![]() |
|
Registracija | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
![]() |
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
|
|
||||
|
||||
![]()
POZOR! Daje se na znanje
![]() Prije nepuna dva mjeseca, u Brodu je(konačno) osnovana ''Brodska Udruga Tamburaša''(točan naziv,tako je i registrirana) i Brodske tamburaške ''snage'' su konačno ''grupirale svoje redove''.Bilo je nekakvih pokušaja prije desetak godina(čak i u vezi orkestra) ali sad je konačno ideja zaživljela. Na osnivačkoj skupštini, koja je održana početkom kolovoza, izabrano je i uže rukovodstvo(jednoglasno) a čine ga: 1. MLADEN JURKOVIĆ JURA - predsjednik 2. IGOR GREGURIĆ GREGA - dopredsjednik 3. MLADEN RAKIĆ - tajnik To su dečki koji su najviše ''povukli'' ispočetka(kad je trebalo) a i ubuduće se od njih mnogo očekuje ili će biti smjenjeni ![]() Udruga trenutno broji oko 50-tak članova(već su podijeljene i članske iskaznice) a čine ju tamburaši s područja ovoga grada i ostalih krajeva županije Brodsko-posavske kao i zaljubljenici u tamburu koji su bili voljni platiti članarinu za ovu godinu(100 kn) a to je,za sad, način na koji se financiramo.Znači, nije uvjet bio samo da si tamburaš.Od bendova koji su pokriveni ovom udrugom(mada se više ide na individualizam i nikog se ne prisiljava na članstvo što je jedino ispravno) nabrojao bi slijedeće:''BERDEBAND'',''ZDENAC'',''ŠIROK ŠOR'',''GRANIČARI'',''ZORA'',''MILENIJ'',''BRAND'' ,''VAROŠKI BEĆARI'',''8. REGIMENTA''... Ciljevi ove udruge su brojni(ideje još uvijek naviru) a među najvažnijim treba izdvojiti: očuvanje bogate tradicije tamburanja ovoga kraja s čime se zaista možemo podičiti, zatim druženje tamburaša kroz razno razne programe,koncerte(zasad lokalnog karaktera) i stvaranje dobrih međusobnih odnosa po naški bi se to rekli ''dobre fibre'' ![]() ![]() ![]() Imamo mi planova i za bližu i dalju budućnost mada o tome još nerado govorimo jer radimo po principu KORAK PO KORAK i fokusiramo se tek na ono što slijedi. Jedino, što ću se usuditi najaviti je nastup udruge na tradicionalnom Brodskom Katarinskom Sajmu koji se održava krajem studenog a gdje bi trebali osmisliti cjelovečernji program ![]() I da ne zaboravim još jednom, druženje je u nedjelju, 30.09. od 14.00 pa dok se vidi. I naravno, svi ste pozvani!!!
Uspomena na jedno vrime koje se nikad ponoviti neće... Last edited by zaim; 25-09-2007 at 14:25. |
|
||||
|
||||
![]()
Pozdravljam ovu ideju, a što je još bitnije - njenu REALIZACIJU! I želim BUT puno uspjeha u projektima i postizanju zacrtanih ciljeva.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Čestitam osnivačima i svim članovima Brodske udruge tamburaša!
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Jao umirem od tvojih komentara na slike
![]() ![]() Hehehe, nesudeni sogori, beco i cekic, a na valovu je bilo jako vatreno ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
nije neka zamjerka, ali meni se osobno ne svidja sto niti jedan sastav (barem po slikama) nije svirao na tamburaski bas..
