![]() |
|
Registracija | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
![]() |
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
|
||||
|
||||
![]()
eto na belaja... sad nećemo moć spavat dok nam ne otkriješ tajnu.
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
pa kad je istina...
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Quote:
što ima tu čudno ako je glasnjača od mahagonija? pa i martin dela takve gitare... |
|
||||
|
||||
![]()
pa meni je čudno. smreka, cedar... to su uobičajeni materijali za glasnjaču po mojim dosadašnjim informacijama.
ali čovjek svašta sazna tokom vremena, makar nisam siguran za ovo na tvom linku da je tamo i glasnjača od mahagonija. piše da je konstrukcija instrumenta od mahagonija, a ne glasnjača. ili nisam nešto dobro pročitao. |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
|
|
||||
|
||||
![]()
fakat
![]() Quote:
|
|
||||
|
||||
![]()
Mislim da je to ipak rijetkost. Ja se još uvijek nisam našao u prilici isprobati takav instrument, a još manje uvjeriti se u toplinu mahagonija.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nisam probao tog martina uživo al drugi vele da ima bright,crisp ton.Naravno da nema do fine smreke al i ovo može poslužiti u nekim situacijama.
Evo par snimki koje nisu neko mjerilo al mogu približno definirati ton tog mahagonija na topu: http://www.youtube.com/watch?v=pMn3PkUcfJI http://www.youtube.com/watch?v=f1yU-Tvb0KQ |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
mahogany top, mahogany back mahogany sides, mahogany neck ![]() nego nekako su kontradiktorni ovi pjesnički opisi zvuka gitare... ovaj spominjani recitator kaže da je ton "dark & rich"; u citatu stoji bright & crisp... |
|
|||
|
|||
![]()
Dobro sad on to veli dark & rick da malo digne ugled gitari. Plaćen je za to,uostalom jel tebi taj zvuk na snimci svijetli i tanki ili je baš fini masan i taman? Nikad ne slušam te recitatore jer trkljejaju gluposti samo da bi što više prodali. Isto kao što kod nas npr. auto novine "guraju" neke aute više od ostalih...pitam se zašto
![]() ![]() Last edited by Log Out; 11-03-2010 at 11:17. Razlog: tip po imenu feler |
|
||||
|
||||
![]()
Meni više zvuči kao "poor"... Također svjetlo... Prema stil (thin) guitari... Niš bog zna kaj, a najmanje rich...
![]() Mahagonij samo kao dekorativni materijal (i čvrst), lijepo crvenkasto... Za glasnjaču, no way... Možda graditelji misle drukčije, ali meni nema baš tona...
|
|||
|
|||
![]() Quote:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ova izjava zaslužuje uvrštenje među biserje.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ako zelis nesto jeftino i kako tako dobro, odes u srbiju.. a ako zelis neki stroj, a spreman si izdvojit poveliku kolicinu novca i nisi neki okorjeli zagovornik tambure samo u birtijama, odes fino kod Marinka Žeravice i dogovoris se s njim..
|
||||
|
||||
![]()
najjaca izjava
Način Prikaza | |
|
|