![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
|||
|
|||
|
Tak sam si i mislil. Hvala dečki,ovo je bilo jako brzo.
|
||||
|
||||
|
Ako su u pitanju samo tambure, po zakonu vas nitko ne bi trebao dirati, (posebno bih volio vidjeti mamlaza koji bi vas izvadio iz autobusa punog svatova
)ALI najčešći odgovor koji ćeš dobiti je slijedeći: Pošto je BiH od prošle godine potpisnica ATA karneta, velika je vjerojatnost da ćeš naletjeti na nekog lika koji se hoće dokazati i pokazati kako zna ispunjavati ATA karnet, tako da je puno bolja varijanta da ga imaš nego nemaš! Procedura za vađenje istog nije komplicirana, a i 400-500 kn nije puno, da se ne živciraš na svakom graničnom prijelazu.
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|||
|
|||
|
Ali sad ste barem mirni godinu dana, ako ste pribavili karnet.
|
||||
|
||||
|
Quote:
Ako imaš ATA karnet obavezno se moraju ispunjavati uložni listovi (oni bijeli i žuti) pri svakom ulazu i izlazu. Znači ako vam na ulazu u BiH nisu ispunjavali karnet taj je list ostao prazan, a mora biti obavezno ispunjen i ovjeren. Znači čak i ako te carinici samo puštaju moraš im napomenuti da treba ispuniti ATA karnet. Tak je, samo treba svaki put kad se putuje nanovo kupovati i ispunjavati uložne listove.
|
|||
|
|||
|
I dalje vam je ostalo isto pravilo da svoj osobni instrument možeš slobodno nositi sa sobom (tko ti može dokazati jel ideš svirat- zarađivat ili npr. kod nekoga na edukaciju i sl.)
ako idu samo instrumenti fino popis instrumenata i registracije vozila kojim putujete se napravi na jedan A4 format papira koji ti RH Carinici na izlazu ovjere štambiljem i miran si... provjereno više puta ![]() ako vozite opremu onda MORA biti ata karnet...
|
|
|
||||
|
||||
|
imam sad ja jedno pitanje.. možda je odgovoreno nisam siguran.. dakle trebao bih ići u Sloveniju i trebam nositi 2 tambure osobne.. a sad el bi to trebalo vadit nešto ili? Hvala
|
||||
|
||||
|
Ništa.... Eunija
|
||||
|
||||
|
e fala..
|
|||
|
|||
|
pozdrav svima! samo da priupitam čisto da se uvjerim, iako mislim da ne bi trebalo biti problema - idem u srbiju po tamburu kod majstora, pa da li da govorim išta na granici kad se vraćam ili ne. i pošto sam baksuz kojeg uvijek stave na stranu, što da im kažem kad otvore gepek i ugledaju moju novu tamburu u novom koferu? da sam je vozio na servis i usput bio malo kod bake jovanovića na istrukcijama i da je to moj instrument?
|
|
|
|||
|
|||
|
čisto da stavim za buduće generacije.. prošli tjedan sam uvezao tamburu iz srbije, nitko na granici nije ništa pitao, samo sam fino prošao.. eto..
|
|
|
||||
|
||||
|
Pitanje, idemo u bosnu svirati, svatko svoju tamburu.. Dal treba ATA karnet ili bi moglo i ovako proci?
|
|||
|
|||
|
Ata Carnet obavezno !!
|
||||
|
||||
|
pročitaj moj post nekoliko redaka iznad...
|
||||
|
||||
|
btw
prošle godine sam išao bez ATA karneta i nije bilo nikakvih problema
|
|||
|
|||
|
Ako ideš sam ne treba ti Ata cArnet ako ide cijeli bend može biti velikih problema !!
Možeš proći bez ikakvih problema a mogu te ne pustiti ili vratiti nazad ! Mi smo godinama išli bez ičega do jednom kad nismo mogli preko ! A jednom nam nisu dali da se vratimo iz Bosne sa tamburama !! Otada ATA CARNET I pići di oš !!
|