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]() ![]() Inace bi se sviralo na begešu! |
|
||||
|
||||
![]()
ivona, ovo što radiš po forumu je SPAM.
uspori.
|
||||
|
||||
![]()
A evo i sličica iz života i rada naše udruge
Unutar Brodske tvrđe - ''Klasična gimnazija'' ![]() Kuća gdje se sastajemo(tu je inače i suvenirnica i prostorije ''Turističke zajednice grada Broda'') ![]() Sa dvorišne strane ![]() A evo i nas - proba za nedjeljno druženje ![]() ''Precjednik Jura'' i ''Veliki Kruno'' ![]() Dopredsjednik Grega i ''mladoženja'' Žido ![]() A evo nam i tajnika Mlađe ![]() Planiranje ''ratne strategije'' ![]() ''Laganini'' druženje poslije probe ![]() A evo i link sa dva klipića, sa sinoćnje probe(''Drmež'' i ''Pjesma rastanka'') pa da malo i čujete kako to zvuči ![]() http://rapidshare.com/files/58157993...urasa.zip.html
Uspomena na jedno vrime koje se nikad ponoviti neće... Last edited by zaim; 25-09-2007 at 14:57. |
|
||||
|
||||
![]()
Lijepo, lijepo...
Reci gregi da ima pozdrav iz vrbovca..
|
||||
|
||||
![]()
Hvala ekipa na podršci
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Nadam se da će ova vaša hvalevrijedna inicijativa potaknuti i druge tamburaše na neke slične poteze. Zajedno smo jači! (ne mogu ja bez parola
![]() EDIT: A vidim da se i Jura vratio... Što je bilo pitanje na jednoj temi...
|
||||
|
||||
![]()
Eh, samo da kiša ne zajebe za nedjelju. Evo ja sam zainteresiran za te tečajeve ako budu. Sam da Kruno ne vodi tečaj za prim, mogli bi se nalokat
![]()
|
|||
|
|||
![]() Quote:
Last edited by Svitac; 25-01-2008 at 07:29. Razlog: Preveliki Quote |
|
||||
|
||||
![]()
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
||||
|
||||
![]()
Kako Je Prosla Zabava
Last edited by sbobo; 29-03-2008 at 14:36. |
|
||||
|
||||
![]()
Vjerovali vi meni ili ne, sutra ću malo o tome ispripovidat' i okačit' ''par sličica''!
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Proslo je jako zabavno!
![]() Heheh, a kako moze proci??? na samom kraju je bilo najbolje... ... onako za svoju dušu! ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]() Ma već duže vrijeme razmišljam o tome, ali uvijek mi se čini da to ljude baš previše i ne zanima. Ako smo mogli organizirati feštu za 70 ljudi iz cijele Hrvatske komunikacijom preko foruma, onda ćemo moći organizirati i festival, uz uvjet da nas bude dovoljno. Financijska sredstva nisu uopće problem, ali prvo bi morali skinuti "finansijsku magiju". Da imamo udrugu, to bi sve bilo puno jednostavnije. Primijetite da se priča uvijek vraća na udrugu svih tamburaša. Nitko nas neće sponzorirati ako bi pojedinačno išli tražiti sredstva za tamo neki festival, a kada bi udruga tražila sredstva, to bi imalo sasvim drugu težinu.
Moj blog: The Third Side of the Pick Last edited by Vedran; 02-08-2008 at 12:31. |
|
||||
|
||||
![]() Financijska sredstva nisu uopće problem, ali prvo bi morali skinuti "finansijsku magiju". Da imamo udrugu, to bi sve bilo puno jednostavnije. Primijetite da se priča uvijek vraća na udrugu svih tamburaša. Nitko nas neće sponzorirati ako bi pojedinačno išli tražiti sredstva za tamo neki festival, a kada bi udruga tražila sredstva, to bi imalo sasvim drugu težinu.[/quote] Za osnivanje udruge potrebne su tri punoljetne osobe,državljana RH.Cijela dokumentacija je riješena u mjesec dana a troškovi su petstotinjak kuna. Financiranje nebi trebalo biti prezahtjevna stavka,kao ni organizacija u tehničkom smislu!Kompliciranija je situacija sa medijima i njihovom prisutnošću! |
![]() |
Opcije Teme | |
Način Prikaza | |
|
|