Forums  

Go Back   Forums > Instrumenti i oprema > Ozvučenje, recording i softver

Reply
 
Opcije Teme Način Prikaza
  #421  
Staro 04-03-2010, 22:22
Hrvoje's Avatar
Hrvoje Hrvoje je odsutan trenutno
Moderator
 
Registriran: Dec 2005
Postovi: 5,523
Hrvoje će postati slavan vrlo brzoHrvoje će postati slavan vrlo brzo 116
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by vjekolas Vidi Post
Evo danas sam snimio jednu pjesmičicu na većini svojih instrumenata...,čisto da čujem kako kartica (emu 0404) radi,i kako podnosi pojedini instrument....
Obavezno uzeti u obzir da su sve prosjećni istrumenti.,..,i uzeti u obzir da ništa nisam slagao,ni previše razmišljao,nego samo uzeo i snimio....,i nema nikakih efekata....!!!!!
Cool! Dobro zvuči (mislim s obzirom da imaš jeftinu bezveznu karticu ) i daj da ti dam posla pa navedi sve instrumente (i marku, graditelja) koje si tu snimio, čisto da bude sistematično, ak nije problem... I veliš da "nema nikakih efekata" - ja se ne kužim previše u električne gitare, al' ono nije "clean" da ga jebeš... I sviđa mi se aranžman. Ajd uživaj u sviranju i snimanju, mogli bi dogovorit i neku suradnju, iako sam ja u qrcu s vremenom u zadnje vrijeme pa ne mogu obećat da ti mogu brzo nešto snimit, al' ono, neki preliminarni dogovor...

E, da, a kad smo kod E-MU 0404 USB, jedna njena dobra stvar je i da se može koristiti kao pretpojačalo i bez kompjutera. Neki dan smo imali probu s Vugama pa je longee fural bas gitaru, a ja gorespomenutu zvučno pa smo uboli bas gitaru u jedan od dva ulaza, pa upališ fino "monitor" i "mono", pikneš PC zvučnike iza i šljaka (fala Bogu nisam moral drivere instalirat i sve na compu od violinistice kod koje smo imali probu).
__________________
“Uz pjesmu mi se, evo, rodimo, uz pjesmu umiremo...”
Reply With Quote
  #422  
Staro 05-03-2010, 00:35
vjekolas vjekolas je odsutan trenutno
Diskutant
 
Registriran: Jun 2009
Postovi: 196
vjekolas je na dobrom putu 20
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by Hrvoje Vidi Post
Cool! Dobro zvuči (mislim s obzirom da imaš jeftinu bezveznu karticu ) i daj da ti dam posla pa navedi sve instrumente (i marku, graditelja) koje si tu snimio, čisto da bude sistematično, ak nije problem... I veliš da "nema nikakih efekata" - ja se ne kužim previše u električne gitare, al' ono nije "clean" da ga jebeš... I sviđa mi se aranžman. Ajd uživaj u sviranju i snimanju, mogli bi dogovorit i neku suradnju, iako sam ja u qrcu s vremenom u zadnje vrijeme pa ne mogu obećat da ti mogu brzo nešto snimit, al' ono, neki preliminarni dogovor...

E, da, a kad smo kod E-MU 0404 USB, jedna njena dobra stvar je i da se može koristiti kao pretpojačalo i bez kompjutera. Neki dan smo imali probu s Vugama pa je longee fural bas gitaru, a ja gorespomenutu zvučno pa smo uboli bas gitaru u jedan od dva ulaza, pa upališ fino "monitor" i "mono", pikneš PC zvučnike iza i šljaka (fala Bogu nisam moral drivere instalirat i sve na compu od violinistice kod koje smo imali probu).




Hrvoje...,hvala lijepo....,drago mi je čuti da ti se dopada...,kao što sam već rekao,ovaj snimak je prvenstveno napravljen da čujem, i upoznam karticu. Nisam puno ni kemijao oko aranžmana nit sam šta aranžirao.,samo sam uzeo i svirao.
Što se tiće gitare....,je,da zaboravio sam na nju...,je to efekt..,ali ga nisam ja stavljao.,nego sam samo ubo gitara-procesor-kartica...,i tako je ispalo...

