![]() |
|
Registracija | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
![]() |
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
na čeletu je grizli. čudno mršavo djeluje na slici. grizlija bi ipak trebalo istaknuti kao jednog od rijetkih čelista među tamburašima. baš pravo čelistu koji zna svirati taj instrument kako spada. kleta sudba ga je uvijek bacala na kontru ili bas. na basprimu je konus (marinko kosinec). bendovski pjevač, uz grizlija, jasno... po sastavu instrumenata su kao tzd...
U meni trepti panonska duša i volim svojih didova svit Last edited by _maestro_; 12-12-2006 at 17:52. |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Grizli je trazio rjesenja za celo na klaviru, po meni sjajna ideja. Reci mi Maestro, jel' on jos svira celo ? |
|
||||
|
||||
![]()
sa grizlijem sam svirao u 2 benda. uvijek sam ja bio na kontri, a on na čelu. kad sam napustio drugi bend, prije nekih 8-9 godina, on je uskočio na kontru. taj bend još i danas traži novog kontraša, ali im se baš ne žuri jer je grizli odličan kontraš.
ustvari, grizli je odličan i kompletan glazbenik i velika je šteta i glupost bendova s kojima svira da ga ne koriste kao čelistu, jer je zaista izuzetan. dobrih kontraša ima puuuno više nego dobrih čelista. on je jedan od onih s kojima mi je bila čast i zadovoljstvo svirati. za one koji ne znaju grizlija kao čelistu, mogu ilustrirati da je u rangu krune golubičića ili kanskog. pravi majstor.
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() tamburaški orkestar radio beograda. pored tumbasa sjedi dirigent aleksandar aranicki. lijevo gore u kutu slike je mali miloš... ![]() za kafanu spartak svi su znali svira miloš veliki i mali zanavek su cajgeri im stali beše miloš veliki i mali ![]()
U meni trepti panonska duša i volim svojih didova svit Last edited by _maestro_; 07-01-2007 at 16:48. |
|
||||
|
||||
![]()
Evo slike sa albuma " Cija kola klepecu sokakom" Yugoton 1982.
Fotografija : Miroslav Hrzina |
|
||||
|
||||
![]()
uf, staro petrovo selo.
tam sam išel dva put s orkestrom. ljudi su zaista susretljivi i uvijek su nas vrhunski počastili. zadnji put kad smo bili su nas pozvali na obljetnicu (ne znam koja je bil) njihovog tamburaškog društva Tamburica i na kraju programa su zajedno zasvirali svi koji su tamo svirali (od samih početaka do najranijih dana-ovi najmlađi). ![]() zaista lijep događaj. |
|
||||
|
||||
![]()
Evo jedne fotke koju sam isčupao doma među starim fotografijama.
Snimljena je najmanje prije 50 godina, a radi se o tamburašima iz Velike Gore, sela pokraj Svetog Ivana Zeline (baka je znala reći da su to bili najpoznatiji i najbolji tamburaši u široj okolici ![]() Molim vas, nemojte se smijati likovima, jer ovaj na basu je bio moj djed. ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
@Svita - Cool, znači ti imaš tamburašku tradiciju u obitelji... I možeš pjevat onu stvar od Petera Kosovca - "Moj je dida berdaš bio, svake noći on je svir'o..."
![]()
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Ja nikako porefiti ovsje staviti sliku ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ili bolje Seve Romale!
![]() ![]() ![]() Btw, jel' netko gledo tu emisiju... Drugo lice Petra Vlahova na Novoj, ne znam kad...
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam nešto malo gledala ... ostala mi ova slika u glavi jedino ... bilo je to davno...
|
||||
|
||||
![]()
Nisam gledo emisiju al sad sam se sjetil da imam negdi na kazeti stvar od severine i sar e rome - zove se tuđa sreća
|
|
||||
|
||||
![]()
Riba se loži na cigane...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ima već dosta da je ta emisija bila, ne vidi se jedino Todor na basu.
|
|
||||
|
||||
![]()
Imam ja tu njenu stvar s njima na mp3-u pa ako kome treba nek viče
![]()
|
||||
|
||||
![]()
To je dakle taj koj mi je delao tamburicu,bar tako Paja kaze. Kad je taj umreo?
|
||||
|
||||
![]()
tko ti je delao i kakvu tamburicu?
|
|
||||
|
||||
![]()
Evo jedna tamburaška animacija... Već se pojavila samo kao slika (karikatura), a sad dečki i "sviraju"...
![]() http://www.radionovska.hr/images/tambura%9Ai.gif Pih! Neće mi linkat i stavit sliku pa trebate kliknut link da je vidite... Ne da mi se sad uploadat na moj webspace...
“Uz pjesmu mi se, evo, rodimo, uz pjesmu umiremo...” Last edited by Hrvoje; 26-01-2007 at 00:43. |
![]() |
Opcije Teme | |
Način Prikaza | |
|
|