|
|||
|
|||
Ne vidim bas najbolje na slici, ali ako je troglasni (tri para po dvije zice bi trebao imati) onda mi se cini da je to otprilike to. I kolko vidim ima glavu u obliku gitare, a cini mi se da su tako izgledali stari kvintni bracevi, barem je tako na slici orkestra koju je stavio maestro. To je tvoj brac?
|
|
||||
|
||||
DA! Pronasao sam ga doslovno na smeću! Imaš još slika na temi Tamburice moja ako ti se da tražiti! Stavio sam kobilice od normalnog basprima pa sada ne može ići 6 žica! Ako hoćeš mogu slikati sa fotoaparatom da se bolje vidi...
|
|||
|
|||
Quote:
|
|
|||
|
|||
Ako ti se da slikati, moze. Inace, brac je u dobrom stanju? Jer ovo, "nasao sam ga na smecu" je upravo ono o cemu govorim...ne moze se naci ta tambura vise, barem ne ona izvorna. Evo sad je covjek napisao da ju Gilg radi, mada, ne znam kakva je u usporedbi sa tamburama starih majstora. Isto kao i ove nase standardne tambure, jos uvijek su stari majstori bolji. Al treba probati pa vidjeti. Jel ti taj brac sviras, koristis?
|
|
||||
|
||||
Ma i nije baš u nekom stanju, a i nebi rekao da je to od nekog starog majstora, prije naklada ili tako nešto. Trenutno je naštiman na kontru pa malo učim hvatove i tako... A što se zvuka tiče, baš i nije neki.
|
||||
|
||||
Evo pogledaj tu, ima više slika http://forum.tambura.com.hr/showthre...5472#post25472
|
|||
|
|||
Nisam ni sam pametan kad se ne razumijem previse u tu vrstu tambure. Al vjerujem da bi se dala obnoviti, skockati zar ne?
|
|
|||
|
|||
Quote:
Sto se tice Gilga- znam da i jako dobro servisira stare tambure, neznam kako je vjerovatno da nadzes brac na tom stimu u "dobroj kondiciji". Ali sa srecom u svakom slucaju. |
|
||||
|
||||
Quote:
http://forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=1157
|
||||
|
||||
Quote:
|
|
|||
|
|||
Ajd javi mi ako u obzir dolazi iznajmljivanje ili mozda prodaja...mislim da bih bio zainteresiran...
|
|
||||
|
||||
Ja sam jedan od članova Preloških tamburaša. Berda, kontra i čelović imamo u sremskom sistemu. U tom sistemu mislimo kupiti i čelo. Ali mi imamo 1. i 2. brač, 1. i 2. bisernicu u jankovič sistemu. Te tambure smo letos kupili, jer za one koje smo imali prvo (isto jankovič sistem) je jedan stručnjak rekao, da su dobre samo za objesit na zid (mislim, da ih je izradila muzička naklada). Mislim, da smo ih kupili kot Stjepana Gilga u Sisku. Stare jankovič tambure pa smo preradili u srem sistem, na kojem se sad uče mlađi tamburaši. Kad se dobro nauče na taj sistem, čemo kupit nove tambure.
|
|
||||
|
||||
Quote:
ipak je još uvijek nekakva korist od tih instrumenata.
|
||||
|
||||
E pa barem neka korist mora bit.
|
|
|||
|
|||
Kakva je ovo tambura?
Našao sam ovaj instrument jednom davno na nekom tavanu. Četverožičan je, polja su mu do petog jedinstvena, a poslije nekako razlomljena (vidi sliku), dosta je tanki vrat. Nema kobilicu, valjda se izgubila. Unutra nema nikakve naljepnice pa ne znam tko ga je i kad napravio, ali izgleda dosta staro. Kako se to zove, kakve žice idu gore, kako se štima i svira i gdje ga mogu dati popraviti?
|
|
||||
|
||||
farkaš brač.
za detalje pogledaj starije postove na ovoj temi.
U meni trepti panonska duša i volim svojih didova svit Last edited by _maestro_; 04-01-2009 at 17:05. |
|
||||
|
||||
a za majstora bi ja rekao da bi to mogla bit Glazbala Zagreb mi u ansamblu imamo takve farkaš tambure pa po tom pretpostavljam
|
||||
|
||||
ne bi se složio to je po svemu tambura proizvodnje frkanec stjepan zagreb imam cijelu garnituru doma
|
|
|||
|
|||
Quote:
|
|
||||
|
||||
Tamburaški orkester Sodražica