![]() |
|
Registracija | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
![]() |
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
|
|||
|
|||
![]()
dajte ljudi ne mogu vjerovat
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
i da, sto tvoja kcerka svira? eto ja sviram primu, tipicno za cure
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
khm khm...
![]()
Last edited by longee: Danas at 13:37 Tko je lud, ne budi mu zbunjen ![]() ![]() ![]() Neki znaju što rade, a neki rade što znaju ![]() ![]() Quote:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]() S tim da se s obzirom na godine Mateje ovo više može svrstati u onu temu o maloljetnim "gažerima" i to je skroz druga tema i druga diskriminacija - dobna... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
nemaju godine veze... ovako, zašto bi sad neki "vrijeđali" tamburašice, jer je stvarno ne vidim zašto cure ne bi svirale... nema razlike između tamburaša i tamburašice (u sviranju mislim) ako jednako dobro sviraju!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ma to mi je skroz bezveze, pogotovo kad (neki) tamburaši sprdaju/pljuju/omalovažavaju kolegice tamburašice, al' to je tipični hrvatski mentalitet koji nije vezan samo za ovu situaciju. Umjesto da si međusobno pružamo podršku i pomažemo si najlakše je nabaciti neku floskulu tipa "nije tambura za cure", "ne mogu cure odsvirat gažu", "nije birtija za ženske" itd. Mislim da je super kaj su Garavuše napravile i kaj još uvijek rade jer to otvara vrata i drugim ženskim tamburaškim sastavima i više to nije "svjetsko čudo" i nekaj nevjerovatno.
Ako zbog ničeg drugog onda bi tamburaši mogli imati razumijevanja za tamburašice baš zbog te zajedničke ljubavi prema sviranju i druženju koje se događa u KUD-u, orkestru ili sastavu.
|
|||
|
|||
![]() Quote:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
ako zaista imaš 13 godina (a prema tvojim postovima bi se moglo reći da imaš), a sviraš po birtijama i feštama do ranih jutarnjih sati, nisi TI problem nego tvoji roditelji, i to za socijalne radnike. Lijepo je da sviraš tamburu, i nemoj odustati, ali drži se kuda, orkestra ili glazbene škole. Birtije se mani još barem nekih 5 - 6 godina.
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Pazi ona mene pita sto svira moja kcer ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]() Kakvo zanimanje sa 13 godina, a kamoli lupanje po tamburi po birtijama do jutra. To uopce nema veze sa zenskim tamburasima nego kako je kolega lijepo rekao, ima sa socijalnom sluzbom.
|
||||
|
||||
![]()
Dobro, dobro, nismo se skužili, sorry...
![]() Možda ona misli na one tipične početničke gaže kad nakon koncerta/smotre folklora i slično, tamburaši iz tih društava malo tamburaju nakon domjenka u kojekakvim šatorima/restoranima/birtijama. A možda i lupaju do zore po birtijama, tko zna? Matea zna... Dakle, dijete drago, što imaš reći u svoju obranu? Btw, koja je dobna granica za ovaj forum, baš sam se registriral na neki jodlerski i tam je donja granica bila 13 let.
|
|||
|
|||
![]()
Uvrh glave..
|
|
|||
|
|||
![]()
Evo mi u bendu imamo curu. Svira brač i pjeva opasno. A inače je glazbeni šef benda pošto ide na akedemiju smjer klavir, pozdrav
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Nisam znala da:
1. se kvalitet sviranja ocjenjuje na osnovu toga "sta nosis u gacama". 2. sviranje tambure svodi samo na "momacke" i "sviranje po birtijama" "ispijanje rakije" itd... 3. i nisam znala da postoje cak i ovdje tako nesigurni muskarci ![]() Iznenadjena sam, veoma, donekle razocarana. Mada, razumijem donekle... tu borbu za egzistencijom ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Muškarci, posebno tamburaši su veoma senzitivna i nježna bića te kao takvi očito potvrđuju nove teorije da su muškarci slabiji spol... A što se pak tiče konzumacije raznih alkoholnih pripravaka, ne radi se o nesigurnosti nego o poticajno-muznom sredstvu sa točno usmjerenom namjenom i ne može se usporediti sa Tvojim objašnjenjem sviranja tambure... Što se pak tiče tzv. "momačkih", mogu Ti reći da su u posljednje vrijeme sve učestalije "djevojačke" na kojima se statistički dešava puno više raskalašenosti... Prema njima su te "strašne" momačke dječji vrtić... NHF
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Način Prikaza | |