Istrumenti po redu....(molim bez smijanja)

1. basprim "Gilg" Školska tambura (moj prvi instrument)
2. Gitara klasična "Maya" ,stara.,prastara..,utonula prednja ploća.,pukla leđa.,i tak.,ali mi je omiljena....
3. Električna gitara "Stratos",što bi rekao moj kolega Blade-"kanta"
4. Syntić "CASIO" CA110 -igračka...,al doslovno
5. čelo KUDLIK.....zmaj
6. prim "Jurković"-mali zmaj
7. kontra....ciganska...,nepoznat majstor
8. bass gitara "Sound sation"
9.procesor za gitaru DigyTech RP250
10. "jaje"
11. Def
12. Zvučna E-MU 0404
13.mikrofon Shure PG81-gažerski

I to je to,(sad vidite da mi nije lako)...,isprićavam se svojim instrumentima ako sam kojeg izostavio...


Hrvoje....,radujem se suradnji.....,dapaće.,bilo bi u redu da nešta iskemijamo....
))

Lijep pozdrav.,i laku noć...
Reply With Quote
  #423  
Staro 05-03-2010, 09:22
D.D.'s Avatar
D.D. D.D. je odsutan trenutno
Diskutant
 
Registriran: May 2007
Postovi: 226
D.D. je na dobrom putu 44
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by vjekolas Vidi Post
Ma jok...,samo živa svirka....
Što bi Slađo rekao...,uzmeš tamburu i du du du du du du du du du du du......



Jedino bubnjeve radim na semp...ali nad nije bilo potrebno...


iako u nedostatku boljeg nemam ništa protiv semplova, a pogotovo za preliminarno slušanje prije snimanja............no, ipak živo odsvirano bolje, još ako može cijeli bend istodobno, a da dobro zvuči, to je onda to.

Quote:
Originally Posted by vjekolas Vidi Post
Hrvoje...,hvala lijepo....,drago mi je čuti da ti se dopada...,kao što sam već rekao,ovaj snimak je prvenstveno napravljen da čujem, i upoznam karticu. Nisam puno ni kemijao oko aranžmana nit sam šta aranžirao.,samo sam uzeo i svirao.
Što se tiće gitare....,je,da zaboravio sam na nju...,je to efekt..,ali ga nisam ja stavljao.,nego sam samo ubo gitara-procesor-kartica...,i tako je ispalo...

Istrumenti po redu....(molim bez smijanja)

1. basprim "Gilg" Školska tambura (moj prvi instrument)
2. Gitara klasična "Maya" ,stara.,prastara..,utonula prednja ploća.,pukla leđa.,i tak.,ali mi je omiljena....
3. Električna gitara "Stratos",što bi rekao moj kolega Blade-"kanta"
4. Syntić "CASIO" CA110 -igračka...,al doslovno
5. čelo KUDLIK.....zmaj
6. prim "Jurković"-mali zmaj
7. kontra....ciganska...,nepoznat majstor
8. bass gitara "Sound sation"
9.procesor za gitaru DigyTech RP250
10. "jaje"
11. Def
12. Zvučna E-MU 0404
13.mikrofon Shure PG81-gažerski

I to je to,(sad vidite da mi nije lako)...,isprićavam se svojim instrumentima ako sam kojeg izostavio...

