|
||||
|
||||
Quote:
postoje određeni stereotipi da basisti uvijek poberu naj bolje komade(traby , tu ne mislim na tebe.........ni na brata.....),čelisti su vic-maheri i zajebanti,primaši su teški karakteri i pomalo egoisti.....možda su to stereotipi a možda i ne. ali...neka vas živih i zdravih da mi iza imamo koga zajebavat
|
||||
|
||||
Ne griješiš nigdje to tako mora bit...
|
|
||||
|
||||
Pa i meni kucka trzalica dok sviram, ne uvijek, ali često ... a sviram fala Bogu x godina već ...
|
||||
|
||||
Kaj je pjesnik time htio reć???
|
|
||||
|
||||
Mislio je da će konačno moći balegat o temi u kojoj maestro nije kao kod kuće.
Nažalost mislim da su primaši izrasli u "face" uglavnom zbog toga što su u većini slučajeva morali odrađivati posao ostalih u bendu, pokrivati svojom virtuoznošću nedostatke ostatka ekipe. Nažalost čest je slučaj da (u bendovima, a u kudovima posebno) da jedino primaš zna kada, kako i koliko puta šta ide. Još od kudova, najviše se čuju primaševe greške i to te prisiljava da paziš i razmišljaš, dok ostali "laduju". Često sam na primu sam odrađivao probe kuda, a kada mene nije bilo ostala petorica bivala su zamoljena neka ne sviraju jer će oni lakše to sami na na-na-na. (ne zbog moje kvalitete, nego zbog njihove katastrofalnosti) Naravno da oni koji imaju predispozicije tako i napreduju, što više treba - više daju i tako izrastaju u virtuoze. (nisam taj) Isto tako mislim da prim mnogi smatraju kaznom. Velika većina "velikih" primaša, jedva čeka da se dokopa neformalne svirke i nekoga drugoga instrumenta i tada se izdušovolje i nasviraju. Po meni, najbolji primjer da to nemora biti tako, odnosno da ne mora sve biti na primu, jesu BERDE BAND, jer kada svi znaju svoje onda jednostavno ne sjeda primaševo "verglanje". Ono bi i trebalo biti pridržano samo za one koji, na da mogu, nego znaju kako, kada i koliko.
Slavonijo, Šokadijo čežnjo srca moga jednom ćemo svi otići iz naručja tvoga, al ostat će pjesma naša što na srca sjeda da te nikad Slavonijo zaboravu neda Last edited by profesor; 14-02-2007 at 19:23. |
|
||||
|
||||
Majstorski kandidat-majstor-FIDE majstor-velemajstor, tako ide ako se ne varam, ako me pamćenje nije iznevjerilo...
|
|
||||
|
||||
Fide...
....'el su to uoni rezaaanci zasupu?
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
||||
|
||||
Ne bih znao, tudum sam za jela
|
|
||||
|
||||
u vezi ovoga što je profesor pisao o primašima...
primjetio sam dosta primaša koji žele prijeći na čelo... valjda zbog toga da i oni mogu malo ladilat..
|
||||
|
||||
nije to,nego vid'li da Dukati imalu čelo,pa bi sad svi!
|
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Quote:
Zbog tebe sam to što jesam. Last edited by CRNI; 14-02-2007 at 23:29. |
|
||||
|
||||
nažalost većina ostalih lagano za primom pa kako bude
|
||||
|
||||
pa,zato su takvi bendovi vrhunski!!
|
|
||||
|
||||
stereotipi brate,stereotipi.........
|
||||
|
||||
Evo kad svi pljujete po drugim sviračima( bračevima ),ja vam se mogu pohvalit da bračevi u mom KUD-u i bandu imju veliku ulogu,i da mogu svirati sve bez prima (ne zvuči kao s primom ali može proć). U svakom bandu ima prosječan primaš,ali rijetki imaju dobre bračiste.
|
||||
|
||||
Ja znam bend u kojem je problem dok se basprimaš opije pa ne zna svirati tj. nije baš sposoban za to.... odma se osjeti da fali, tj. nije tolko bitan prim, basprimaš rastura,ako razumijete šta hoću reć?
|
||||
|
||||
Umro sam od smijeha
Ja sviram basprim, a vođa sam banda. Radim aranžmane. Pjevam. Plešem. Penjem se po stolovima. Pa uzmem berde. Pa uzmem kontru. Pa se zajebavam. Imam 7 minđuša O čemu vi to, sunce li vam kalajsano?
Last edited by longee: Danas at 13:37 Tko je lud, ne budi mu zbunjen Neki znaju što rade, a neki rade što znaju |
|
||||
|
||||
Evo, ja unio malo reda u ovu temu.
Izbrisao sam zadnjih milijun postova koji nemaju veze s ničim, a odnose se na prepucavanje između Exera i ostalih.
|
||||
|
||||
Nemojte me krivo shvatiti.
Ja u bendu imam basprimaše koji mene izvlače, ali rijetko imamo priliku slušati svirce koji se ne kriju iza prima. Naravno da ima i takvih, ja bi htio samo sa ih je više.
|
|