![]() |
|
Registracija | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
![]() |
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav,
novi sam na forumu pa ako ima neko volje i vremena da mi pomogne oko žica za basprim. Imam tu nekoliko stvari koje me zanimaju. 1) Gdje se u regionu (Hrvatska / Srbija / ili gdje već) mogu kupiti kvalitetne žice? Ako može sa konkretnim kontakt podacima. Cijena seta? Znam da je kvalitet i subjektivna stvar, ali eto otprilike. I da, da li postoje i neke hajde da kažemo vrhunske žice i koliko bi one koštale,... 2) Da li za basprim postoje različite debljine setova, kao što je to kod gitare slučaj (npr. 009. 010. 011.,...). Inače sam gitarista, ali u zadnje vrijeme sviram basprim u jednom sastavu, pa nemam baš iskustva po tom pitanju. Do sad sam nabavljao žice ovdje u jednom shopu. Ali oni su i imali jedne jedine vrste žica i to sam bio sretan ako uopšte nađem. Živim u BiH (okolina Tuzle) usput rečeno. 3) S obzirom da ja štimam basprim na G štim, jer mi je tako lakše prenijeti sve sa gitare zanima me da li moram kupovati žice za G štim ili...? Do sada sam jednostavno žice za A-štim naštimavao za ton niže i to je to. Mislim ima li tu razlike u kvalitetu tona? S druge strane ne znam ni da li posjedujem A-basprim ili G-basprim? ![]() Valjda nije previše pitanja za početak ![]() pozzzzzzz |
|
||||
|
||||
![]()
G set žica je deblji i ako štimaš na g, kupiš g set )
https://www.facebook.com/pages/žice-franić/261195202889 Probaj kontaktirat pa pošalju poštom. Imaš još i žice postonjski i yotke koji su iz Zagreba. Ima ih još al ja osobno koristim od ta tri.
|
|||
|
|||
![]() Quote:
njegove žice koristi velika većina tamburaša sa ovih prostora |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala svima za info :-)
Nije mi jasno ovo za Franića. Je li to ima jedan u Županji a drugi u Bjelovaru? |
|
||||
|
||||
![]()
Ima , jedan je u BJ
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Također još jedan Franić imenom Ivan,aktivni tamburaš u poznatom ZG sastavu,ali da njih ne reklamiram da mi netko ne zamjeri jer se trazi kontakt majstora za žice.Dakle,Ivan Franić 092 191 0005;na faceboku ima profil pod imenom Ivan Tata Franić! ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
to ti i jesu najbolje žice koje sam ja imao na tamburi,a i cjenovno su ti ok!
|
|
|||
|
|||
![]()
Evo da rezimiram i za druge forumaše.
1. Josip Franić Tel.:00385-99-8002416 Lokacija: Županja HR 2. Ivan Franić Tel.:00385-92-1910005 Lokacija: Bjelovar HR https://www.facebook.com/pages/%C5%B...7/261195202889 |
|
||||
|
||||
![]()
Dado, malo si pobrkao. Ivan Franić nije u Bjelovaru, nego u Zaprešiću. U Bjelovaru je treći Franić (Nikola) i isto radi žice
![]() Last edited by Ivso; 03-02-2014 at 14:32. |
|
|||
|
|||
![]() Quote:
![]() Da pokušam ponovo: 1. Josip Franić Tel.:00385-99-8002416 Lokacija: Županja HR 2. Ivan Franić Tel.:00385-92-1910005 Lokacija: Zaprešić HR 3. Nikola i (sin) Matija Franić Lokacija: Bjelovar HR https://www.facebook.com/pages/%C5%B...7/261195202889 Nadam se da je sad ok??!! A kolko ima tih Franića ... ![]() Last edited by dado3; 04-02-2014 at 11:36. |
|
|||
|
|||
![]()
i mene sad ovo malo zbunjuje
![]() tko je od ovih Franića sa popisa zapravo Andrijin sin i radi žice kao što je radio Andrija? |
|
|||
|
|||
![]()
...je Josip. I nastavio je proizvodnju žica u Županji. U Bjelovaru, žice za tambure proizvodi Andrijin brat Nikola i sin Matija. U Zaprešiću (Kupljenovo), žice proizvodim ja. Nadam se da je sada sve jasno. Autoru ove teme preporučam da se javi u Županju jer mu je najbliže.
..ovakve teme često stvore zbrku, unatoč googlu, fejsu, i direktnim brojevima telefona. živio! |
|
|||
|
|||
![]()
...jer svi Franići rade žice!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
CHEPSY na kojeg od ove trojice si mislio?
|
|
|||
|
|||
![]()
na Ivana iz Zaprešića...
|
|
|||
|
|||
![]()
Može li neko pojasniti koje debljine setova žica za basprim postoje i koje su najčešće u opticaju?
Hvala. |
|
|||
|
|||
![]()
A gde je najbolje u ZG kupit zice?
|
|
|||
|
|||
![]()
Idi kod Ivana ako si u Zg i nećeš požaliti!
Način Prikaza | |
|
|