Lijep pozdrav.,i laku noć...


pozz
__________________
Zadnjim dahom zapjevat' ću,
Zadnjom strunom zasvirat' ću,
Zadnjom suzom zaplakat' ću.
Reply With Quote
  #424  
Staro 08-03-2010, 13:46
bugarchina bugarchina je odsutan trenutno
Diskutant
 
Registriran: Sep 2009
Postovi: 131
bugarchina je na dobrom putu 10
Uobičajeno

Eo mog komentara na Svirce.Solidan je zvuk,za nesto bolje od ovoga potrebno je stvarno oprema i dosta vise novca a.k.a. profesionalni studio(iako nevidim uopce potrebu kad je ovo sasvim ok da se jos malo radi na tome).
Moj savjet je da kontra ili gitara ili sta je vec nebude sa toliko basa vec mislim da bi trebao naglasiti treble na tome da se nemjesa sa basom jer je bas taj koji treba bit tup i mutan(u bas smislu opet ne previse)

E i zanima me u kojem si programu radio(mozda je i napisano al neam zivaca pretrazit svih 23 strana)
Ja inace koristim Audio adobe 3.0 i mada je malo sintetican zvuk(efekti mislim) za ovakvu vrstu glazbe mislim da je dusu dao.

E da mi je imat svu tamburasku opremu da mogu to snimat a ne ja se jebem sa distorzijama i nabijacinom i nikad nemozes dobit cist zvuk distorzije preko procesora vec sve ima onog hiss-a pun kurac i godinama se borim s tim i mislim da nema lijeka osim odsvirat preko pojacala i mikrofona...

Last edited by bugarchina; 08-03-2010 at 13:51.
Reply With Quote
  #425  
Staro 08-03-2010, 16:05
vjekolas vjekolas je odsutan trenutno
Diskutant
 
Registriran: Jun 2009
Postovi: 196
vjekolas je na dobrom putu 20
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by bugarchina Vidi Post
Eo mog komentara na Svirce.Solidan je zvuk,za nesto bolje od ovoga potrebno je stvarno oprema i dosta vise novca a.k.a. profesionalni studio(iako nevidim uopce potrebu kad je ovo sasvim ok da se jos malo radi na tome).
Moj savjet je da kontra ili gitara ili sta je vec nebude sa toliko basa vec mislim da bi trebao naglasiti treble na tome da se nemjesa sa basom jer je bas taj koji treba bit tup i mutan(u bas smislu opet ne previse)

E i zanima me u kojem si programu radio(mozda je i napisano al neam zivaca pretrazit svih 23 strana)
Ja inace koristim Audio adobe 3.0 i mada je malo sintetican zvuk(efekti mislim) za ovakvu vrstu glazbe mislim da je dusu dao.

E da mi je imat svu tamburasku opremu da mogu to snimat a ne ja se jebem sa distorzijama i nabijacinom i nikad nemozes dobit cist zvuk distorzije preko procesora vec sve ima onog hiss-a pun kurac i godinama se borim s tim i mislim da nema lijeka osim odsvirat preko pojacala i mikrofona...



Pozdrav...
Ma snimam u cool editu...,sad se lagano prebacivam na cubase...,ali još mi je nekako cool edit najjednostavniji.
Ova snimka "Svirci moji" je dakle bez ikakih efekata.(osim el.gitare),i uređivanja,to sam namjerno tako napravio da se vidi kako mi nova kartica radi.
A trebla na snimkama mi nedostaje zato što nemam pravi studijski mikrofon...,ali nema veze...,ja sam zadovoljen..,inaće malo na eq podignem trebl.,i super...
Reply With Quote
  #426  
Staro 08-03-2010, 16:44
bugarchina bugarchina je odsutan trenutno
Diskutant
 
Registriran: Sep 2009
Postovi: 131
bugarchina je na dobrom putu 10
Uobičajeno

Pa taj cool edit je samo starija verzija tog audio adobe-a posto je adobe kupio sva ta sranja.Skini si taj najnoviji audio adobe,isti je ko cool edit,tj to zapravo i je cool edit al noviji.
Iako da zapravo taj Cubase je vjerujem najbolji.
Mene je mikrofon iz Interspara od 15 kuna sluzio dosta dugo i dosta dobro hehehe

eo moj rad,povrsan al jebiga,u kakvim sam uvjetima radio dobro sam i napravio
Inace bubanj(koji je mogo bolje malo i prirodnije zvucat al jebiga) u Fruity loopsu a sve ostalo u tom Adobe-u,cuje se da je sve puno efekata al to mi je i bio cilj,napravit nest cudnije od klasika

http://www.megaupload.com/?d=MLUVGZDI --------->Vranac
Reply With Quote
  #427  
Staro 08-03-2010, 17:34
Sanjari Sanjari je odsutan trenutno
Mlađi diskutant
 
