![]() |
|
Registracija | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
![]() |
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
|
|||
|
|||
![]() Quote:
Moram odreagirati!! Po ovim tvojim izjavama koje se crvene,ljudi koji te ne poznaju bi mogli nešto krivo zaključiti pa moram jednostavno iznijeti svoje razmišljanje. Tihoos je jedan odličan čovjek,još bolji kontraš i vokal sa srcem i dušom ko 2 katedrale,istinski glazbeni hedonist koji jaaaako voli i zna to što radi! Zato druže Tiho ne seri i prestani se tako skromno osjećati! Ispričavam se na ovom hvalisanju čovjeka,al baš sam morao.. P.S.ljetos sam feštu nažalost propustio zbog rastojanja od 600km,al ove godine ćemo definitivno svirat,pit pivo i pucat iz pištolja ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Hehe bas dobra tema... i da... Tiho lupa gluposti... ja nisam neki svirac pa opet mi u glavi lupi ono "ma ja bih to odsvirao ili otpjevao malo drugacije"
A sto se tice same teme... Ma svatko valjda dozivljava ovo na svoj nacin... Ja sam bas mislio da me sve pocinje zivcirati, iako ne sviram isto dugo... kad se pojavila neka nova ekipa i sad opet jedva cekamo jednako otici poslusat tamburase i derat se kao najveci seljaci na Jabuke... ili sjest negdje, baciti belu, pikado, bilijar ili samo popiti kavu... Ali jos smo mladi i ima vremena da se dopusti da to sve prede u druge stvari... Jer godine nose svoje, pojave se obitelji, svatko krene nekim svojim putem, i dosta ti je gledati pijane budale i slicne stvari na svirkama... Valjda se covjek smiri... Priznali- ne priznali sve je to dio starenja... Ne mozes vjecno biti mlad, lud... zapravo, bar mlad ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Neznam kak to moze zvucat sa 25 godina kad neko kaze da svira otkad zna za sebe al ja od malena sam serem po nekom instrumentu i ogavno mi je jedino slusat grupu koja zvuci ko mlohav kurac (neovisno o vrsti glazbe) al ako nesto mogu bilo kada radit je svirat tak da dok sviram uvijek se dobro osjecam jer stalno mozes nest istrazivat i napredovat,nikad se nedogadja sve isto a opet kad se nadjem negdje u drugoj ulozi tipa "konzument alkohola" na nekom koncertu ili zabavi imam totalno nest sedmo u glavi pa mislim da jedna "uloga" nebi trebala imat neku direktnu poveznicu sa drugom bez obzira sto je tema ista.
(ko neki usrani filozof hehe) ...e i da Tiho je stvarno mnogo dobar covek,upoznah mu i begeshara i da su svi ljudi sa kojima sviram takvi pa bio bi puno sretniji covjek,bez pretjerivanja i znam sta govorim. |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
|
||||
|
||||
![]()
tema je odlična.
Meni je iskreno pun kurac svega, alkohola i ljudi kojima ne možeš objasnit da ti se ne pije i da ne želiš piti jer si s takvim ljudima kao on već četvrtu noć, naderavanja, dugih pratnji koje traju(danas standard cca.6h) jebanja prije crkve, poslije crkve, pićkica od kitova koje se zakaleme na jednu pjesmu i moraš joj svirat cijelo vrijeme, glupača koje me jebu s lepom brenom i karleušom a ne kuže da smo TAMBURAŠI, pa je jedino skinem s vrata kad je steram u kurac i kažem joj da je dosadna. Najjače mi je biti doma u osam navečer i gledat tv (možda između zmrdat malu) ili kartat belu bez velike buke uz pivo ili gemišt. Neko je naveo da te ljudi kao tamburaša zovu na feštu radi dizanja atmosvere a uopće ne kuže da se tebi neda svirat niti dizat ekipu na noge. daj me pusti da pijem i se zajfrkajem s ostalim uzvanicima
|
|||
|
|||
![]() Quote:
Inače po cjeniku.
|
|||
|
|||
![]()
Izgleda da je malo nas koji volimo svirati bilo kad i bilo gdje a i zabavljat se i zabavljat druge!Kao što sam napisao i prije meni je 30 i koja ali jedva čekam gažu !!
