![]() |
|
Registracija | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
![]() |
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
|
|||
|
|||
![]()
Oprosti, Bule, nisam pazio.
Budeš čuo razliku, bez brige, kad jednom kreneš u to počinju igre bez granica. Da bi nešto kvalitetno komprimirao na Youtube format, u startu treba imati kvalitetnu snimku.
|
|||
|
|||
![]() Quote:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Lijepi pozdrav svima koji se bave homerecordingom...
imam pitanje za one koji se malo ozbiljnije bave time kao i one koji imaju svoja tonska studija ili su snimali u njima pa su zapamtili na kojem dobrom mikrofonu su snimali vokal... ovako, lomim se da bi zamijenio svoj Behringer B1 za nešto kvalitetnije i to u rangu maksimalno do 1000€ pa bih molio one koji imaju iskustva sa mikrofonima za studijska ili kvalitetn homerecording snimanja dali znaju dali se u tom cijenovnom rangu nudi nešto što bi bilo poprilično kvalitetno i tu kariku u lancu(znam da mikrofon sam nije dovoljan) podiglo na nekakvu veću razinu... slobodno malo o usporedbi kondenzatorskih i cijevnih mikrofona... napomeno bih da tražim nešto što bi dalo "masniji" sound u odnosu na spomenuti mic koji trenutno koristim...od B1 mi se sound čini jednostavno presuh,nema onu puninu kakvu pamtim od nekih neumana i akg-a s kojima sam bio u dodiru u 90-tima pa me zanima dali je sada u zadnje vrijme netko od ovih novih proizvođača koji ipak imaju malo "popularnije" cijene barem donekle približio svoju kvalitetu u tom pravcu... eto, već unaprijed zahvaljujem na korisnim savjetima....pozdrav ![]()
gdje god dodjem trijezan...uvjek odem pijan a gdje god dodjem pijan...vracam se jos pijaniji ![]() pitase me jednom dok sam odlazio iz birtije i pospremo prazne flase pive u djepove kaputa pa krenuo kuci ej ti, kuces s tim praznim flasama?! a ja cu ti na to......hick, ma pusti me, nosim mami kuci za paradajiz ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ja imam Oktavu MK-319, buraz je proučavao koji bi kondenzatorski mikrofon bio "best buy" i moram reć da sam nakon par godina korištenja jako zadovoljan tim mikrofonom. Par pjesama mojih Savskih Valova snimalo se kod mene na taj mikrofon i ispalo je čisto solidno. Evo jednog primjera (sve snimljeno na tu Oktavu)...
|
||||
|
||||
![]()
AKG C414
![]() Nažalost, više ih nemam za prodaju..... ![]()
|
|||
|
|||
![]() e da onda kada si nudio nisam baš bio pri višku love ![]() pitanje za tebe dali imaš iskustva sa cijevnim mic-ovima i dali bi možda s time nešto postigao ako bi napr. odabrao recimo baš od AKG Perception 820 Tube B-Stock...ili nečim sličnim dakle cijevnog karaktera....dali je ikada netko ovdje isprobao razliku između cijevnih i kondenzatorskih? napomenut ću još samo da za zvučnu koristim steinberg mr816x
gdje god dodjem trijezan...uvjek odem pijan a gdje god dodjem pijan...vracam se jos pijaniji ![]() pitase me jednom dok sam odlazio iz birtije i pospremo prazne flase pive u djepove kaputa pa krenuo kuci ej ti, kuces s tim praznim flasama?! a ja cu ti na to......hick, ma pusti me, nosim mami kuci za paradajiz ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Quote:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Perception 820 Tube nisam imao prilike čuti, ali vjerujem da ne može biti loš.
