev gazdarice. to je naravno ono što bi učinio da neznam ishod te večeri.

Gigi
13-07-2007, 21:41
Kaj se mene tiče, da znam kak bi večer završila (znači grdo svađom, tučnjavom, možda i mrtvima :o ), nebi nikad išel tak nekaj svirati.
Mislim, meni se, čim vidim ekipu (recimo da sviramo iznenađenje u pol noći kad su već svi drojžđeki) meni je već svega dosta, jer znam da me budu napadali. Moža bude sve ok, zajebancija i to, al to onda nije svirka, a meni se to sve skupa onda jako gadi.

klas
13-07-2007, 22:30

Slično pitanje za sve ostale: Kako rješavate situacije kad vam pijani i/ili našmrkani suludi agresivni tipovi zakrvavljenih očiju mašu pištoljima pred nosom, vrijeđaju vas, psuju i prijete, a vi znate da im niste ništa krivi?
.

pa mislim da uopće nije upitno da bi svi otišli odsvirati društvu kojem nas gazdarica pošalje....

mi smo isto tako svirali ekipi u kojoj se kum našao kao "najpametniji" počeo prijetiti našem basisti., iako je on najmirniji u našem bendu....počelo je tu nekih fizičkih prijetnji i sve ostalo....ja sam pokušavao smiriti situaciju al jednostavno nije išlo....
...ali jedna mi je stvar ogavna u cijeloj toj priči....u toj ekipi je bilo 7-8 tamburaša...(jedan od njih se ženio ), koji su isto kao i kum imali što za reći....
...i na kraju što napraviti....ha ništa sviraš i dalje,pokušavaš se koncentrirat i moliš Boga da će se ta večer što prije završit...jer pružanje nekog otpora može samo dovesti do još gorih stvari....
..kasnije smo čuli da su već sa nekim dečkkima što su kod njih svirali imali i verbalnih i fizičkih obračuna....
....zvali su oni nas i poslije da idemo opet svirat.....i šta mislite jesmo otišli....????

VIDA
17-07-2007, 22:26
[Pozdrav ekipi i Davoru. Pošto me spomenuo moram i ja nekaj reći. Kad smo ja i Pavić "zbrisali" po nasipu,trojica hercegovaca(namjerno pišem malim slovima) su pucali za nama i vikali "ubij gadove".Bežali smo kao Carl Lewis u najboljim danima. Ovo je nadopuna onog što je Davor napisao. Ostalo je tak. Tamburu sam već zaboravil,jer,kao što piše Davor,svi su se poslije delali blesavi.

DUGI
17-07-2007, 23:17
Vida kaj ste ih tak razljutili da su pucali za vama???

davorsp
18-07-2007, 06:03
[Pozdrav ekipi i Davoru. Pošto me spomenuo moram i ja nekaj reći. Kad smo ja i Pavić "zbrisali" po nasipu,trojica hercegovaca(namjerno pišem malim slovima) su pucali za nama i vikali "ubij gadove".Bežali smo kao Carl Lewis u najboljim danima. Ovo je nadopuna onog što je Davor napisao. Ostalo je tak. Tamburu sam već zaboravil,jer,kao što piše Davor,svi su se poslije delali blesavi.

Bok Vida, drago mi je da te čujem,
kao što sam i napisao: "Branko i Vida su uspjeli pobjeći u neku uličicu preko puta Zvona, (i tu ti je prava istina ko je pucao iz pištolja, ali ne plinskog več pravog) izbjegavajući metke." Nisam naveo šta su vikali jer to nisam čuo(to bi od mene bilo "rekla-kazala"), ali da su pucali, to se čulo u cijelom Trnju

DUGI
18-07-2007, 20:46
Bok Vida, drago mi je da te čujem,
kao što sam i napisao: "Branko i Vida su uspjeli pobjeći u neku uličicu preko puta Zvona, (i tu ti je prava istina ko je pucao iz pištolja, ali ne plinskog več pravog) izbjegavajući metke." Nisam naveo šta su vikali jer to nisam čuo(to bi od mene bilo "rekla-kazala"), ali da su pucali, to se čulo u cijelom Trnju

