![]() |
|
Registracija | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
![]() |
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
|
||||
|
||||
![]()
vi kao da ne znate onu staru dobru "O ukusima se ne raspravlja".. i svadate se tu pardon prepirete.. ili nadtipkavate.. umjesto da pricamo o zajednickom nazivniku a to je tambura.. a vi se i dalje prepirete tko kako i gdje svira tamburu.. mislim da je najbitnije da se svira..
peace out ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Naslov ove teme je "...tambura jučer, danas, sutra..." (odokativno) moj prilog ovoj temi je slijedeći: tambura jučer - zaglavismo Miki i ja i još nekolicina junaka jučer kod mene...tambura danas - kako su stvari krenule još se nismo izglavili ali planiramo....tambura sutra - e morat ćemo se izglaviti jerbo nas (uglavnom) guraju...i tako stvari funkcioniraju;
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
U principu mi se ne trkelja,ali mislim da je problem glazba,a ne tambura kao takva.Nekome je zorica super i to je tak
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ako "Zorica" i takve slične predstavljaju taj novi ukus, tu evoluciju i novi žanr onda neka sam proklet...
|
|||
|
|||
![]()
ja sam prije par mjeseci rekao da nećemo skidat zoricu ali na zadnjoj probi smo bili prisiljeno je na svirkama ne možemo disat od narudžbi te pjesme...nikad ne reci nikad!nemam ništa ni protiv pjesme a posebno protiv izvođača..na kraju još razmišljam da sam ju barem ja prvi snimio jer je vjerojatno najveći hit ove godine!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam reko da ću ju skinut čim neko da bilo kakve novce za nju. Sljedeći dan dolazi žena sto kuna u ruci zorica u očima
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Zavukli su se u sve pore našeg društvenog života....
![]() Zanima me kako će sutra biti u Splitu! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
edit
Last edited by UrsaMajor; 08-10-2013 at 15:22. |
|
||||
|
||||
![]()
Čitam temu i ne mogu da vjerujem.
Šta fali Zorici. Pjesma je zajebantska, isto kao i Nadalina prije nekih tridesetak i više godina. Imam osjećaj da je ponekim ljudima krivo. Nek sluša i svira tko što voli i hoće i tu nema filozofije, tko ne voli nek promijeni postaju i sve ok. A tambura. Tambura ide tamo gdje ide. Dobro je da se javljaju simbioze sa drugim instrumentima a ujedno s time i različitim pravcima i žanrovima. Ovako je postalo dosadno. I na kraju. Prirodnije mi je da dečki (Mejaši) sviraju "Zoricu", nego da su se uhvatili neke patetike ili njive, šume, konja i sličnih budalaština a nikad u štali bili. Pozdrav! |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
|
|||
|
|||
![]()
edit
|
|||
|
|||
![]()
Zorica je definitivno postala hit, namjenski pisana pjesma koja je učinila ono za što je i bila namijenjena i vješto napisana (reference na Suadu i Bijelo dugme, Severinu i Alice) - Bezglavo hopa-cupa i put u vrhove top lista, kao što su prijašnjih godina napravili Slavonia band sa Colonijom ili Maredo band sa Majom Šuput. Ista fioka.
Ono što me žalosti u toj priči je što Mejaši sve češće nastupaju bez berde i kontre (svira se bas gitara i elektroakustična Yamaha), dakle sve je manje tambure u toj priči. Sa druge strane, gotovo neopaženo (barem u mome kraju) je prošla suradnja Kruške i Sitnog veza, po mome sudu kvalitetnija pjesma: http://www.youtube.com/watch?v=fGyVkiCywTk Ono što me veseli je da su neke pjesme, barem u Karlovcu i okolici vrlo dobro prihvaćene, počevši od novih Dukata: Sve ću prodat sutra http://www.youtube.com/watch?v=OfevmwBEW3o 'Novu mladost' doživljava primjerice 'Oko garavo' od Šora ili 'Aj, mili Bože, al' se kolo praši' od Zvona. To nas ljudi sve više traže, istina, Zorica se svejedno svira barem dva ili tri puta po gaži, ali i ovoga ima, što veseli.
|
||||
|
||||
![]() Quote:
|
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Čim malo koji svećenik pokaže vjeru u duhu svog vremena popljuju ga jer je iskočio iz kolotečine. Što se tamburaške glazbe tiče jedan "Mrkov" ili "Vranac" mi je sasvim dovoljan, ali kad dvije stotine bendova pretrese istu temu mislim da je malo previše. Usporedba 2013 (MEJAŠI - ZORICA) 1920 (MARKO NEŠIĆ ORKESTAR "ORAO" - GDE TO KAŽU IMA LEPIH SEKA). Moje mišljenje je da je "Gde to kažu ima lepih seka" pop ("popularna") glazba onog vremena, a ti reci da to nije tako. |
|
|||
|
|||
![]()
edit
|
|||
|
|||
![]()
jučer na htv-u poslije 18 sati glazba,glazba,glazba(tambura)...jedva sam dočekao tamburu na htv-u i onda prva pjesma u bloku tamburaških pjesama "kumovi" a u pjesmi tambura dere sa sinta(i to jako loše) a na slici ni jedne tambure!bil sam takve volje da zovem htv...najžalosnije je da kvaliteta ne prolazi-bitno je jedino gdje ko ima koga(kao i u svakome poslu)!!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
@stevanbeli pun pogodak, to je baš tak kak si napisao...
@Ursamajor teško bi se mi složili i uživo, jednostavno imamo različit pogled na svijet danas, no za 10 godina bi se, siguran sam, slagali...
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Quote:
Quote:
znaš li da u vrijeme dok je amadeus živio uopće nije postojao instrument kojeg danas znamo pod imenom glasovir ili klavir? a danas se mozart uredno izvodi na klaviru... pa čak i bach koji je još ranije živio. i što je to ako ne prilagodba glazbe novonastalim instrumentima? sve se mijenja. pa i crkva, iako jako usporeno. promjena je najprirodnija stvar...vjerojatno si premlad da to uvidiš. neke promjene su toliko spore da ih ne možeš uočiti u samo 20-30 godina...
|
|||
|
|||
![]()
edit
Last edited by UrsaMajor; 08-10-2013 at 15:21. |
|
||||
|
||||
![]()