Forums

Forums (http://forum.tambura.com.hr/index.php)
-   Note, Tekstovi, MP3... (http://forum.tambura.com.hr/forumdisplay.php?f=4)
-   -   svirate li Balaševića? (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=939)

chico 05-10-2007 01:56

svirate li Balaševića?

daklem,dosta često se na gažama susrečem sa željama gostiju da im se odsvira nešto i od tog Majstora.kako sam i sam veliki fan njegovog lika i djela,a on po vokaciji vrlo blizak tamburi,zanimaju me i vaša iskustva.....
osobno,smatram ga naj većim tekstopiscem (uz štulića,britvića i arsena dedića)sa prostora bivše juge što se tiće "lakih nota":hail: :hail: :hail:

_maestro_ 05-10-2007 09:48

sviram li balaševića?
sa zadovoljstvom. i sviram i pjevam. i oduvijek mu se divim...
:top:

Svitac 05-10-2007 10:30

Balašević je lik prema kojem je vrlo malo ljudi ravnodušno, ili ga volie ili ga ne vole.
Osobno obožavam Balaševića, a što se tiče sviranja, ne volim kad ljudi uvijek forsiraju "Priču o Vasi Ladačkom", pa ima Đole još vrlo lijepih pjesama osim te.

slay 05-10-2007 11:44

O Balasevicu imam samo najbolje za rec, pogotovo ako se prica o pjesmi Svirajte mi jesen stize dunjo moja (ne zato sto ju je obradio Berde band, i prije Berde banda to mi je bila najdraza stvar). Al cinjenica je da nikad nisam cuo da netko trazi da sviram njegove pjesme, bas nikad!

buky1 05-10-2007 11:57

Vaso Ladački i Jesen stiže....

Eh, svi znaju (naručuju) samo te dvije pjesme, eventualno Slovenska, a Đole ima bar 15 boljih pjesama. Jel vas tko naručio Na bogojavljensku noć, Marinu, Divlji badem, D-mol, Budipeštanski sneg itd... ili bolje pogledajte OVDIJE :krez:

klas 05-10-2007 12:29

devojka sa čardaš nogama....:top: :top: :top: :top: :top: :top: :top:
...slušo sam u izvođenju Djaca....strašno,predobro.....

zOnZi 05-10-2007 13:31

A Anita? Zna li k'o tu??? Jebote šta mi je ta dobra....ILi "Odlazi cirkus iz našeg malog grada"...

chico 05-10-2007 13:42

Quote:

Originally Posted by slay (Post 26123)
O Balasevicu imam samo najbolje za rec, pogotovo ako se prica o pjesmi Svirajte mi jesen stize dunjo moja (ne zato sto ju je obradio Berde band, i prije Berde banda to mi je bila najdraza stvar). Al cinjenica je da nikad nisam cuo da netko trazi da sviram njegove pjesme, bas nikad!

nama se to dešava prilično ćesto...nedavno na svadbi u sloveniji mogli smo gažu odradit samo s njegovim pjesmama.ako je slučajno stojko vranković u blizini može mu se uzeti bolesna lova sa 5-6 pjesama (provjereno :D ),u glavnom,kad god je mlađa,urbana klijentela u pitanju-đole ima prolaz ko kuća...:top:
inaće,sviramo uz vasu ladačkog i jesen stiže...još i prvu ljubav,noć kad sam preplivao dunav,na pola puta i neko to od gore vidi sve...

buky1 05-10-2007 14:05

Quote:

Originally Posted by chico (Post 26129)
nama se to dešava prilično ćesto...nedavno na svadbi u sloveniji mogli smo gažu odradit samo s njegovim pjesmama.ako je slučajno stojko vranković u blizini može mu se uzeti bolesna lova sa 5-6 pjesama (provjereno :D ),u glavnom,kad god je mlađa,urbana klijentela u pitanju-đole ima prolaz ko kuća...:top:
inaće,sviramo uz vasu ladačkog i jesen stiže...još i prvu ljubav,noć kad sam preplivao dunav,na pola puta i neko to od gore vidi sve...

Neki novi klinci, Boža zvani pub, Saputnik, Ne volim januar....

_maestro_ 05-10-2007 14:21

...bolje da šešir nemam
pod njime đavo drema
sneva i izvoleva, đavo mi je kriv...

budi me u zlo doba
za njega red ne važi
onmora sve da proba
to đavo pesmu traži

ne sviram što uživam
nije to pesma prava
sviram da njega uspavam.

buky1 05-10-2007 14:29

Mater vetru

NA BOOGOJAVLJENSKU NOĆ

Inače, imam ovaj koncert ako nekom treba....

Petko 05-10-2007 14:35

...

Cirkus, Ćaletova pjesma - :top:

Lana je vozila sa-a-a-nke a ja sam pravio sneška
...
Lana je imala muža a ja sam imao Lanu:krez:

zOnZi 05-10-2007 16:51

Quote:

Originally Posted by Petko (Post 26135)
Cirkus, Ćaletova pjesma - :top:

Lana je vozila sa-a-a-nke a ja sam pravio sneška
...
Lana je imala muža a ja sam imao Lanu:krez:

Ma Djordje je za sva vremena....kad piše pjesmu imam dojam k'o da si mu bacio kantu riječi na stol i reko, aj složi sad to...ko puzzle, sve na svojem mjestu...