Registriran: Jan 2007
Postovi: 51
Sanjari je na dobrom putu 10
Uobičajeno

Probajte snimati u "reaper" :

http://www.cockos.com/reaper/

Program ima samo 4MB, al stvarno je odlican. Mozes ga badavo upotrebiti, al ako hoces kupiti license, kosta nesta oko $60 USD. Znam da je samo 4MB i jako jeftino, al ovo je JAKO dobar program. Za tamburu ima sve sta treba da imas dobru snimku. Ja samo njega sada upotrebljavam. Stavio sam neku snimku na ovaj forum, zove se "cardas". To je sve na Reaper.

Steven
Reply With Quote
  #428  
Staro 08-03-2010, 18:10
vjekolas vjekolas je odsutan trenutno
Diskutant
 
Registriran: Jun 2009
Postovi: 196
vjekolas je na dobrom putu 20
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by bugarchina Vidi Post
Pa taj cool edit je samo starija verzija tog audio adobe-a posto je adobe kupio sva ta sranja.Skini si taj najnoviji audio adobe,isti je ko cool edit,tj to zapravo i je cool edit al noviji.
Iako da zapravo taj Cubase je vjerujem najbolji.
Mene je mikrofon iz Interspara od 15 kuna sluzio dosta dugo i dosta dobro hehehe

eo moj rad,povrsan al jebiga,u kakvim sam uvjetima radio dobro sam i napravio
Inace bubanj(koji je mogo bolje malo i prirodnije zvucat al jebiga) u Fruity loopsu a sve ostalo u tom Adobe-u,cuje se da je sve puno efekata al to mi je i bio cilj,napravit nest cudnije od klasika

http://www.megaupload.com/?d=MLUVGZDI --------->Vranac




Hahahah......
Šta učini od Vranca...????
Koja je to vrsta muzike?????
Reply With Quote
  #429  
Staro 08-03-2010, 18:56
Log Out Log Out je odsutan trenutno
Uporni diskutant
 
Registriran: Oct 2008
Postovi: 494
Log Out je na dobrom putu 28
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by bugarchina Vidi Post
Pa taj cool edit je samo starija verzija tog audio adobe-a posto je adobe kupio sva ta sranja.Skini si taj najnoviji audio adobe,isti je ko cool edit,tj to zapravo i je cool edit al noviji.
Iako da zapravo taj Cubase je vjerujem najbolji.
Mene je mikrofon iz Interspara od 15 kuna sluzio dosta dugo i dosta dobro hehehe

eo moj rad,povrsan al jebiga,u kakvim sam uvjetima radio dobro sam i napravio
Inace bubanj(koji je mogo bolje malo i prirodnije zvucat al jebiga) u Fruity loopsu a sve ostalo u tom Adobe-u,cuje se da je sve puno efekata al to mi je i bio cilj,napravit nest cudnije od klasika

http://www.megaupload.com/?d=MLUVGZDI --------->Vranac
e legendo!! ovaj vranac je odličann!
Reply With Quote
  #430  
Staro 08-03-2010, 21:40
producer91's Avatar
producer91 producer91 je odsutan trenutno
Diskutant
 
Registriran: Feb 2010
Postovi: 133
producer91 je na dobrom putu 10
Thumbs down

Heheheheheh.... , ma do yaya...nedaj ti ga bože da te Stanko čuje...
__________________
Nije majmun kriv što je od njega postao čovjek....
Reply With Quote
  #431  
Staro 08-03-2010, 22:42
D.D.'s Avatar
D.D. D.D. je odsutan trenutno
Diskutant
 
Registriran: May 2007
Postovi: 226
D.D. je na dobrom putu 44
Uobičajeno

Adobe Audition (ili prije zvan Cool Edit) je audio editor sa multitrack opcijom, nije pravi seqencer. Cubase (Nuendo), Pro Tools, Logic, Reaper, Magixov Samplitude, Paris i ostali su pravi sequenceri. Ima ih još puno, neki su kompatibilni sa većinom hardvera, neki traže svoj specifični ....

