|
|||
|
|||
Tamburaski bas
Pozdrav svima prije svega. Nisam se jos uvijek predstavio u datoj rubrici pa cu se prije svega predstaviti ovdje. Zovem se Danijel, iz Sarajeva sam, tezgarim 2-3 godine aktivno a sviram gitaru nekih 15 godina otprilike. Da baš previše ne duljim, odlučio sam kupiti bas tj. berde. Ovdje u Sarajevu je izbor jako suzen, sve se svodi na polovne vecinom lose instrumente. Treba mi vasa pomoc, te vam se svima na savjetima unaprijed toplo zahvaljujem. Koje majstore mi preporucujete (od zivih) koji mogu napraviti mekan, glasan bas i koja je okvirna cijena novih begesa? Nisam neki snagator po konstituciji, ja se nadam da to ne utice na tehniku sviranja? Na sta inace obratiti paznju, ipak se u berde slabo razumijem? Jos jednom vam se zahvaljujem na pomoci, savjetima, iskustvima...! Srdacan pozdrav!
|
|
||||
|
||||
Mani se berde a uvati se bas gitare.
|
|
||||
|
||||
Garavi, pa ni ovaj nije neki "jablan" wow basista...
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|||
|
|||
Sviramo na suho inace, tako da opcija sa bas gitarom otpada.
|
|
|||
|
|||
Shvatio sam iz citanja ostalih tema da su Kudlik i Bocan odlicno radili instrumente. Kos mi djeluje kao pouzdan od zivih graditelja, iako ima nekih koji ga ne hvale toliko....
|
|
||||
|
||||
Quote:
Za Kosa sam čuo da jedini od živućih majstora ima dovoljno količinu kvalitetnog, suhog javora da napravi kvalitetnu berdu. E sad, veliko je pitanje, kao i kod svake nove berde, ton. Svakako se isplati popričati s majstorom, vidjet njegovu strane svega toga. Nedavno, mislim ljetos, na lageru je imao jednu novu berdu kojoj je cijena bila, cini mi se, 9000 kuna. Prejeftino ili preskupo, to ne znam. Moj savjet svakako pogledati pokoju rabljenu, iako je i tu izbor uzak, pogotovu u BiH, iako uvijek može nešto "izletit"
Sing Sing Sing Last edited by DrugYaza; 07-04-2016 at 16:53. |
|
||||
|
||||
akustik bas gitara sa mini amp-om na baterije
Quote:
|
|
|||
|
|||
Quote:
|
|
||||
|
||||
Jako mi je drago zbog toga, stovise, dabogda svaki majstor imao i kvalitetnog materijala i znanja da napravi izvrstan instrument. Mnogo bi se tada stvari pojednostavnile u tamburaskoj glazbi.
|
|