![]() |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Ima i lijepih malih zakretnih... A što misliš o wireless-u (bežično)?... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ruda,malo čitam ovu temu i zaključujem:ti si definitivno odlučio napravit električni prim!!
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Quote:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
revolucija je počela
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
To je zaista interesantno, ali, ako smijem pitati, koji je razlog pravljenja el. prima, to bas i ne razumijem potpuno ??
Jer, prilicno je sigurno da ce taj prim imati drugaciji zvuk nego obicni, mikrofonom ozvuceni prim ! Znaci, pitam se, da li se tezi naci novi nacin ozvucavanja prima, a da zvuk bude sto slicniji "originalu", ili se tezi eksperimentisanju i trazenju nekog novog "prima" sa nekim novim zvukom, za koga se mozda moze naci mjesto u tamburaskoj muzici ?? (naime, puno toga se vec pricalo o ozvucavanju tamburaskih instrumenata, i vecina diskusije se svodi na koristenje raznih tipova mikrofona, piezo-elemenata i pickupa, a sve u pokusaju dostizanja zvuka sto slicnijeg originalnom akusticnom instrumentu)
|
||||
|
||||
![]()
Kad već radiš experiment, što misliš da malo izexperimentiraš i s actionom. Tj da frettboard postaviš izdignuto, kao na gitari.
Budući da je električni instrument tu će se zvuk proizvoditi samo dodirivanjem žice, a ne mlaćenjem kao na normalnoj tamburi. Stoga acction može biti extremno nizak od prvog do 24. polja. |
|
||||
|
||||
![]()
Ako to bude zvučalo kao tambura (a neće zbog prirode pickupa), montiraš ga meni na brač - preko rupe, s drvenom maskom.
![]()
Last edited by longee: Danas at 13:37 Tko je lud, ne budi mu zbunjen ![]() ![]() ![]() Neki znaju što rade, a neki rade što znaju ![]() ![]() Quote:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
I evo ti jedan savjet: smanji menzuru maksimalno i uzmi najtanje moguće žice, možda čak i naštimaj na D ili još niže. Ne bu dobro radilo s tim magnetom ako su žice prenapete!
![]() E, da: dodaj i piezo element da možeš blendati output. Možda nećeš moći dobiti zadovoljavajući zvuk samo sa single coilom... ![]()
Last edited by longee: Danas at 13:37 Tko je lud, ne budi mu zbunjen ![]() ![]() ![]() Neki znaju što rade, a neki rade što znaju ![]() ![]() Quote:
![]() ![]() Last edited by longee; 11-11-2008 at 11:50. |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]()
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
svaka cast
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ma, bravo... Reci samo da li je cijela konstrukcija Tvoja ili posuđena... U svakom slučaju +5... Samo furaj...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
S čime ti to "skiciraš" u 3D?
|
|
||||
|
||||
![]()
treba mijenjat naslov teme
s prima na gitaru, pa na violinu, pa ko zna kuda još. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
prebrzo rotira...
|
||||
|
||||
![]()
ruda, vidiš da se ne vidi slika?
![]() krivi link izgleda, ili je slika uklonjena sa servera
|
||||
|
||||
![]()
Hm, kad se pogleda post (što mogu samo moderatori/administratori) i zalijepi u adresnu traku, otvori se slika...
Evo linka pa nek klika tko želi -> http://lh6.ggpht.com/_K6WKm0YxG9U/SS...RxKxFc/kom.jpg Hm, nekad se otvori, a nekad ne, sad se meni i na forumu prikazala slika...
|
||||
|
||||
![]()
izgleda
![]() sad ga vidiš, sad ga ne vidiš. neš ti severa... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Jen prag ti fali...
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()