![]() |
|
|||
|
|||
![]()
da znam, ide bržije od 145...sad sam u zadnje vrijeme malo više zapeo za te čardaše,...montijevi su najbolji
![]() sutra budem to probao odsvirati na bocanovom primu pa da vidim kako prstići rade na tom stroju ![]() ![]() btw. volim na svirci kad ti se nitko ne upliče usred pjesme i kad zapravo slušaju kaj se svira... |
|
|||
|
|||
![]()
evo, isprobao ja na bocanovom primu(pravog Bocana), i fenomenalan zvuk ima, kristalno čist na bilo kojem polju,a tek boja zvuka...bez komentara, moj prim kaj je napravil Gilg nek se skrije od bocana, i naravno da sam odigrao ovaj mađarski od jerry-a jedamput brže nek sam do sad svirao,...tj. negdje sam odsvirao 170, a tonovi čisti ko suza....druge godine si budem ja upecal jednog bocana ili franića
...volim na svirci da dobro zvuči, a za to su potrebne jako dobre tambure ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ........care........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
a ja nisam htio nista napisati..bas si hulja
![]()
|
|||
|
|||
![]()
....a šta ću.....nije to bitno, bitno je da se čovjek uči, trudi, vježba...to podržavam!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
pa da se postane što bolji svirač bitna je vježba, volja, vrijeme...
...ja sam bil rekel da budem probao to odsvirati na bocanovom primu, i rezultati su očaravajuči,...na tom primu mogu skoro jedamput bržije odsvirati nego na svojem koji je gilgov mađarski čardaš kaj svira jerry i opčenito sve pjesme mogu puno bolje odsvirati a tonovi su kristalno čisti i glasni,....milina za prste i za uši ![]() sad si razmišljam između kupnje bocan prim i franić prim....,najvjerojatnije budem kupovao u 1. mj. kad mi je rođendan ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
bocan i franić primovi su toliko različiti po mnogim karakteristikama, tako da nije problem odlučiti se, ako znaš šta hoćeš.
kupi obadva i imaš 2 prilično različita instrumenta koji se fino međusobno nadopunjuju. i onda ćeš moći napisati: volim na svirci izmjenjvati instrumente i isprobavati kako koji funkcionira u određenom ambijentu. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Quote:
....ma bravo |
|
|||
|
|||
![]() Quote:
a od bocana sam probao prim ne kak su sad primovi "normalnog" oblika, nego neki kaj je kod vrata ravni pa se onda savija malo unutra i onda polukrug....(neznam sad kak bi to opisal),...al znam da takvoga ima rijetko tko,...ja mislim da je tam negdje iz 35. Gilg ima jednog u jako lošem stanju,...a prije 2-3 tjedna je bio prim na kojeg sam ja svirao kod njega na uređenju,...s tim ne mislim da je kaj radio po gornjoj dasci |
|
|||
|
|||
![]()
.....probo si sovu, sovuljagu, eto tako reci....
|
|
||||
|
||||
![]()
sovu ušaru... jel toga još ima?
![]()
|
|||
|
|||
![]()
izgleda da ima,...znam da je još uvijek jedna takva kod gilga (gornja daska je cijela), a ovu na koju sam ja svirao je nabavio moj frend negdje iz Slavonije, bil mi je pričal al sam zaboravio kak je došao do nje...
|
|
||||
|
||||
![]()
Evo opet ja o faktoru iznenađenja...
Baš volim kad na gaži sviramo neku pjesmu za koju ljudi u 90% slučajeva misle da nisu nikad čuli (po uvodu i kitici), a kad dođe do refrena odjednom je svi znaju, pjevaju i ruke su u zraku... ![]() Najeklatantniji primjer jedne takve pjesme je "Dao bih 100 Amerika"...
|
|||
|
|||
![]() Quote:
....pa fino ulovio ju je po danu, dok nije bila aktivna....... |
|
|||
|
|||
![]()
ako je želi tko vidjeti, bude prilike u Maču na "Tamburaškoj noći", ako ide tko na to..., a taj tko je ima svira inače u KUD-u "Laz" iz Laza i svirali su sad na Festivalu Pjesma i tambura 2007. u drugoj večeri 1., Zagorske tambure
|
|
||||
|
||||
![]()
Ne samo da ima, nego se i prodaje za 500 jura! ima slika grupe primova sa sve sovuljagom, majstor se 100 posto ne zna!
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
||||
|
||||
![]()
Ne zna se majstor sa sigurnošću od 100 posto, al 90 posto da je Bocan! Istina, nigde ne piše, ali tako zvuči! A možda je i 500 malo?
![]() EDIT: Da odgovorim konkretnije: Tako je vlasnik odredio! EDIT 2: Pardon ! Nije 500 nego 450! Sad nađoh taj post! http://www.forum.tambura.com.hr/show...hara#post11100 Izvinjavam se na pogrešnoj informaciji!
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura Last edited by tamish; 22-06-2007 at 21:22. Razlog: pogresan podatak |
|
||||
|
||||
![]()
Volim na svirci (ak' je teretana) kad završi...
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
uvijek sam na svirci volio promatrati one koji oko 10 sati navečer počnu prijetiti svircima u stilu:
- nećete vi odavde do sutra popodne, nasvirat ćete se noćas, mi ovo mi ono... e onda s guštom gledam takve par sati kasnije, kako ih energija iznenada napušta. ![]() nekad sam znao i bacati "procjenu" i kladiti se hoće li taj riknuti prije 2 sata ili iza... ![]()
|
|||
|
|||
![]() Quote:
![]()
Način Prikaza | |
|
|