Tada je Vida ostao bez tambure?

matija_vg
18-07-2007, 23:07
aha i vec mi mjesec dana govori da mi bude pokazal vrat od te tambure još ga nisam videl:krez:

DUGI
20-07-2007, 22:47
aha i vec mi mjesec dana govori da mi bude pokazal vrat od te tambure još ga nisam videl:krez:

Mislim da 15.09. sviramo neke zaruke u Zvonu ,valjda Vida nebu nervozan.

VIDA
20-07-2007, 23:14
Mislim da 15.09. sviramo neke zaruke u Zvonu ,valjda Vida nebu nervozan.
Ne bum. Namjerno bum si sam razbil tamburu.

matija_vg
21-07-2007, 00:30
aha da ne prekidaš tradiciju:krez: a ja baš mislim da sam onda na cipru al još provjerim šteta kaj to nebudem videl to jest doživijel

VIDA
23-07-2007, 22:12
aha da ne prekidaš tradiciju:krez: a ja baš mislim da sam onda na cipru al još provjerim šteta kaj to nebudem videl to jest doživijel
Samo sam se šalio...

DUGI
24-07-2007, 17:42
Samo sam se šalio...

Ako bog da imat ces novu tamburu kolko cujem ,bili bi steta da se razbije.

tihoos
25-07-2007, 08:26
ne znam. svaka čast svakome, al mi još nismo naletili na takvo što. i nadam se da nećemo. moj izraz lica baš ne izgleda miroljubivo, tako da je možda to razlog što nas ne diraju. jer, čim netko dođe napadački raspoložen, ide pravo k meni, ja se smrknem, onda odma ode nekom drugom iz benda. i, mir.
a što se tiče pucnjave, stvarno nemam šta reći. zagreb je veliko selo, pa recipročno ima i puno budala. al, da na mene netko vadi gun, boga mi, izvadio bih i ja svoj. ne bu mene niko jebal vu mojoj birtiji. osim toga, gazda je zadužen za sigurnost tamburaša.
nisam pametan.

zaim
25-07-2007, 08:43
Je, puno toga ovisi o vlasniku lokala u kojem se svira.
Ako je ''mekan'', loše može završiti i za njega a i za tamburaše:down:

tihoos
25-07-2007, 09:08
jedino me tješi(ako je to ikakva utjeha), da ima ljudi koji vole nas tamburaše, pa bi se vjerovatno zapitali ako nekog duže vrijeme nema. volim se nadat da bi eventualni nasilnik bio pravedno kažnjen nakon nasrtanja na svirače.
od nekih drugih nasilnika:krez:

DUGI
25-07-2007, 23:03
Uvjek ali uvjek na 90% gaza se nade jedan koji je "pametan",nasilan ili davez.
Dade 50 kn tala onda za tih 50kn zaj.......a cijelu noc!

BAJA
28-07-2007, 02:42
Evo ja malo pak na faksu, pa nemam kaj deleti, pa da nekaj i napišem :top:

Jel ste kad i kak doživjeli da ste bježali s gaže? Možda se malo i potukli (ko ja :ples: ) i kakve su vam pijanci štete na tamburama napravili...

Meni su osobno spotrli šajbu na autu :rolleyes: pa sam se malo i tukel po cesti...
Jenput su nas na momačkoj zaključali 20 pijanih likova i nisu nas puštali doma...

A Jakša, jel bila dobra ona gaža u Šestinama di su pijane pi**ke porazbijale svo jeb**no staklovinje u kući!!
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ovo znam:bonk: :krez:

Zanimljive pričice....
Mi nismo nikad imali ozbiljnih pizdarija ni prijetnji, a ako je, onda je to zanemarivo!!
Mi u zvonu sviramo svake godine pravosudnoj policiji, sve puno oružja, ali su ugodni gosti:krez: :D :krez: