|
|||
|
|||
Vezano za berdu
Posto sam nov ne zamjerite ako je pitanje u krivoj temi-cini mi se ovdje OK da priupitam.
Postoji neko pravilo koliko mora konjic biti daleko od pocetka vrate gore kod napinjaca. Vjerujem da je to povezano i sa oktavama i sa zvukom i sa visinom zica a posto nisam siguran da je konjic bas na dobrom mjestu probao sam malo pomijerat ga. Zujala mi je E zica na prazno! Izmjerio sam ovako kako sam ga ja od uha postavio oko 117 cm i oktave i po pragovima tonovi stimaju jel to znaci da je to mjesto konjica u redu ?? Druga stvar zice i stim ? Bas je dublji 22 cm ima i dakle duljina(od konjica do sedla) ide prema 120cm -koji stim preporucate i koje zice??! Sad je na G stimu-GDAE -i tako mi odgovara i volio bih da ostane ,ali ako bi dobio jaci i bolji ton nije problem i na A stim navinuti |
|
|||
|
|||
Quote:
gdje god dodjem trijezan...uvjek odem pijan a gdje god dodjem pijan...vracam se jos pijaniji pitase me jednom dok sam odlazio iz birtije i pospremo prazne flase pive u djepove kaputa pa krenuo kuci ej ti, kuces s tim praznim flasama?! a ja cu ti na to......hick, ma pusti me, nosim mami kuci za paradajiz |
|
||||
|
||||
Može li netko objasniti kako se pozicionira konjič na kontrabasu?
Nema pragova pa neznam odakle mjerit i koliko |
|
||||
|
||||
Imaš zareze na F-ovima, oni ti obično označavaju sredinu konjića, odnosno mjesto na kojem žice prelaze preko konjića bi trebalo biti u ravnini sa tim zarezima. Gledaj one zareze koji su "bliže konjiću", odnosno one unutarnje zareze, oni su obično i malo niže smješteni od vanjskih zareza. Također, ako si skinuo žice sa kontrabasa, budi siguran da ti dušica stoji kako bi trebala prije nego napneš žice na bas, jer se to često zna pomaknuti ili čak pasti kad se skinu žice.
|
||||
|
||||
Zapravo, pogledaj ovaj video, bude ti jasnije.
|
|