Hrvoje 05-10-2007 17:04

Nas jedan lik dosta često traži "Pesmu o jednom petlu" i tu i tamo nešto smuljamo... Volim Đoletove pjesme, ali nisam nikad imao fazu da slušam samo njega i priznajem da ne znam sve njegove pjesme napamet... Što bi se reklo, nisam obožavatelj, prije - štovatelj. Dakle ne ovo -> :hail: prije ovo -> :top: A tekstovi su mu stvarno odlični (ali i dugački, brate, tko će to učit :krez: :bonk: ).

Možda i više od ubi-me-u-pojam-i-pusti-da-plačem žalopojki su mi draže malo življe tipa "Panonski mornar", "Mirka", "Moja draga sad je u Japanu"... Ja sam i valjda jedan od rijetkih "tulum-gitarista" koji nije svoj repertoar bazirao na Balaševićevim pjesmama... :bonk: :krez: :music:

EDIT: Evo baš slušam sad malo Đoleta i "vaspitujem" se... :D E, da, i jedna informacija koju mi je Kocka jednom prilikom rekao - Miroslav D. Rus (autor projekta zvanog Baruni) je nekoć bio koncertni gitarist Đ.B.-u.

EDIT2: I super je ona "nogometna" - "Drago mi je zbog mog starog"...

tamish 05-10-2007 17:14

...baš,vala!

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 26144)
... Ja sam i valjda jedan od rijetkih "tulum-gitarista" koji nije svoj repertoar bazirao na Balaševićevim pjesmama... :bonk: :krez: :music:...

Koliko puta vam se desilo da neki "veliki fan" dovati gitaru na žurci, odguli Vasu Ladačkog bez ijedne preskočene strofe, i najbolju žurku pretvori u parastos...:bonk:

Hrvoje 05-10-2007 17:17

Quote:

Originally Posted by tamish (Post 26145)
Koliko puta vam se desilo da neki "veliki fan" dovati gitaru na žurci, odguli Vasu Ladačkog bez ijedne preskočene strofe, i najbolju žurku pretvori u parastos...:bonk:

Hehehehe... Iz tih i sličnih razloga sam na srednjoškolske tulume nekad nosio bugariju, a ne gitaru pa je poslije bilo zbunjenih faca... "A kaj ovo nije gitaraaa, a?" :blink:

Btw, što je "parastos"? :blink: Zvuči kao grecizam neki...

tamish 05-10-2007 19:04

parastos...

..i jeste grcizam i označava pomen (sedmodnevni, šestonedeljni, polugodišnji & godišnji) pokojniku, to je ona gozba nakon crkve i groblja, gde sva prisutna rodbina und prijatelji sede za jednim stolom a u čelu stola je sve posluženo al je stolica prazna...e to je za pokojnika dragog...obično su tom prilikom svi gosti tihi i uzdržani, izuzev onih koji su malo više "cvrcnuli" pa se desi da se na parastosu i zapeva (to se smatra skandalom)

Aj me sad pitaj šta je to "skandal?":krez:

Hrvoje 05-10-2007 19:13

Međukulturni dijalog

Quote:

Originally Posted by tamish (Post 26156)
..i jeste grcizam i označava pomen (sedmodnevni, šestonedeljni, polugodišnji & godišnji) pokojniku, to je ona gozba nakon crkve i groblja, gde sva prisutna rodbina und prijatelji sede za jednim stolom a u čelu stola je sve posluženo al je stolica prazna...e to je za pokojnika dragog...obično su tom prilikom svi gosti tihi i uzdržani, izuzev onih koji su malo više "cvrcnuli" pa se desi da se na parastosu i zapeva (to se smatra skandalom)

Aj me sad pitaj šta je to "skandal?":krez:

Kod nas se ta "gozba nakon crkve i groblja" naziva - karminama. I riječ porijeklo vuče iz latinskog jezika... Sorry za OT...

EDIT: Vidi, vidi... Našao sam u Anićevu Rječniku hrvatskoga jezika i parastos za koji definicija tamo glasi - "služba Božja za pokojne u crkvama istočnog obreda; opijelo".

kata-rina 05-10-2007 19:26

stvarno malo cura na ovom forumu.....hm!!!!
nažalost ne sviram balaševića-ali zato ga stalno pjevam!!!!
stvarno bi trebalo spojiti balaševića i dukate da snime neku pjesmu...daj zamisli kako bi to odlično bilo????

uglavnom,pozdrav od novopridošlice!!!!:pljesak:

tamish 05-10-2007 19:39

Quote:

Originally Posted by Hrvoje (Post 26157)
Vidi, vidi...

Carmina Burana!!!

Ma, bravo, jezikoslovac, ti si meni "bundes liga"!!!:krez:

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 15:52 sati.