Preporuka za Reaper svakako, nekako je najmanje hardverski zahtjevan. Cubase također. Općenito za svaki DAW treba puuunoooo učiti i čitati, ali tu su i akustika i tehnnike snimanja i još puno toga ....
__________________
Zadnjim dahom zapjevat' ću,
Zadnjom strunom zasvirat' ću,
Zadnjom suzom zaplakat' ću.
Reply With Quote
  #432  
Staro 08-03-2010, 23:49
Hrvoje's Avatar
Hrvoje Hrvoje je odsutan trenutno
Moderator
 
Registriran: Dec 2005
Postovi: 5,523
Hrvoje će postati slavan vrlo brzoHrvoje će postati slavan vrlo brzo 116
Uobičajeno

Ja sam svoje prve "home recording" korake napravio u CoolEditu, pa sam se poslije prebacio na Cubase, a i Reaper je dobar (koristio sam ga za live streaming) i brz (Cubase mi se učitava valjda oko minutu, a Reaper je praktički za par sekundi online). Iako Reaper mi se zna srušit, a i najviše sam navikao na Cubase...

Hahaha, metal verzija Vranca, zakon! Idem poslat link autoru teksta i glazbe Draženu Pavinu (baš me zanima njegova reakcija)...
__________________
“Uz pjesmu mi se, evo, rodimo, uz pjesmu umiremo...”
Reply With Quote
  #433  
Staro 09-03-2010, 00:36
Vedran's Avatar
Vedran Vedran je odsutan trenutno
Opaki diskutant
 
Registriran: Feb 2008
Postovi: 1,619
Vedran će postati slavan vrlo brzoVedran će postati slavan vrlo brzo 141
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by Hrvoje Vidi Post
Hahaha, metal verzija Vranca, zakon! Idem poslat link autoru teksta i glazbe Draženu Pavinu (baš me zanima njegova reakcija)...
Vi ste si kao dobri? Znaš možda piše li još uvijek tamburaške pjesme i za koga?
Reply With Quote
  #434  
Staro 09-03-2010, 11:25
Ivso's Avatar
Ivso Ivso je odsutan trenutno
VIP
 
Registriran: Mar 2006
Postovi: 556
Ivso je na dobrom putu 15
Uobičajeno Bugarchina

Jel ti sve to snimaš (ono na youtube i vranac) zbilja ozbiljno ili se samo zajebavaš ?
Reply With Quote
  #435  
Staro 09-03-2010, 11:31
jaran91's Avatar
jaran91 jaran91 je odsutan trenutno
Diskutant
 
Registriran: Dec 2007
Postovi: 408
jaran91 je na dobrom putu 17
Uobičajeno

Vi kučni snimatelji
Ima koji tenor među vama? Trebam uslugu... imam jedan tekst i melodiju snimljenu vec, ali nije bas vokal nesto. Pa da snimi uz pratnju gitare ii kontre i posalje mi
Reply With Quote
  #436  
Staro 09-03-2010, 11:53
Zlajo's Avatar
Zlajo Zlajo je odsutan trenutno
Opaki diskutant
 
Registriran: Jul 2008
Postovi: 1,201
Zlajo je na dobrom putu 29
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by bugarchina Vidi Post
eo moj rad,povrsan al jebiga,u kakvim sam uvjetima radio dobro sam i napravio


http://www.megaupload.com/?d=MLUVGZDI --------->Vranac
Jedno Ti moram priznati:
stvarno si svoj(stven)...
__________________
Život bez glazbe je zabluda
Friedrich Nietzsche
Reply With Quote
  #437  
Staro 09-03-2010, 14:26
Blank...'s Avatar
Blank... Blank... je odsutan trenutno
Uporni diskutant
 
