|
||||
|
||||
PROBLEM sa zicama
Decki imam jedno pitanje,
prije nekih 3 mjeseca mi se pojavio problem na tamburi a to je extremno pucanje zica na ajmo reci sredini tambure. Kod majstora je tambura pregledana i u potpunosti je ok, znaci napetost zice, duljina menzure, udaljenost zica od kota, vrat itd. Probao sam skoro sve moguce proizvodace i dalje se javlja isti problem. Da li se itko susreo s time i kako to rijesiti jer sam vec lud sto financijski sto navlaceci nove zice po par puta na svakoj gazi. Unaprijed hvala ps: pucaju samo prve zice
I ponovo da se rodim, ja bi opet isti bio, pjevao bi kad zaboli www.ts-legolas.com Last edited by Mislav; 17-09-2014 at 20:01. |
|
||||
|
||||
Imao sam potpuni isti slučaj. Riješio se sam od sebe, žice su mi opet prestale pucat i već dost dugo mi je sve ok.
|
|
|||
|
|||
Loša kvaliteta materijala od kojeg se žice rade !!
Promijeni majstora za žice !!
|
||||
|
||||
Piše gore da je probao sve vrste žica koje je mogao nabaviti u slobodnoj prodaji, a problem je i dalje tu. Što da radi ako ne može nabaviti bolje žice?
|
||||
|
||||
A da ti majstor malo provjeri kobilicu i konjić?
|
||||
|
||||
Pa ljudi, jel vi znate čitati?!?!
Quote:
Također je probao sve žice koje se mogu kod nas nabaviti i problem je još uvijek tu.
Alkoholizam nije bolest. Alkoholizam je tradicija! KREPAJ OD LITRE, A NE OD KAPI!!! www.ts-alibi.com Last edited by Benito; 15-09-2014 at 21:52. |
|
||||
|
||||
Pa ako je probao sve žice, onda nije problem u svim tim žicama....
problem je ili u instrumentu ili u njegovoj tehnici sviranja.... |
|
|||
|
|||
Sve je jasno rečeno. Problem je počeo odjednom,prije 3 mjeseca.A Majstor i Majstor mogu imati različita mišljenja. Do sada si bio kod jednog pa ti savjetujem trk kod drugog ako ovaj tvoj prvi misli da je sve ok a ti si probao sve žice
|
|
|||
|
|||
Upravo tako kako kaže SinišaA!Obiđi još neke majstore jer svaki par očiju vidi drugačije!Netko će nešto uočiti i nadaj se da ćeš uskoro naći rješenje problema jer ovako sviraš za žice.
|
||||
|
||||
Tesko je reci
|
|||
|
|||
poreži nokte...
|
|
||||
|
||||
Upravo se vratio iz Osijeka pa sam u ponedjeljak usput stao u Brodu i uzeo Dynamic zice i k tome jos malo deblje. Iskreno neznam koje, zna majstor
Za sada drze super nakon dva dana sviruckanja, a posto ovaj vikend imamo 4 gaze u dva dana pravi test tek dolazi. Ako prezive oba dana, Dinamic ima novu i stalnu musteriju
|
||||
|
||||
iskreno se nadam da ce i kod mene biti isti slucaj
|
||||
|
||||
To su mi vec savjetovali ali ja sam kod ovog majstora preko 10 godina i potpuno mu vjerujem, a takoder on je i tvorac navedene tambure.
|
||||
|
||||
Quote:
|
|||
|
|||
a da kažeš slobodno koji majstor pa onda koji konkretno instrument i na kraju menzuru na tom instrumentu? :-)
p.s. ako žice pucaju bez da pucaju uvjek na istom mjestu koje bi prozročio bilo konjić bilo nekakv oštećeni prag onda je uvjek problem u njihovoj leguri jer jednostavno nisu za tu menzuru(udaljenost između gornjeg i donjeg konjića) jer što je menzura veća i napetost žica je veća i ako je krtija žica(previše nekog elementa koji materijal čini sklon pucanju) tada će pucati pri samom trzanju... jednom davno sam i pisao ovdje da mi je jasno da kod nas nema prave firme za izradu žica a svi oni koji se time bave su osuđeni na to kupovati materijal na slijepo koji prije toga i nije testiran za tambure nego za skroz neke druge instrumente i onda se svakom od njih može dogoditi da kupe mačka u vreći, daju velike novce za materijal kojeg onda moraju potrošiti a na kraju im se to obije o glavu jer samo nastane obostrano razočarenje i po tamburaše i po proizvođače žica. eto jedan mali savjet na kraju ako je menzura jako dugačka i radi se o nepletenim žicama onda radije koju nijansu tanje uzeti jer bi trebale biti takve legure da se mogu duže istezati a da ne pucaju, međutim to opet ima za posljedicu utjecaj na boju tona kao i glasnoću dotične žice tako daaa... hmmm' ;-)
gdje god dodjem trijezan...uvjek odem pijan a gdje god dodjem pijan...vracam se jos pijaniji pitase me jednom dok sam odlazio iz birtije i pospremo prazne flase pive u djepove kaputa pa krenuo kuci ej ti, kuces s tim praznim flasama?! a ja cu ti na to......hick, ma pusti me, nosim mami kuci za paradajiz Last edited by Majstor Tolj; 20-09-2014 at 09:57. |
|
|||
|
|||
Ja imam problem takodjer. Kupovo sam zice svuda po Hrvatkoj, ali Franiceve su mi nekako najbolje... Nego... Meni zice pucaju svuda po tamburi ( nekad na vratu, nekad kod masinica, nekad dolje na glasnjaci ) Jeli to do zica ili je mozda do trzalice? Imam trzalicu od crnog roga. Jeli mozda pretvrda za tu debljinu zice ili?
|
|
||||
|
||||
Quote:
|
|
|||
|
|||
Da... I jako se trosi. Msm trosi se i zato mi tapinje i nema normalan zvuk