Čak kad me i drugi zovu u ispomoč npr. na pratnje idem naravno ako sam slobodan i najčešče me ne brine ni za koliko su dečki pogodili ! Moj sastav rijetko svira pratnje svatova osim u slučaju velike potrebe. Čak kad sviramo svatove platimo band da odrade pratnju a mi dođemo u salu i odradimo zabavu za večerom.Doduše takva je politika benda ali puno puta sam ja išao sa bendom koji za nas radi pratnju zamjeniti nekoga od njih i bude mi super a likove kao što ih je spominjao BAJA u pravilu ignoriram koliko mogu! U svakom slučaju je lakše to nego kopat kanale ili bauštela a svaka budala ima svoje veselje pa tako i ja !!!! Nego cijenjene kolege pustite brigu na volju i zabavljajte se jer život je samo 1! Živjeli!!!!!!!
|
|||
|
|||
![]() Quote:
|
|
||||
|
||||
![]()
Dojadilo mi svirati gaže!
Najčešće su u pitanju "parade pijanstva i kiča" gdje većina prisutnih misli da ste novcem kojim ste plaćeni postali i njihovi robovi odnosno da su kupili i vas svirače kao osobe a ne samo kao zabavljače. O tome sam jednom pričao s Stankom iz Dukata/jbga,ja ih još uvijek tako zovem/pa mi se požalio da se to događa čak i njima neovisno o tome što su ipak brand. Ne ovisim o tim novcima pa mi je dovoljno što povremeno uzmemo instrumente pa zabavimo i sebe i one dobronamjerne druge koji se nađu u blizini. Moj problem je i što sam prilično krupan i agresivan a i živci su mi postali tanji kad mi stvari nisu po volji, a to ipak ne ide u kombinaciji s glazbeničkim poslom, gdje prije svega treba ljude zabaviti ma koliko god vam to bilo teško ponekad. |
|
||||
|
||||
![]()
često mi je draže svirati kad znam da nisam tu radi novaca nego zato da svi skupa pijemo, jedemo i sviramo kad hoćemo i koliko hoćemo...samo ne razmišljaju tako svi jer sviranje smatraju samo i jedno kao izvor prihoda...netko je čak gore i naveo da većina takvih nije vrijedna ni 50kn "zarađenih" od svirke jer obično i ne znaju i ne barataju toliko ni pjesmama ni instrumentom...al šta'š, ludo pa živi..
![]()
|
||||
|
||||
![]()
...i meni je. manje-više svakom to kad-tad dojadi. to je valjda normalno. ljudi smo, mijenjamo se s vremenom, odrastamo, sazrijevamo, starimo... kako hoćeš.
