![]() |
|
Registracija | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
![]() |
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
|
||||
|
||||
![]()
Ljudi, šta koristite za štimanje tambura.
Ja imam BOSS TU-80, koristim i kontaktni mikrofon KORG Kakva su vam iskustava (cijene), šta preporučujete....... |
|
||||
|
||||
![]()
Definitivno najbolji stimer za tambure sto sam ja vidio je BOSS TU-12H jer je posebno napravljen bas za drvene akusticne instrumente.. vec duze vrijeme pikiram da cu ga kupit ali mi se tesko rastat sa otprilike sest stotina kuuuna
|
||||
|
||||
![]()
štimalica i kontaktni mikrofon, oboje korg.
cijena cca. 200 kn štimalica + 95 kn kontaktni mikrofon, kupljeno u TMS zagreb. htio bih pitati vlasnike skupljih štimalica (>100€) u čemu je kvaka. mene i ovaj korgov jeftikaner zadovoljava. kod ostalih jeftinijih štimalica problem je bio recimo što ne reagiraju na duboke tonove basa, ali korg nema taj problem. sve "čuje", precizan je...
|
||||
|
||||
![]()
Mi imamo neki Korgov stari analogni štimer, ne znam točno kak se zove (pogledat ću danas, idemo uskoro u studio snimat) i violin tuning pick up (na kvačici)...
Nešto slično ovome: ![]() Ta kombinacija odlično funkcionira, a i ovaj Korgov štimer je legendaran, znam da je njegova slika u nekoj knjizi za učenje tambura (od Bradića?), a i puno su mi draži analogni od digitalnih... EDIT: Btw, koji je hrvatski književni naziv za "štimer"? Kao veli se "ugoditi" tambure... Kaj je onda štimer? Ugoditelj, ugađač, ugodnik... ![]() ![]()
“Uz pjesmu mi se, evo, rodimo, uz pjesmu umiremo...” Last edited by Hrvoje; 30-01-2007 at 16:44. |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Jedini stimer na kojem sam se uvijek nastimao bez frke je bio pomenuti Boss.. ima sklopkicu malu na sebi i mozes prebacivat visoke i duboke tonove..
|
||||
|
||||
![]()
Prava stvar taj kontaktni mikrofon. Najgore nam je bilo kada zbog buke moraš van na hladno ići štimati.
5 x van-unutra = goli k.......ontaktni mikrofon je dobra stvar. |
|
||||
|
||||
![]()
Samo se zakaci, ne smeta mu buka, dobro reaguje na duboke tonove, na slici sam ga pritisnuo na prsa junacka, i nisam isfalshirao "E", cena oko 50 USD sa postarinom&carinjenjem...
EDIT : otkako je u mene, 96 komada zica na cimbalu stimujem za 45minuta! Jos jedino da skida tvrdokorne fleke...
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura Last edited by tamish; 30-01-2007 at 17:03. |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Nešto slično, ali opet malo drukčije. Naime, imam fetish na Korg (što se tiče "tunera" ![]() ![]() Cijena? 56€ (Musik Schmidt - Frankfurt na Majci ![]() Imao sam i običan štimer s, kako kažete, "kontaktnim mikrofonom", tj. piezo pickupom, ali nisam baš bio zadovoljan. Ovo je vrhunski! ![]()
Last edited by longee: Danas at 13:37 Tko je lud, ne budi mu zbunjen ![]() ![]() ![]() Neki znaju što rade, a neki rade što znaju ![]() ![]() Quote:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
vlasnik sam ovog stimera :
http://www.bosscorp.co.jp/products/en/TU-15/ mislim da je to jedan od skupljih stimera koji se mogu nabaviti kod nas..platio sam ga oko 800 kn..takodjer sam imao i Korgov kontakni mikrofon koji ima i _maestro_ ali mi se strgao ( Trabi, pozdravi brata ![]()
|
||||
|
||||
![]() Quote:
|
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Quote:
evo, prošo i 1. mjesec, a brod iz taiwana nikako da stigne, hehe ![]() edit: ja sam iz "stare škole", pa imam i rezonantnu vilicu s vibracijom od 440 Hz ![]()
U meni trepti panonska duša i volim svojih didova svit Last edited by _maestro_; 30-01-2007 at 19:57. |
|
||||
|
||||
![]()
htio sam to napomenuti ali sam zaboravio
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam osobno zadovoljan s Korgom CA-30
Sitan je i stane u džep, jedina ozbiljna prednost. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Evo provjerio sam, imamo Korg AT-12. Najveći i najstariji štimer koji sam vidio, imamo ga otkad pamtim... Ima i zvučnik pa si možeš pustiti ton koji hoćeš, ali tu opciju baš i ne koristimo, a izgleda da se ipak nekaj strgalo pa se ne mogu mijenjati tonovi... Znači od početka sviranja u orkestru, 16 godina... Nebrojeno puta smo ga ostavljali u busevima, u birtijama, autima, padao je na pod s raznih visina itd. itd. Ali još uvijek radi (bar ove funkcije za štimanje)... Volim taj štimer.
![]()
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Vidi vraga i mi imamo isti štimer. Nisam uspio skužit kak da ga natjeram da mi skuha kavu ujutro? ![]() ![]() ![]() Ako netko ima savjet... slušam. ![]() ![]() EDIT: Isti kao Saky i ekipa, ne kao Hrvoje. Iako teško da neko ima isti kao Hrvoje. Last edited by Trabi; 30-01-2007 at 23:42. |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Kada bude neki napredak vjerojatno pređete na onu što se puše u nju. Ne znam gdje vam je taj TMS, ali ja sam kupovao u podrumu Otvorenoga učilišta. FINAL COPY |
|
||||
|
||||
![]()
profa, to je taj ducan, samo sto su se sad preselili na Zeleni val negdje i koliko sam upoznat jos nisu dobili te mikrofone..
trabi, ma nije sjeo debeli na stimer, on jos uvijek funkcionira, nego je bio mastovit kod namatanja kabela mikrofona nakon stimanja ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ajd ako netko zna točnu adresu trebat će mi uskoro.
Fala. |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
a sjećam se da smo nekad davno naštimavali instrumente uzdajući se u vlastiti sluh... ono, daj mi e, i onda ding, ding, ding i naštimaš tako... ![]() edit: jeb...pardon, [snošajni glagol, prezent, 2. lice jednine] ovo sad. više i ne slušaš ništa dok naštimavaš tamburu, samo gledaš kad će se upaliti zelena lampica na štimeru i eto ga, naštimano.
U meni trepti panonska duša i volim svojih didova svit Last edited by _maestro_; 31-01-2007 at 03:02. |
![]() |
Opcije Teme | |
Način Prikaza | |
|
|