![]() |
|
|||||||
| Rezultati ankete: Ja bi kofer za: | |||
| Bisernicu |
|
26 | 27.96% |
| Brac |
|
40 | 43.01% |
| Bugariju ili E-Brac |
|
19 | 20.43% |
| Berdu |
|
13 | 13.98% |
| Celo |
|
1 | 1.08% |
| Ostalo (ukljucujuci i klasicne instrumente) |
|
2 | 2.15% |
| Anketa sa mogućnošću izbora više opcija. Glasači: 93. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
|
|
|||
|
|||
|
Pozdrav,
nisam mogao napraviti anketu u originalnom thread-u (http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=2646), pa cu evo tu... Dakle mene zanima za koji instrument postoji najvise interesa pa da kofer za njega krenem izradjivati prvog (buduci da me kalup kosta nemogu si priustiti izradu svih odjednom). |
|
|
||||
|
||||
|
Pa zar ti nije kalup za prim već gotov? Ne kužim...
|
|||
|
|||
|
Gotov je... kad vec radim kofere s njim, ali da vidim usput kolka je zainteresiranost za bisernice...
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
![]() TAMBURAŠKI INSTRUMENTI -PRIM ILI BISERNICA (E ŠTIM ILI G) -BRAČ ILI BASPRIM (A ŠTIM ILI G) -POSTOJI I KOJI NEMA GITARSKI OBLIK, NEGO TZV. KRUŠKOLIKI, A POSTOJI I BRAČ E -KONTRA ILI BUGARIJA ( E ŠTIM ILI D) -BAS ILI BERDA ILI BEGEŠ ( A ŠTIM ILI G ) -ČELO ...to bi trebao uvrstiti u ponudu...e sad oću stvarno popust !!!
|
|
|
||||
|
||||
|
ispričavam se ako je negdje već napisano, ali zanima me težina takvog jednog kofera za berdu.
znači, ovaj čas mi je svejedno, je li za 4/4 bas ili 3/4, treba mi samo informativna, orijentaciona vrijednost... |
|
|
|||
|
|||
|
Za berdu bi bilo najpotrebnije jer su poprilično rijetki al za bisernice i bračeve bi ipak bila najveća potražnja...
|
|
|
||||
|
||||
|
pa da, rijetko tko ima kofer za bajs. ljudi o tome počnu razmišljati obično kad trebaju s berdom u avion... a onda se rastrče, traže, posuđuju...
mislim da bi izrada kofera za berdu mogla biti dobar potez, pogotovo ako ti koferi nisu teški. (zato sam pitao prije za težinu). možda bi se mogla postići prihvatljiva cijena (niža od sadašnje ponude kofera za kontrabase), a još uvijek isplativa proizvođaču. vjerujem da bi kod kofera za berdu bio najpovoljniji omjer uloženo/dobiveno i to i za prodavača i za kupca. berdaši, ako planirate ići sviriti preko bare, razmislite o koferima. ja mogu u ime nekoliko zagrebačkih folklornih ansambala tvrditi da bi i oni bili jako zainteresirani za taj proizvod. |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
|
|
|||
|
|||
|
Za kruškoliki brac kao i za sve Farkas tambure ne mislim skoro (uopce) raditi kofere jer osim u folkloru ih nikad nisam ni vidio da ih tamburasi koriste (a i tamo u samo 5% koreografija i nikad nisu isle na turneju).
Sto se tice kofera za Bas, njega cu ocito raditi samo od karbona iz razloga da bude lagan. Kolika ce biti tocno tezina, ne mogu reci, ali ce biti itekako prihvatljiva. |
|
|
||||
|
||||
|
Kao budućeg kupca kofera za basprim treba mi informacija o okvirnoj cijeni istog..
|
||||
|
||||
|
gdje ima kupit neki kofer za prim... onak da nije u obliku prima, neg da je kvadratast?
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
od zmegaca ni kofer nebi kupio
ali su jeftini
|
||||
|
||||
|
stvar možda nije zamrijela do kraja....
|
||||
|
||||
|
pa ne znam.. zašto ne probati što je najgore što se može desiti s koferom.. mislim da ću ja naručit od žmegača..
|
||||
|
||||
|
pregovori su u tijeku. hoću reći, bit će vjerojatno kompozitnih kofera
|
||||
|
||||
|
što mislite o ovak nekakvom dizajnu?
![]() ![]() nebi bio u potpunosti ovakav, niti bi okovi bili ovakvi. okovi bi bili gotovo identični onima koje je predvidio daniel koje ste mogli vidjeti na prvim primjercima njegovog kofera. vrlo vjerojatno ću ja nastavit ovu priču al se još nezna dali sa negovim kalupima ili mojim. moji bi izgledali nešto poput ovih gore i bili bi istog dizajna jedino bi se mjenjala veličina s obzirom na instrument. svi komentari su dobrodošli, čak možete i predložiti neki dizajn
|
||||
|
||||
|
Hmmm, moje mišljenje je da što se dizajna tiče, meni odlično izgledaju i ovi što si sad stavio, i oni što je radio Daniel, možda su mi čak ovi privlačniji, ali nekako se ne mogu oteti dojmu da bi recimo takav kofer gabaritima bio nešto veći od standardnog, pa možda treba o tome malo razmisliti. Recimo, meni je dosta bitno da mi kofer stane u gepek auta, a s nekim većim koferima bi moglo biti problema. Recimo, moje čelo u futroli ide na knap u gepek manjeg/gradskog auta tipa clio, peugeot 207, getz i slični mali auti, a po ovom dizajnu mi se čini da bi čak već i kod kofera za basprim ovdje moglo doći do tog problema predimenzioniranosti, za kontru i čelo da ni ne govorimo... Mislim, možda sam u krivu, ali po slici mi se tako čini... Samo dobronamjerni prijedlog da ne staviš dizajn u prvi plan, a da funkcionalnost ostane zakinuta. Inače, pohvale za nastavak projekta kojeg je započeo Daniel!
|
||||
|
||||
|
gledaj po dužini nemre nikak bit ispod 95-100 cm za A basprim. jerbo ne rade svi u jednakim dimenzijama. a to bi trebalo biti dovoljno kratko da stane u gotovo svaki prtljažnik. a frende ak sviraš veliku tamburu, nabavi i veliki auto
šala mala
|
||||
|
||||
|
Ma jasno, tambura je duga koliko je, samo ti velim da se ne zaigraš sa dizajnom na štetu funkcionalnosti. I ako bude ovakvih kofera, daj unutra onih pretinaca i džepića što više, meni za sve sitne pizdarije skoro pa treba još jedan kofer!
|