štaviše, da imamo isti odnos prema svom sviranju sada kao što smo imali prije 20 ili 30 godina, to bi tek značilo da nešto nije u redu. uvijek mi je bilo smiješno-žalosno gledati ljude u zrelijim godinama kad se na silu žele ponašati kao klinci, pa se glupiraju, prenemažu, glumataju. da ne odem u širinu (jer sam tako izgleda krenuo ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Kad slušam band iz pozicije slušaoca, ipak sam glazbenik i slušam analitički! Loš band teško podnosim iako mogu slušati zaista svašta i barem u nekim detaljima potražiti štogod pozitivno a i u svakom slučaju treba poslušati svakoga pa barem uvidjeti kako ne valja raditi! Ne da mi se hopsati i "razvaljivati"ni na što jer i ličim na ličkog medu kad pokušam plesati. Morao bih biti zaista ekstremno pijan! Last edited by Vedran; 06-05-2010 at 15:35. |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Quote:
![]() i mene to muči, ne mogu se niti opustiti ![]() a i ovaj dio o plesanju se poklapa s mojom situacijom. lakše je čovjeku kad zna da nije jedini ![]() Last edited by _maestro_; 05-05-2010 at 17:04. |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
E moj Maestro,cijeli kodeks ode u krasan quratz kad me baja zalije pivom u tri ujutro... |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() Šala, istina je da su svi "meštri" u registru policije i da imaju povišenu odgovornost u takvim situacijama jer su potencijalno "opasniji" odnosno raspolažu znanjima koje se ne smiju neodgovorno koristiti (prag tolerancije prema tome je negdje na nivou naoružanog policajca, znači odgovaraš skoro pa za sve ev. pi*darije)... ![]() Quote:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() E, ovaj smajlić bez zuba mi je najmiliji... |
|
||||
|
||||
![]()
ajd da i ja kazem nesto.
relativno kasno sam poceo svrat, tek na faksu, ali to me obuzelo kao nista do sada i neusporedivno je s nicime. kontra (sviranje, tambure, pjevanje, folklor) je postalo dio mene i ne znam kako bih bez toga. ali nazalost nisam nikad mogao, zapravo imao prilike malo zaplivati u poluprof. vode u smislu nekog ozbiljnijijeg benda. zivot i posao me odveo odvukao od toga, ali ne dam se i borim se. tako da kontra ide samnom na svaku baustelu i svako dulje putovanje. jos uvijek aktivno odradujem nastupe za svoj kud u kutini, kad god mogu i nije mi problem doci iz zgb-a, rijeke ili gdje god vec jesam na poslu zbog 10 min svirke za nastup klinaca (tipa tri dura, dve kitice), jer taj osjecaj kad uzmem kontru u ruke i sa ostalim tamburasima zasviram je NEPROCJENJIV. tu i tamo mi uleti neka zamjena, pratnja ili neka festica i novce koje zaradim uvijek potrosim za cugu poslije svirke, jer sviram za gust. spominjali ste svirke na kojima ste kao gosti, odnosno ne svirate. x puta sam se nasao kako gledam i slusam kontrasa, sta je odsvirao, koji ritam je ubacio, kakva mu je tambura, itd...amaterska deformacija (daleko sam od profesionalca ![]() vi koji godina svirate naravno da vam je pun kufer svega, ali eto meni to sve fali. da mi sada netko ponudi da idem svirat za novce s kojima bi mogao normalno zivjeti, ja bi istog trena dao otkaz u firmi i pristao (nemojte sad rec e sad si rekao da sviras za gust, a sad bi za novce, sviram za gust, naravno, ali gust ne otplacuje kredit, a bas da zenu i djecu vodim na svaku svirku da jedu ![]()
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Nije bitno profi ili amaterski tamburati... Bitno je boldano (podebljano)... Nažalost, ima dosta tamburaša koji su taj filing izgubili bilo pod utjecajem profesionalizma ili zbog nekih drugih razloga... Osobno također smatram da nema tih novaca koji mogu zamijeniti gušt uživanja u glazbi, bilo svirajući ili slušajući... Dakle, dok god glazba na taj način obogaćuje naše preživljavanje, sve prođe nekako lakše... Pomalo žalim ljude kojima je priroda na neki način uskratila ili ograničila taj vid percepcije i koji nisu svjesni ljepote glazbe... I meni je glazba jedan od glavnih "swich"-eva u životu (vidi potpis)...
|
|||
|
|||
![]() Quote:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
neki dan sam shvatio zašto volim svirat. na svirci, u jednom trenutku, uši su mi bile na takvom mjestu da sam savršeno čuo svaki ton. e, to je bilo prelijepo suzvučje i zbog toga volim svirat. i zbog još koječeg, al ovo mi je nekako prvo. barem zasad.
Način Prikaza | |
|
|