![]() |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Ma koje got koristi ne sviđa im se on pa pucaju...jel tak Trabi??.....njemu bi se isplatilo platit da na FSB-u naprave studiju o žicama za bas i sili kojom on svira pa da mu izraćunaju dimenzije žica.... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]() ![]() cuo sam i ja za prim da je gitara, flauta, violina i neznam kaj jos. bilo je i pitanja di je pojacalo ili gudalo. ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
mrzim kada neko upali tompus i potruje i goste i nas...
|
|
||||
|
||||
![]()
Mene živcira kad ne poznaju dobro instrumente ljudi pa su im sve gitare,bez obzira na veličinu instrumenta to je po njihovom gitara!Zove te da mu sviras negde,a nezna ni naziv instrumenta,to mrzim!
|
|
||||
|
||||
![]()
potpisujem
|
||||
|
||||
![]()
I meni je to smijesno ali stavi se u poziciju njih da oni neznaju sve tocne nazive instrumenata. Evo ti primjer dodi u moju radionu pa ces odvojiti busilice ,glodalice frezere , fenove ,hiltice ,kantirke a svi ovi kaj sam nabrojil slicno izgledaju tako je i njima kontra ili basprim gitara!
|
|
||||
|
||||
![]()
ne treba te to živcirati. njih ne zanimaju tambure. zanima ih samo da se dobro provedu i svejedno im je koji instrumenti im sviraju. samo nek je veselo...
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]() trebam 2 lijeva. bez gefufni.
|
||||
|
||||
![]()
Imam ,ali dam ti ako mi ti das punu kantu dobre kompresije!
|
|
||||
|
||||
![]()
kad je već krenulo ima ko možda rikverc ulja za vw, ili kantu štroma
![]()
|
||||
|
||||
![]() Quote:
slazem se sa tobom ali mislim da bi ipak trebali razlikovat dal je to tambura ili gitara. naravno da ne trebaju znat tocne nazive. |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Zna li netko ovdje - u programu glazbenog za OŠ, ima li koji školski sat predviđen za tamburu? Ili su u 1-2 sata utrpali sve, od tambure i ljerice do dipli? I uz to još na slici prikazali kruškolike 'tamburice'?
|
||||
|
||||
![]()
Sjećam se da smo mi u osnovnoj morali znat nabrojat tamburaške instrumente.. I to se učilo samo usput uz ostale žičane instrumente. Npr čembalu (ostalo mi u sjećanju
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
A mislim da to kolko u OŠ ima sati o tamburama ovis od profesora do profesora, tj. o njegovom naćinu predavanja i prioritetima svi oni imaju u globalu plan rada al svako ima nešto ćemu se više posveti mislim da smo mi imali ćak par sati o tamburici i morali smo znat nabrojat insturmente al i to je bilo krivo i jako površno znaći ona najmanja je bisernica a najveća tamburica je bas
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Quote:
To smo i mi prije u školi učili, a i svirali smo na hrđavim i nezategnutim žicama. Profesor jednostavno nije imao pojma o tamburama.
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
to se događa jer ljudi nežele,neče ili ih je sramota neznam zbog čega ne žele upoznat tamburaške instrumente!"neču svojej bolje je tuđe"i ja sam iz Slav.Broda problem je taj što kod nas ima puno dotepenaca preko save rat je svoje učinio!ista stvar je i sa turbo-folkom ljui ne žele svoje nego tuđe oče
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Quote:
O slušanju različitih vrsta glazbe općenito sam već pisao, pa se neću osvrtati na komentar o turbo-folku (evo link). Vezano uz to, ne kužim komentar o ljudima koji sami sebi kažu "neću svoje, tuđe je bolje" i onda uživaju u tuđem. To znači postoje ljudi koji se mogu uvjeriti da je užareni francuski širajzl u guzici bolji od hrvatskog užarenog širajzla u guzici? I da još uživaju u širajzlu zato što je stranjski? Daj, čovječe! Imaš 19 godina, a zvučiš ko neka babetina. Ne kažem da nema istine u tvom postu, ali to ne znači da to mora biti osnova tvog rezoniranja i proživljavanja svijeta s kojim si u svakodnevnoj interakciji. Ima boljih stvari i od tambure, i od Slavonskog broda, i širajzla, i baba, didaka i seljaka, i ovog i onog... P.S. Nemoj ovo shvaćati kao osobni napad, nego kao napad na mentalne barijere koje se nameću kroz odgoj i okolinu. Život bi bio daleko ljudskiji i topliji kada se ne bi povodili za tuđim mišljenjima i tuđim zaključcima, a pogotovo onima koji su nastajali iz oportunizma, vlastite nesigurnosti i straha, mržnje i ne znam ja čega. Život proveden u strahu i mržnji nije život dostojan čovjeka. A ova tema objavljuje upravo mržnju prema stvarima i događajima. Pa zar nije normalno da se ljudi napiju, ili da nemaju dume o nekom području (ovdje o tamburi i tamburaškoj glazbi), ili da se tuku, prde, seru, psuju, gnjave, pljuju? Ili da se vole, poštuju, uživaju u lijepom, istražuju svoje duhovne prostore, međusobno pomažu, otkrivaju zajedno nova znanja i još tko zna što? Sve su to stvari isprepletene kao najfinije niti u tkanje koje zovemo život. I mržnjom činimo percepciju tog života sirovom i neproduhovljenom, fiksiramo se na jednu nit čija nam se boja ne sviđa. Mrzeći mrzimo život. A svatko od nas je dio života. Prema tome, mrziti znači mrziti sebe.
|
|||
|
|||
![]() Quote:
Način Prikaza | |
|
|