![]() |
|
||||
|
||||
![]()
samo im fali farkašev dvoglasni bas...
al nije loše, sviđa mi se ta boja tona, naravno, kad se radi o cijeloj garnituri i kad je kompletan "orkestar"...
|
|||
|
|||
![]() Quote:
![]()
gdje god dodjem trijezan...uvjek odem pijan a gdje god dodjem pijan...vracam se jos pijaniji ![]() pitase me jednom dok sam odlazio iz birtije i pospremo prazne flase pive u djepove kaputa pa krenuo kuci ej ti, kuces s tim praznim flasama?! a ja cu ti na to......hick, ma pusti me, nosim mami kuci za paradajiz ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Jel se to meni čini ili kontrabas fakat ima pragove
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Evo i mog Gilgaća... Uporabljivog
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ne čini ti se... Da lakše majstor "pogodi" tonove... Tzv. školski kontrabas, haha...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Kontrabas s pragovima je, čini se, česta pojava u Sloveniji... Viđao sam ih još, najčešće u ansamblima po uzoru na Avsenika...
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Hahaha
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Quote:
pozdrav!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
evo, ZelimireP, konacno juce si posredno dobio odgovor o mogucim stimovima za taj brac...pozdrav i tebi!
http://forum.tambura.com.hr/showpost...4&postcount=39
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|||
|
|||
![]()
Evo da se vidi da se farkaši sviraju aktivno i u nekim kud-u Preporod, iako ovdje u malo manjem sastavu (bez 2 bugarije i jednog brača standardnog)
![]() http://www.youtube.com/watch?v=vxFdpGA3hLo |
|
||||
|
||||
![]()
bio sam sad na jednom tamburaškom seminaru u Sloveniji, i začudio sam se jer tamo postoji još (čini mi se) jedan orkestar koji svira na Farkašicama.. i cure su došle na seminar sa farkašicama..al je repertoar bio malo pretežak..pa su odustale, nažalost.. ali bili smo kao orkestar u Češkoj, prošle godine mislim. I prvi puta sam se zapravo tamo sreo s farkašicama. Al orkestar Brač iz Studenke svira i "normalne" tambure.. sve u svemu simpatično sve to zvuči..^^
|
|||
|
|||
![]()
Pozdav svima! Dobio sam zadatak sklopiti jednu staru farkaš bugariju za jednog cicu od 80 i nesto godina. Znam, da su bile farkašice ugodjene u g (g-d-h) ili d (d-h-g). Pitanje za znalce - koje debljine zice staviti na bugariju za oba sistema, ako je menzura kontre 61,5 cm. Hvala unaprijed!
|
![]() |
Opcije Teme | |
Način Prikaza | |
|
|