![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Tko prica za basiste? brac, kontra....
![]() najbitniji je ton kakav daju.. za prim mislim da je ok rog, za brac,hmm , mislim da dobra plastika moze mnogo vise dati,nego rog
|
|||
|
|||
![]()
a gle, svako ima svoj stil sviranja, lupanja po žicama, i svakom pojedincu netreba pasat ista trzalica, možda zbog tona koji daje, možda zbog toga kako mu leži u ruci, na kraju krajeva zato imamo više tipa materijala od kojih se rade, i dimenzija što se tiče duljine i debljine
|
|
||||
|
||||
![]()
to je ok..da..ali trzalica kao trzalica daje ton .. zar ne?
|
|||
|
|||
![]()
Pa dobro, koje trzalice onda priporučite. Iz tog, što ste javljali ovdje, ne snađem se najbolje. U srijedu idem u Varaždin kod g. Žmegaća, jeli sam pravilno oldučio?
Trebao bih detaljnije poruke, kakve trzalice: 1. mjere 2. material 3. veličina Hvala na odgovoru, pa molim ljepo, ako može hitni odgovor, ako je moguče. Hvala na svemu i pozdrav. karambitas |
|
||||
|
||||
![]()
Kod Zmegaca? sto se tambura tice, nemoj..sto se trzalica, to ne znam
|
||||
|
||||
![]()
Što se tiče trzalica, svakom se sviđa drugačiji ton na tamburi. Netko želi dobiti svjetliji ton koji se jače izlazi iz tambure (tanja trzalica - lakše, preciznije sviranje), a netko masniji i tamniji (deblja trzalica - teže sviranje). S gitarskim trzalicama koje su tanje od cca 2mm i imaju oštre rubove se dobije dosta tanak ton, koji nije baš tipičan za tamburu, bar ne za ove istočnije krajeve...
Sigurno nećeš pogriješiti ako naručiš DK drzalice, jeftine su a kvalitetne, pa su po meni najbolje za početak. On radi nekoliko različitih dimenzija trzalica, za svaku vrstu tambure, ali sa svima se može svirati, ovisi o sviračevoj navici, ukusu, veličini ruke... A onda s vremenom svirači mijenjaju trzalice po svom ukusu. DK trzalice valjda proizvodi Drago Knobloch iz Orahovice zajedno s onim drugim čovjekom koji ima iste inicijale ![]()
|
|||
|
|||
![]() Quote:
A za trzalice, svakako preporučam DK, kvalitetne a dosta povoljne |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
što se teme i postovi vrte u krug ko čigra.
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
evo za sve zainteresirane, DK trzalice 098/ 710 111
|
|
|||
|
|||
![]() Quote:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Trzalice pravi majstor Damir Kordoš, a prodaje ih i on i majstor Drago Knobloch.. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Quote:
|
|
|||
|
|||
![]()
Gdje se mogu nabaviti zelene trzalice za bisernicu? Negdje je već bila rasprava o njima ali je nemrem naći.
Fala! |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Trzalica_resize.JPG Ako jesu, nalaze se ovdje, http://www.forum.tambura.com.hr/show...ighlight=cucek a to si mogao i sam pronaći da si samo ukucao riječ "trzalice" u pretraživač. Ovako je sigurno lakše?!
|
|||
|
|||
![]()
E to je ta, puno hvala!
BTW, pretraživanje pojma "trzalice" u pretraživaču foruma daje rezultat više od sto tema s više od deset tisuća odgovora. Možda je tebi sve jasno, no nekome tko je prvi put čuo da uopće postoje ikakve trzalice osim onih mekanih trokutastih za gitaru prije manje od dva mjeseca, nekoliko dana nakon što je prvi put uzeo tamburu u ruku sve ovo može biti jako konfuzno... Da, ovako je puno, puno jednostavnije... |
|
||||
|
||||
![]()
točno tako, dovoljno da se u nekoj temi jednom spomene tražena riječ, tražilica i tu temu stavlja u rezultat pretraživanja...bezveze, jer tim više postaje tek smjernica onome što se traži.
|
|||
|
|||
![]()
Važno je da sam zahvaljujući Mladenu dobio link i broj telefona te se nadam da će jedna od dvije trzalice ubrzo biti u mojim rukama, a možda i obadvije…
![]() Last edited by mislav.cro; 15-07-2011 at 13:10. Razlog: pol posta mi uteklo... |
![]() |
Opcije Teme | |
Način Prikaza | |
|
|