Kolegi sam nabavio C12VR i to mi je za sada nešto najbolje što sam čuo. Vjerujem da bi taj mic i iz najtanjeg vokala izvukao nešto. Uz svu definiciju koju daje, čuje se ona blizina, toplina i krupnost koju svi ganjamo. Naravno, taj mikrofon nije u tom cjenovnom rangu, ali ako imaš prilike probaj taj Perception 820 ili C414. Sretno! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Majstore Tolj mikrofon je samo polovica jednadžbe;moraš upariti dobar preamp s mikrofonom.Naravno da ništa nije ni jednostavno ni jeftino jer tu nastaju i problemi:koji mic,koji preamp za taj i taj vokal???Jedna tema sto dilema!
Osobno sam za muške vokale volio kombinaciju Neumann U87 i Millenia preamp bilo koje serije a za hanume C12 i Avalon preampe. Usput jeftino i dobro ne postoji u ovome svijetu pa kojekakvi komadi govana made in PRC se čuju na kilometre i osuđeni su na neuspjeh jbga. Znam da ti nisam Bog zna što pomogao savjetom! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Quote:
|
|||
|
|||
![]() Quote:
hvala na savjetu drvosječa, nije da ne koristi baš ništa ![]()
|
||||
|
||||
![]()
TLM 103 je entry level Neumanna dakle čitaj okljaštreni Neumann sound po budget cijeni.Dobar mikrofon i toplo ga preporučam posebno za ženske i "vrištavije"muške vokale.Naravno da mora biti i kvaka;kad se previše s njim radi overdubing sumiranje je neugodno i saturira u basovima pa tu uvijek treba tražiti kompromis.za duetiranje bih preporučio AT 3035 ili bilo koji iz serije 4 bilo solid,tube ili fet.Naravno preamp mora biti do jaja jer stara dobra lička poslovica glasi:"shit in shit out".
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
o dobar si...pa jel to imaš nekoga da je tamo zaposlen pa zdipi kojeg i po zimi sakrije ga ispod bunde i profura preko porte ko što smo mi svojevremeno "švercali" tambure dok smo radili u muzičkoj nakladi, ili kako to već ide!?
![]() ![]() ![]()
gdje god dodjem trijezan...uvjek odem pijan a gdje god dodjem pijan...vracam se jos pijaniji ![]() pitase me jednom dok sam odlazio iz birtije i pospremo prazne flase pive u djepove kaputa pa krenuo kuci ej ti, kuces s tim praznim flasama?! a ja cu ti na to......hick, ma pusti me, nosim mami kuci za paradajiz ![]() ![]() ![]() Last edited by Majstor Tolj; 07-11-2013 at 22:09. |
|
|||
|
|||
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]() A što se tiče mikrofona, odvali po dobrom, nećeš pogriješiti, a preamp ćeš kupiti kad bude prilika... ![]()
|
|||
|
|||
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
gdje god dodjem trijezan...uvjek odem pijan a gdje god dodjem pijan...vracam se jos pijaniji ![]() pitase me jednom dok sam odlazio iz birtije i pospremo prazne flase pive u djepove kaputa pa krenuo kuci ej ti, kuces s tim praznim flasama?! a ja cu ti na to......hick, ma pusti me, nosim mami kuci za paradajiz ![]() ![]() ![]() Last edited by Majstor Tolj; 08-11-2013 at 23:21. |
|
||||
|
||||
![]()
Neumann je standard i ne može se pogriješiti s njegovom kupnjom.Ima i drugih brandova koji obavljaju posao ali Švabo je ipak Švabo,jednostavno rade najbolje alate pa je tako i u ovom slučaju.Naravno da lošem pjevaču ili pjevačici ne može pomoći ništa pa ni Neumann ali to je za neku drugu priču!
|
|
||||
|
||||
![]()
Evo malo da osviježim i ovu temu pa poslusajte sta sam ja snimio i kako vam zvuci. a kasnije cu vam odat preko cega sam snimao. pomalo smijesno ali sam zadovoljan evo link za download
PROBA 1.mp3 |
![]() |
Opcije Teme | |
Način Prikaza | |
|
|