![]() |
|
|
||||
|
||||
|
kad moram
|
|||
|
|||
|
znam da dizem stari topic al jbga
![]() bio sam ovaj vikend u opatiji na koncertu i premijeri filma "kao rani mraz" i bilo je jednostavno neopisivo, bio sam na puno koncerta (prvi put na balasevicevom) i nisam mogo vjerovat koliko je sva publika bila "nabijena" emocijama, cak sam i ja na prvu ljubav i neki novi klinci pustio suzu, jednostavno suza sama krene 90% pjesmi su svirali i tamburasi + klavir, klarinet, violinu, harmoniku... najvise me se dojmila "lađarska serenata" i na koncertu i u filmu, pogotovo uvod na primu koji traje sigurno pol minute (evo dio iz filma http://www.youtube.com/watch?v=C7rmmlE5JTM i koncerta (snimljno sve osim uvoda ) http://www.youtube.com/watch?v=a7HbJq6DUnU kampirali smo sa subote na nedjelju radi filma i "spavali" u satoru punom vode (vraga spavali, gledali kak ce nas vjetar skup sa satorom odnjet ) al vrijedilo je jer je i film stvarno super, i kak je balasevic reko i na koncertu i poslije filma: "film je raden za vas, i tko me voli svidat ce mu se film, tko ne sigurno mu se nece svidjet" pa definitivno preporucam film za pogledat al svejedno je bilo super i cak su dve zvijezde pale za vrijeme filma i film je zavrsio tj odjavna spica je bila uz pricu o vasi ladackom i oko sredine pjesme je spica zavrsila i ispred platna su vec bili tamburasi i balasevic i samo nastavili pjesmu bez prekida i icega tu je stvarno puno suza palo, od mene pa nadalje, stvarno jako puno ljudi je pustilo suzu i onda predstvaljanje glumacke ekipe i odlazak uz viseminutni vatromet i vrecicu panonske zemlje kao poklon stvarno savrsen vikend, balasevic
|
||||
|
||||
|
ne
|
||||
|
||||
|
balaševićeve pjesme su pjesme koje zahtijevaju publiku (u značenju: publika), a ne razularenu polubrđansku polunavijačku do-jaja-neandertalsku bagru, koja čini 90% ušiju koje slušaju naše trkeljanje (čast iznimkama, to je zasigurno tako u ZG, a vjerujem i u većini HR). jadan balaš, da je mrtav (što ne želim, naravno
), i da sviranje njegovih pjesama većinskoj našoj publici uzrokuje okretanje u zemljici u slučaju mrtvosti, taj bi se vrtio k'o žiroskop ![]() my 50 cents
Last edited by longee: Danas at 13:37 Tko je lud, ne budi mu zbunjen ![]() ![]() Neki znaju što rade, a neki rade što znaju ![]() ![]() Quote:
![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
ma, da vam iskreno kažem...
dok sam u osnovnoj i srednjoj sviruckao (baš tako) gitaru, non-stop su njega tražili i pun mi ga je nos. da ne govorim da su najbolje cure otišle s dečkima dok sam ja svirao... do rata sam znao sve pjesme. i volio sam ga. sad (slijeganje ramenima), ništ posebno. jednostavno, prošlo vrijeme i amen. da je car što se tiče tekstova i pjesama, jest, skidam kapu. da su mu koncerti zanimljivi, jesu. pogotovo dok priča između pjesama. da je olja biznismen, je. i na tome se sve završava. a, na svirci odsviramo tog f...ing vasu ladačkog, svirajte mi jesen stiže i amen. onda bude....jooooj jel znaš lepu protinu kći, prva ljubav, ovo-ono.... muka mi bude
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() ...zato u tim prilikama od đoleta: -al se nekad dobro jelo -u razdeljak te ljubim -snašu na salašu -namćor (nevolem) - u aprilu Sombor-varoš zazeleni ...ima ih još par...
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
||||
|
||||
|
Pa naravno da sviramo Đoletove pjesme....
U svakoj ima ono nešto.... pa da se svako može prepoznati u njoj... Đoletov repertoar obično odsviramo po želji gosta, a često to bude u ranije jutarnje sate...
|
|
|
||||
|
||||
|
razveselio me jučerašnji tv-prilog s balaševićevog nastupa u opatiji...
naime, njega je na koncertu pratio TAMBURAŠKI sastav panonski mornari... možda sam van tokova i kasnim sa zapažanjem tog detalja, ali ovo je prvi puta da vidim kako đoleta prate tamburaši na koncertu. a to je jako važna i lijepa stvar. ipak stvari dolaze na svoje
|
|
|
|||
|
|||
|
Popriličan sam štovatelj Balaševićevog lika i djela-sa glazbeno-tekstopisne strane!!! Mislim da je to samo u svrhu promocije navedenog filma!!!
Izvrsno smišljen marketinški program (ipak su tu godine rada), no u svakom slučaju hvalevrijedan potez da su u svemu tome ipak TAMBURAŠI-dobra promocija za sve!!! |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
rekao je da je to davno zamislio i opatija mu je bila jedinstvena prilika da to ostvari, i da ce odsad nadalje tak i svirat
|