Registriran: Apr 2007
Postovi: 702
Blank... je na dobrom putu 43
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by bugarchina Vidi Post
Ej a gdje je shred, solaža, ono malo riririririririrrrrrrrrrrrrrweeeeeeeegnjeeeeeerrrrr rrrr
__________________
Quote:
Originally Posted by _maestro_
Imaš čast biti prvi banirani u Vedranovo doba. Vjerojatno i jedini.
Reply With Quote
  #438  
Staro 09-03-2010, 15:02
vjekolas vjekolas je odsutan trenutno
Diskutant
 
Registriran: Jun 2009
Postovi: 196
vjekolas je na dobrom putu 20
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by Blank... Vidi Post
Ej a gdje je shred, solaža, ono malo riririririririrrrrrrrrrrrrrweeeeeeeegnjeeeeeerrrrr rrrr


Pa ja mislim da je to na tebi da snimiš....
Da upodpuniš...
Reply With Quote
  #439  
Staro 09-03-2010, 15:11
Blank...'s Avatar
Blank... Blank... je odsutan trenutno
Uporni diskutant
 
Registriran: Apr 2007
Postovi: 702
Blank... je na dobrom putu 43
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by vjekolas Vidi Post
Pa ja mislim da je to na tebi da snimiš....
Da upodpuniš...
Kad nije ostavio nigdje praznog prostora...
__________________
Quote:
Originally Posted by _maestro_
Imaš čast biti prvi banirani u Vedranovo doba. Vjerojatno i jedini.
Reply With Quote
  #440  
Staro 09-03-2010, 17:07
bugarchina bugarchina je odsutan trenutno
Diskutant
 
Registriran: Sep 2009
Postovi: 131
bugarchina je na dobrom putu 10
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by Ivso Vidi Post
Jel ti sve to snimaš (ono na youtube i vranac) zbilja ozbiljno ili se samo zajebavaš ?

Pa ono,sta ja znam,tog Vranca sam napravio cisto jer mi je prejebena pjesma,jedna od najtuznijih sa planom da to sviramo na koncertima tako sa tom grupom (Bugarska skupstina),a ono na youtubeu sam stavio zato sto je to kuzim nevidjeno dosad da neko svira hardcore na berdi jebote

Iako uza sve to imam plan ozbiljno svirat za pare,ovo je cisto slobodno vrijeme
sad je sljedece na repertoaru-Sto sam bogu skrivio od Gazdi,al nestignem sad dva dana imam probe sa kojekakvim glupanima al uskoro ocekujte i tu stvar modificiranu

Sta ja znam zabavlja me radit nest sto nije niko
Reply With Quote
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Prijeđi Na


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 18:11 sati.


Powered by vBulletin Version 3.8.1 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.

Sve poruke koje su nastale kao dio rasprava (uključujući sve poruke na profilima i grupama), kao i mišljenja, savjeti, tvrdnje i izjave ili druge informacije sadržane u bilo kojoj napisanoj poruci na forum.tambura.com.hr-u ili prenesene od treće strane, odgovornost su autora poruke, a ne forum.tambura.com.hr-a, osim u slučaju kada je tambura.com.hr naveden kao autor poruke. Ukoliko je pojedina poruka objavljena ili prenesena unutar forum.tambura.com.hr domene, objavljivanje poruke ni u kom slučaju ne znači da je na bilo koji način od strane forum.tambura.com.hr-a verficirana točnost, potpunost ili korisnost objavljene poruke. forum.tambura.com.hr potiče posjetitelje i članove foruma na prijavu svih poruka nepoželjnog sadržaja na adresu webmaster@tambura.com.hr. Forum nije pod stalnim nadzorom.